CAMİLERDE 44 BİN ATIK PİL TOPLANDI

 CAMİLERDE 44 BİN ATIK PİL TOPLANDI

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, çevrenin korunmasına ve doğal kaynakların israfsız kullanımına büyük önem verdiklerini bu amaç ile bilgili ve bilinçli bir toplum için kampanyalar düzenlediklerini söyledi.

Çevre Haftası etkinlikleri çerçevesinde Melikgazi Belediyesi Geri Dönüşüm Ayrıştırma Tesislerinde düzenlenen ve Çocuk Meclisi Çevre Kulübü ile Tema Vakfı çocuk üyelerinin de hazır bulunduğu törene Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç'ın yanı sıra, İl Çevre Müdürü Fethi Şahinoğlu, Çevre İl Müdürlüğü yetkilileri, belediye daire müdürleri çok sayısı da çevreci iştirak etti.
Belediye olarak atık kağıt toplama ile ayrıştırılmış çöp toplama çalışmasına 2000 yılında başladıklarını hatırlatan Başkan Memduh Büyükkılıç Atık pil toplama konusunda ilk etapta ‘Pili Getir, Çiçeği Götür' kampanyası ile işe başladık. Sonra okullarda bu çalışmayı yaygınlaştırdık. Bina görevlilerine seminerler verdik ve yarışmalar düzenledik. En fazla pil toplayan muhtarları ödüllendirdik. 2012 yılının Ocak ayında ise bu yıl ikincisi olan Camiler Arası Pil Toplama Kampanyası düzenledik. İlçe sınırları içersinde 58 cami imamı bu kampanyaya iştirak eti. En çok mahalle halkından pil toplayan camilerimiz ödüllendirildi. Belediye olarak hem imamı, hem cemaati hem de mahalle cami yapısını ödüllendirdik. Nasıl mı? Dereceye giren Cami imamını altın, cemaati ise kitap, cami bahçesine ise bank, çöp sepeti, kamelya ve çevre düzenlemesi yaparak ödüllendirdik. Yani pil toplayan, pil toplanmasına yardımcı olan ile mekanı ayrı ayrı ödüllendirdik dedi.
22 bin 550 adet pil ile Turan Bölgesindeki Merkez Cami'nin birinci olduğu yarışmada 44 bin pil toplanıldığını ifade eden Başkan Memduh Büyükkılıç, bu yarışma ile atık pil konusunda halkında daha bilinçlendirildiğini ve artık pil atmama ve toplamanın bir alışkan haline geleceğini sözlerine ekledi.



Sosyal medya fenomeni toprağa verildi

Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti