“DAHA GÜZEL İŞLERE İMZA ATACAĞIZ”

 “DAHA GÜZEL İŞLERE İMZA ATACAĞIZ”

Makine Mühendisleri Odası Şube Başkanı Akif Aksoy seçimli kongre öncesi tertiplenen kahvaltılı toplantıda oda üyeleri ile bir araya geldi

Makine Mühendisleri Odası Şube Başkanı Akif Aksoy seçimli kongre öncesi tertiplenen kahvaltılı toplantıda oda üyeleri ile bir araya geldi… Başkan Aksoy etkinlikte katılımcılara yönelik gerçekleştirdiği konuşmada 9 Şubat’ta yapılacak olan oda seçimlerinden sonra birlik beraberlik içerisinde daha güzel işlere imza atmak istediklerini kaydetti.

Bir otelin restoran kısmında gerçekleştirilen kahvaltı toplantıda oda üyeleriyle bir araya gelen Makine Mühendisleri Odası Başkanı Akif Aksoy, göreve geldikten sonra oda üyeleri için her şeyi yaptıklarının altını çizerek bundan sonra ki süreçte hayata geçirmeyi hedefledikleri faaliyetlerle ilgili bilgiler verdi… Başkan Aksoy “Şu an için Makine Mühendisleri odamızın 3 bin üyesi bulunmaktadır. Her zaman söylediğimiz gibi odamız üyeleri ile vardır. Üyesi olmayan oda olmaz. Bugüne kadar birlik ve beraberlik içerisinde çok uzun yıllardan beridir odamız faaliyetleri devam etmektedir. Öğrencilik yıllarımdan başlayıp daha sonrasında iş bulana kadar iş bulduktan sonra her türlü ortamda yardımcı olabilmek adına üyelerimiz için elimizden gelen her şeyi yapmak zorundayız. Bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz. SGK ile daha önce yaptığımız bir protokol vardı. Muhakkak bilen arkadaşlarımız vardır. Mühendis asgari ücreti adı altında bu 3 bin TL idi. Biz bunu uygulatmaya başladık. Sonrasında yaptığımız bu protokol bakanlık tarafından iptal edildi. 2020 yılı için Makine Mühendisleri Odası olarak belirlediğimiz rakam ise 5 bin TL’dir. Bir mühendisin asgari ücreti 5 bin TL’dir. Bu konuyla ilgili sürekli olarak Ankara genel merkezle görüşmeler yapıp en azından bunlara nasıl yardımcı olabiliriz, nasıl destek olabiliriz şeklinde bilgilerimizi Ankara ile paylaşarak sizlerin çalıştığı ortamda maddi anlamda biraz daha yüksek seviyede olması için görüşmelerimizi devam etmektedir. Eğer yine SGK ile protokolümüz yapılır ise tekrardan bu rakamlar daha yüksek seviyeye ulaşacaktır. Bilindiği üzere iki senede bir yapılan oda seçimleri var. 8 Şubat’ta genel kurul 9 Şubat’ta ise seçimlerimiz var. Birlikten kuvvet doğar. Biz hep bunu söylüyoruz. Bugüne kadar bu birliği hiç bozmadık. İnşallah bundan sonra da bu birliği hiç bozmayacağız. Araya girmek isteyenler fitne fesat sokmak isteyenlere çok fazla kıymet vermeyip bundan sonraki süreçte hep beraber birlik beraberlik içerisinde bugünleri atlatıp bundan sonra çok daha güzel şeyler yapacağız.” değerlendirmesinde bulundu.



‘Büyük Su Projesi’ başladı

"Türkiye'de ilk olan sistemle geri dönüşüme katkı sağlıyoruz"

Kitap Fuarı ve Şenliği ziyaretçi akınına uğradı

Hobi bahçelerinde kuralar noter huzurunda çekilecek

Kadın kooperatifleri sayısı 43'e ulaştı

“Bu fuar, iş arayan ile işverenleri buluşturacak”

Kayseri'de şimşekler geceyi aydınlattı

Pusatlı mahallesinde yağmur duası yapıldı

“madde bağımlılığı” eğitim programı

İhtiyaç sahibi ailelere ‘220 ton süt’ desteği

Pazar kültürü Melikgazi’de hayat buluyor

Uğurevler’e modern pazar yeri

yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik

Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”