Büyükşehir’in 10. kütüphanesi hizmete açıldı

   Büyükşehir’in 10. kütüphanesi hizmete açıldı

Büyükşehir Belediyesi’nin hayırsever Özkaya ailesinin desteği ile merhum Halit Özkaya adına Hacılar İlçesi’nde yaptırdığı kütüphane törenle hizmete açıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç törende yaptığı konuşmada ilimizde yapılacak olan yeni kütüphanelerinde müjdesini verdi. 

Büyükşehir Belediyesi’nin hayırsever Özkaya ailesinin desteği ile merhum Halit Özkaya adına Hacılar İlçesi’nde yaptırdığı ve Büyükşehir Belediyesince ilimize yaptırılan 10. Kütüphane olma özelliğine sahip olan ‘Halit Özkaya Kütüphanesi’nin açılışına Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’ın yanı sıra  AK Parti İl Başkanı Şaban Çopuroğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Bahamaddin Karaköse, Kayseri Üniversitesi Rektörü Kurtuluş Karamustafa, KAYSO Başkanı Mehmet Büyüksimitçi, KAYSO Meclis Başkanı Abidin Özkaya, ilçe belediye başkanları, Özkaya ailesinin yakınları ve vatandaşlar katıldı.

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren KAYSO Meclis Başkanı Abidin Özkaya her türlü ders çalışma alanı, kaynak kitap ihtiyacı ve dijital kaynaklara erişim noktasında akıllı bir kütüphanenin açılışının gerçekleştirildiğini ifade etti.                                             

Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan’da ilçe belediyesi, büyükşehir ve hayırsever iş birliği ile yapılan çok kıymetli bir eserin vatandaşlara sunulduğuna dikkat çekerken kütüphanede yer alan hizmetler hakkında bilgiler aktardı.                                                                

Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’ da konuşmasında hayırsever Özkaya ailesine teşekkürlerini iletirken, önümüzdeki günlerde Müzik Okulu ve Çocuk Kütüphanesi projesinin tamamlanarak 11’inci, Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesindeki halk kütüphanesi ile 12’inci Kütüphaneyi Kayseri’ye kazandıracaklarının altını çizdi.           

Konuşmaların ardından Özkaya ailesine protokol tarafından plaket takdim edilirken, Halit Özkaya Kütüphanesinin açılış kurdelesi kesilerek hizmete açıldı.         

Büyükşehir Belediyesi Halit Özkaya Kütüphanesi’nde 25 bin basılı kitap, 22 bin e-kitap, 3 bin sesli kitap ve 100 süreli yayın bulunacak. Kütüphane, 450 kişi kapasiteli, bilgisayar bölümü, sesli ve sessiz çalışma alanı, çocuk kitaplığı bölümü, kafeterya, gençlere yönelik grup çalışma odası, ücretsiz internet hizmetleri ile Kayseri halkına hizmet verecek.                 



yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik

Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”