ESNAF SOFRASINA MİSAFİR OLDU

 ESNAF SOFRASINA MİSAFİR OLDU

3 günlük Kayseri programı için öğle saatlerinde ilimize gelen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül çok sevdiği Hunat Cami’nde Cuma Namazı kıldı, namaz sonrası esnaf sofrasına misafir olup hemşehrileri ile hasret giderdi…

3 günlük Kayseri programı için öğle saatlerinde ilimize gelen Cumhurbaşkanı  Gül, valilik ziyareti sonrasında cuma namazını tarihi Hunat Camii`nde kıldı.   Cumhurbaşkanı  Gül’ün yaya olarak   8 asır önce Selçuklular tarafından inşa edilen tarihi  Hunat Camii`ne geçişi  sırasında vatandaşlar  vatandaşlar  büyük ilgi gösterdi.

Cuma namazı çıkışında   cenaze namazına  katılan Cumhurbaşkanı Gül, vatandaşlarla bir süre sohbet etti.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül,  cami çıkışında çevre esnaflarından bir manavın   öğle yemeği için hazırladığı sofraya davetini geri çevirmeyerek  icabet etti.  Esnafı kırmayan Gül, içeri girdi ve kendisine ikram edilen  ilimiz  tabiriyle kıymalı olarak adlandırılan etli pide ile peynirli pideden yedi. Gül, pidenin üzerine ikram edilen üzümden aldı. Halka tatlı da ikram edilen Gül, fazla olduğu için yemedi. Yemek sırasında Gül, esnaf ile sohbet ederek işlerini sordu. Gül, kendisine ikram edilen pidelerin büyük bir bölümünü basın mensuplarına ikram etti…

 

Yemek sırasında Cumhurbaşkanı Gül`e; Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Ak Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, Ak Parti Kayseri milletvekilleri, Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki de eşlik etti.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül  ve beraberindekiler manavda yediği yemekten sonra ayrılırken kalabalık bir vatandaş grubuyla karşılaştılar. Kısa süreli izdihama neden olan grup, Cumhurbaşkanı ile tokalaşmak için adeta birbirlerini ezdi. Grubun  "Cumhurbaşkanım Hoş geldiniz"  sloganlı tezahüratlarına  el sallayarak karşılık verdi.



yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik

Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”