AMERİKALILAR KARDEŞ ŞEHİR OLMAK İSTİYOR

 AMERİKALILAR KARDEŞ ŞEHİR OLMAK İSTİYOR

AMERİKANIN Kuzey Carolina Eyaletinin Meclis Başkanı Thom Tillis, Senatör Dan Soucek ve bazı milletvekillerinden oluşan bir heyet, Kayseri ile eyaletleri arasındaki işbirliğini geliştirmek ve ‘Kardeş Şehir’ ilişkisine temel oluşturmak amacı ile

Başkanlık Makamı’nda ger­çekleştirilen ziyarette Başkan Özhaseki, Amerikalı heyete Kayseri’nin tarihi hakkında kısa bilgiler aktardı. Kayseri’nin 6 bin yıllık bir geçmişe sahip oldu­ğunu belirten Başkan Özhaseki, “Şehrimiz onlarca medeniyete ev sahipliği yapmış Anadolu coğ­rafyasında kurulmuştur. O me­deniyetlerin bıraktığı birçok ese­ri şehrimizde görmek mümkün­dür. Meydan’da Roma, Selçuklu, Bizans ve Osmanlı medeniyetle­rine ait eserler yan yana yer al­maktadır” dedi.

 

Kayseri’nin bir ticaret ve sanayi şehri olarak anıldığını kaydeden Başkan Özhaseki, şöyle konuş­tu: “Şehrimiz konum itibariyle tarıma pek uygun olmadığından insanlar ticarete yönelmişlerdir. Çok eski dönemlerden beri bu topraklarda insanlar, ticaretle uğraşmışlardır. Günümüzde ya­pılan kazılar da bunu doğrular niteliktedir. Kazılar sonucunda senet niteliğinde bir çok kil tabe­letler bulunmuştur. Türkiye’nin başka şehirlerinde yapılan arke­olojik kazılarda çanak - çömlek gibi tarihi eserler gün yüzüne çı­karken bizim şehrimizde senet, fatura niteliği taşıyan tabletler çıkmaktadır. Şehrimizde bugün de ticaret ve sanayi faaliyetleri, 3 organize sanayi ve bir serbest ti­caret bölgemizde yoğun bir şe­kilde devam etmektedir.”

 

Kayseri’nin hayırseverler ken­ti olarak da bilindiğine vurgu ya­pan Başkan Özhaseki, “Şehri­mizde hayırseverlerimiz tarafın­dan yaptırılan çok sayıda okul, hastane, sağlık ocağı görmek mümkün” dedi. Kayserili hayır­severlerin Cumhurbaşkanı Ab­dullah Gül’ün de katılımıyla her yıl bir araya gelerek bir Hayır­severler Zirvesi gerçekleştirdik­lerini anlatan Başkan Özhase­ki, hayırseverlik işlerinin sade­ce Kayseri ve Türkiye ile sınır­lı olmadığını ifade etti. Geçtiği­miz yıl içerisinde Kayserili hayır­severle Nijerya’ya gittiklerini söy­leyen Başkan Özhaseki, burada­ki ihtiyacı gördükten sonra Kay­serili hayırseverlerin Nijerya’ya bir hastane yaptırdıklarını ve bu hastanenin bitmek üzere oldu­ğunu vurguladı.

 

Kayseri’nin altyapı ve üstyapı konusunda herhangi bir sıkıntı­sının olmadığını da belirten Baş­kan Özhaseki, şehirdeki turizm faaliyetleri hakkında da Ameri­kalı heyete bilgiler verdi. Turizm açısından Kayseri’nin en önemli projelerinden birinin Erciyes Kış Sporları ve Turizm Merkezi Pro­jesi olduğunu kaydeden Başkan Özhaseki, “Bu proje bizim tu­rizm açısından dünyaya açılma­mızı sağlayacak” dedi.

 

“ÖZEL SEKTÖRDEKİTECRÜ­BEMİKAMUYA TAŞIDIM”

 

17 yıldır belediye Başkanlığı gö­revinde bulunduğunu hatırlatan Başkan Özhaseki, özel sektör­le kamunun işleyiş tarzının bir­birinden farklı olduğunu söyle­di. Ancak her iki alanında birbi­rini etkilediğini ifade eden Baş­kan Özhaseki, “Ben özel sektör­de öğrendiklerimi buraya taşı­dım. O yüzden başarılıyız” şek­linde konuştu.

 

Amerika’nın Kuzey Carolina eya­letinin Meclis Başkanı Thom Til­lis ise Kayseri ile eyaletlerinin ol­dukça fazla ortak noktası bulun­duğunu bu nedenle ikili ilişkile­rin gelişmesini istediklerini kay­detti. Tillis, eyaletleri hakkın­da Başkan Özhaseki’ye kısa bil­gilerde verdi. Ziyarettin sonun­da Başkan Özhaseki, Kuzey Ca­rolina eyaletinin Meclis Başkanı Tillis’e günün anısına el sanat­ları teknikleriyle yapılmış ibrik hediye etti.

 



Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor