ANAYASAL HAK İSTİYORUZ

 ANAYASAL HAK İSTİYORUZ

HARP MALÜLÜ GAZİLER ŞEHİT DUL VE YETİMLERİ DERNEĞİ KAYSERİ ŞUBESİ BAŞKANI ALİ YAVUZ, BİZ KESİNLİKLE 40 BİN KİŞİNİN KATİLİNE EV HAPSİ ÇIKARILMASINI İSTEMİYORUZ. TERÖR ÖRGÜTÜYLE MÜZAKERE DEĞİL, ONLARIN HAK ETTİĞİ DİLDEN KONUŞULMASINI İSTİYORUZ” DEDİ.

Harp Malülü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kayseri Şubesi Başkanı Ali Yavuz, Ülkemizin bölünmez bütünlüğü için en kıymetli varlıkları olan evlatlarını, eşlerini, babalarını kaybeden şehit aileleri ve malul gaziler olarak Anayasa değişikliğinden sonra sorunlarımızın çözümü için büyük beklenti içerisine girdik. Anayasanın referandumu öncesinde 'evet' dememiz için bilboardlarda ‘Müjde Şehit Ailelerine' diyenler referandum sonrası verdikleri sözleri maalesef unuttular. Yaklaşık 3 yıldır ha çıktı ha çıkacak denen kanun tasarısı sorunlarımızı çözümünden ziyade içi boş bir düzenleme olarak dün Türkiye Büyük Millet Meclisine sevk edildi.Tasarının hazırlanma aşamasındaki sıkıntılar, sorunlarının çözümünü bekleyen Şehit Aileleri ve Gazileri umuttan umutsuzluğa sürükledi. Her açıklama sonrası solan umutlar meclise sevk edilen tasarı ile çözümü çözümsüzlüğe sürükleyen süreç olarak sonuçlandı” diye konuştu.
Dul ve yetimlerin açlık sınırında tutulduğunu belirten Yavuz, Şehidin bir damla kanını 550 milletvekiline değişmem deyip şehitlerin geride bıraktığı dul ve yetimlerin açlık sınırın altında tutmanız doğru değil. Şehit Aileleri ve Gaziler gözyaşlarıyla avutulmaktan ziyade Anayasal hakları olan, kendilerine toplumda yaraşır hayat seviyesinde yaşam sürmek istemektedirler. Sayın Başbakan'ın açıkladığı 20 maddelik müjdeye kavuşamadık. Şehit Aileleri ve Malül Gaziler onurlu ve dik bir duruş sergileyerek içinde bulundukları zor şartlara rağmen ‘Vatan sağ olsun' demekten asla gocunmayan onurlu insanlardır” şeklinde konuştu.
Başbakan Erdoğan'ın kendileriyle görüşmediğini söyleyen Yavuz, Ben terörü muhatap almıyorum deyip terör sözcüsüyle saatlerce görüşen Sayın Başbakanın bu vatan için can ve kan vermiş şehide, gaziye ayıracak bir beş dakikası bile yok muydu? Sayın Başbakan 30 Temmuz Cumartesi günü bizlerle görüşeceğini söyleyip saatlerce kapısında bekletip bizlere 5 dakikasını ayırmamıştır. Sayın Başbakanın şehidine, gazisine verdiği değer bumudur? Sayın Başbakanın bu yaptığı gösteriyor ki kendisi, ülkemizi bölmeye çalışan bir terör sözcüsünü, bu vatan için bedel ödemiş olan şehit ve gazilerden daha üstün tutuyor. Şehit Aileleri ve Gazilere yapılan bu muamele bizleri bir kez daha derinde yaralamıştır. Biz hak ettiğimiz değeri kendilerinden bekliyoruz” ifadelerini kullandı.
Terör örgütünün hak ettiği dilden konuşulmasını isteyen Yavuz, Şehit Aileleri ve Gazileri muhatap almayıp terör örgütü üyeleri ve sözcülerinin muhatap alınmasını bizleri derinden yaralamıştır. Biz kesinlikle 40 bin kişinin katiline ev hapsi çıkarılmasını istemiyoruz. Terör örgütüyle müzakere değil, onların hak ettiği dilden konuşulmasını istiyoruz. İdamın bir an önce çıkartılarak terör örgütü yandaşlarının idam edilmesini istiyoruz” diye konuştu.



“madde bağımlılığı” eğitim programı

İhtiyaç sahibi ailelere ‘220 ton süt’ desteği

Pazar kültürü Melikgazi’de hayat buluyor

Uğurevler’e modern pazar yeri

yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik

Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı