Gençlik Bayramı coşku ile kutlandı

 Gençlik Bayramı coşku ile kutlandı

Yurt genelinde türlü etkinliklerle yaşatılmaya çalışılan ‘Gençlik Bayramı’ coşkusu ilimizde Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu ile start verdi ve Genlik Ve Spor İl Müdürlüğü Atletizm sahasında Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın da onur konuğu olarak iştirak ettiği törenlerle devam etti. Bakan Akar burada yaptığı konuşmada “Büyük ve güçlü Türkiye için yapılması gereken ne varsa yaptık, bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz” ifadesini kullandı.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları Cumhuriyet Meydanı'nda ki Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu ile başladı.  Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakcı’nın Atatürk Anıtı’na  çelenk sunmasının ardından saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu. GÖRÜNTÜ  -  SESLİ 

İl Müdürü Kabakçı’nın günün anlam ve önemine dair medya mensuplarına yaptığı kıs açıklamanın ardından Genlik Ve Spor İl Müdürlüğü Atletizm sahasında Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın da onur konuğu olarak iştirak ettiği törenlere geçildi. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın yanı sıra Vali Yardımcısı Abdullah Kalkan,Garnizon Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Vedat Öncel, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, ilçe belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri, protokol üyeleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlarında katılımı ile coşku ile devam eden kutlamalar saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından öğrencilerin Atatürk’ün Gençliğe Hitabesini okuması ile renklendi.  Liseli genç yürekler Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’a Türk Bayrağı hediye etti.             

Vali Yardımcısı Abdullah Kalkan 19 Mayıs 1919’un önemli bir tarihtir ve sembol olduğunu vurgulayarak şu bilgileri paylaştı  “19 Mayıs, Türk milleti için idari ve siyasi olarak değil, sadece ülkesinin elinden alınarak, vatansız bırakılması olarak değil, kültür ve nesil olarak, soy ve sop olarak tarihten silinmeye çalışıldığı bir ortamda kaderini tayin etme hakkını eline alışıdır”                                

Türk Milletinin bütün imkanlarını seferber ederek, derin bir mücadeleye girdiğini ve yapılması gerekeni yaptığının altını çizen Bakan Akar ise, “Bizim tarihimizden ilham almaya devam etmemiz, hakkımızda olumsuz düşüncesi olanların ise tarihimizden ve tarihlerinden ders almaları lazım. Büyük ve güçlü bir ülkeyiz, tarihi, değerleriyle, coğrafyasıyla, milletiyle, nüfusuyla, etkin, caydırıcı ve saygın ordusuyla büyük ve güçlü Türkiye’yiz. Bunun herkesin farkında olması, bu şuurla davranması lazım. Ülkemizin refahı ve bekası, büyük ve güçlü Türkiye için yapılması gereken ne varsa yaptık, bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz. Türkiye’nin geliştiğini görenlerden bazıları sıkıntıda, bazıları ise ibret almıyorlar. Buna çerçevede hala birtakım tehdit ve riskler var. Bunlara karşı da büyük bir inançla ve güvenle, tek yumruk ve tek yürek olarak çalışmalarımızı sürdürdük, sürdüreceğiz” değerlendirmesinde bulundu.                                                             

Coşku  ile başlayıp, aynı coşku ile noktalanan kutlamalar kapsamında halk oyunları, karate, jimnastik ve çeşitli gösteriler gerçekleştirildi.   Geleceğimizin teminatı genç yüreklerin kutlamalardaki coşkusu ülkemizin geleceği adına umut verdi.           

 

 

 



“madde bağımlılığı” eğitim programı

İhtiyaç sahibi ailelere ‘220 ton süt’ desteği

Pazar kültürü Melikgazi’de hayat buluyor

Uğurevler’e modern pazar yeri

yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik

Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı