AB Projelerinde İyi Örnekler Çalıştayı

 AB Projelerinde İyi Örnekler Çalıştayı

KAYSERI Milli Eğitim Müdür¬lüğü Ar-Ge Şube Müdürlüğü tarafından ‘’AB Projelerinde İyi Örnekler Çalıştayı’’ düzenlendi. Özel Yılmaz Akansu İlköğretim Okulu Toplantı Salonu’ndaki Çalıştay’ın açılışında konuşan İl Milli

Ceylan, ‘’Sayın Başbakanı­mız Recep Tayyip Erdoğan, Al­manya Başbakanı Merkel ile görüşmesinde, Türkiye’nin Av­rupa Birliği’ne (AB) yük ol­mak için değil, Birliğin yükü­nü almak için girmek istedi­ğini söyledi. Yıllar yılı Avru­pa hep Türkiye’yi bir yük ola­rak görüyordu ve bugün Tür­kiye, Avrupa’dan hep alan ta­raf olmadığını, karşılıklı çıkar ilişkisi kurma niyetinde oldu­ğunu dile getiriyor’’ diye konuş­tu.Ceylan, Türkiye’nin yıllardır AB’nin fonlarına para aktar­dığını, ancak fonlarda biriken bu paralardan yeteri kadar ya­rarlanamadığını da belirterek, şöyle devam etti:

 

‘’Türkiye, aktardığı para­ların ancak yüzde 20’sini kul­lanabiliyor. Bu oranı çok daha fazla artırmalıyız. Oranı artır­mamız için de projeler üret­meliyiz. Kayseri de AB proje­lerinin çok yoğun uygulandı­ğı illerimizden. Daha önce gö­rev yaptığım Eskişehir de pro­je konusunda ileri illerimiz­dendi. İl Milli Eğitim Müdürlü­ğü olarak proje konusunda siz­lere her türlü desteği verme­ye hazırız. Yeter ki, proje ha­zırlama niyetinde olun. Bu ça­lıştayda sergilenen iyi pro­je örneklerinin, diğer proje ha­zırlayacak olan okullarımı­za iyi birer örnek olacakları­nı umuyorum.’’Üretilen proje­ler kapsamında birçok öğren­ci ve eğitimcinin yurt dışına git­me ve oralardaki eğitim sis­temini yakından tanıma şan­sı bulduğunu, yine birçok Av­rupalı öğrencinin de Türkiye’ye gelerek, ülkeyi ve Türk insanı­nı yakından tanıdığını vurgu­layan Ceylan, ‘’Projeler kapsa­mında düzenlenen geziler saye­sinde, Avrupalı’nın Türkiye ve Türk insanına bakış açısı de­ğişti’’ dedi.

 

İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge ve Projeler Şube Müdürü Mehmet Şahin de, Kayseri’de şimdiye kadar 116 AB destekli proje üretildiğini ve bunlardan birçoğunun tamamlandığını, halen 28 projenin ise devam et­tiğini bildirdi. Şahin, proje üre­ten ve uygulayanlarla, proje ha­zırlama düşüncesinde olanları bir araya getirdikleri çalıştayın, projelerin çeşitlenmesi ve ço­ğalması açısından faydalı olaca­ğına inandıklarını da kaydetti.

 

Çalıştayda daha sonra, iyi proje örnekleri, proje sorumlu­ları tarafından katılımcılara an­latıldı.Bu arada, çalıştayın ya­pıldığı salonun girişinde açılan stantlarda da, görevli öğrenci­ler hazırladıkları projelerini çe­şitli objeler ve görsellerle katı­lımcılara tanıttılar.



Büyükkılıç'tan "Kitap Kafe" Projesi

Özdoğan; yeni hizmet binasını inceledi

Küçük Dostlar Kedi Kasabası’na bir yılda rekor ziyaret

3 milyon 700 bin TL’lik Hobim Arıcılık Projesi’nde kuralar çekiliyor

Başkan Büyükkılıç ve Üzüm’den Palancıoğlu’na ziyaret

19 Mayıs'a özel "plaj voleybolu" turnuvası

Mahmut Arıkan: “Yerel basın kan ağlıyor”

Patent Tescil Başvurusu’nda ilk 4’te yerini aldı

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı KAYÜ’de konferans verdi

Kayseri OSB'de 3. nizamiyenin temeli atıldı

‘9. Uluslararası Erciyes Tıp Tıbbi Genetik Kongresi’ başladı

2 kilometrelik kuyruğu görenler gözlerine inanamadı

Spor A.Ş.'den 11. Yeşilay Bisiklet Turu

Büyükkılıç’tan bilim ve bilişim projeleri

“KAYBİS yeni sezonunu açtı”

Bisiklet Turu 5 Mayıs Pazar günü düzenlenecek