3 BAKANLI ÖDÜL TÖRENi

 3 BAKANLI ÖDÜL TÖRENi

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere ilimize gelen Başbakan yardımcısı Bekir Bozdağ, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Gazeteciler Cemiyeti tarafından düzenlenen ödül törenine ve Süleyman Çetinsaya tarafın¬da

DÜZENLENENetkinlikte ilk ola­rak Kayserili hayırsever Süleyman Çetinsaya tarafından eşi adına yaptırılan Konferans salonunun açılışı Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Milli Savunma Bakanı İs­met Yılmaz ve Enerji ve Tabi Kay­naklar Bakanı Taner Yıldız tara­fından yapıldı. Daha sonra konu­şan Hayırsever Süleyman Çetinsa­ya, 3 ay gibi kısa zamanda bitiril­diğini belirterek, Kayseri'ye ve Er­ciyes Üniversitesine hayırlı olması temennisinde bulundu.

Daha sonra konuşan Erciyes Üni­versitesi Rektörü Prof.Dr. Fahret­tin Keleştemur ise, Kayseri'nin ulema şehri olduğunu, hayırsever­lik konusunda Türkiye'ye örnek olan bir şehir olduğunu belirte­rek, hayırseverlere teşekkür eti.

Yapılan konuşmaların ardından hayırsever Süleyman Çetinsaya'ya Başbakan Bekir Bozdağ tarafın­dan altın madalya takdim edildi.

Daha sonra Gazeteciler Cemiye­ti tarafından geleneksel olarak dü­zenlenen Gazetecilik Ödül Töreni­ne geçildi. Törende ilk olarak ko­nuşan Gazeteciler Cemiyeti Baş­kanı Veli Altınkaya, Kayseri yaptığı güzelliklerle her zaman Türkiye'ye örnek olduğunu belirterek, Kayseri'de bütün kurumların ba­rışık içerisinde çalıştığını vurgu­ladı. Gazetecilerin ellerinden alı­nan yıpranma payı hakkında Baş­bakan Yardımcısı Bozdağ'dan des­tek isteyen Başkan Altınkaya, yeni anayasanın en kısa sürede yapıl­masını ifade etti.

Enerji ve Tabi kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'da gelişen ve değişen dünyada iletişim araçlarının öne­minin gün geçtikçe arttığını dile getirerek, yerel basının güçlenme­si için önündeki engellerin en kısa zamanda kaldırılması gerektiği­ni hatırlattı.Son olarak konuşan Başbakan Yardımcısı Bekir Boz­dağ ise, ilim ve bilim anayasasının Kayseri'den çıktığının, Kayseri'nin iyilik ve hayır açısından önemli ol­duğunu belirterek, Türkiye'de ba­sın açısından en çok zorluğu yerel basının çektiğini ifade etti. Boz­dağ, Siyasiler bile yerel ve yaygın basın sayesinde atacakları adımla­rı daha iyi atıyorlar. Bu açıdan da önemli bir yere sahiptir. Ak Par­ti hükümeti olarak özellikle ye­rel basına büyük destekler verdik. Fakat 2008 yılında yıpranma hak­kını kaldırdık. Ama basın sektö­ründeki önemli başkanlar bu ko­nuda genç meslektaşlarının sıkın­tı içinde olduğunu ifade ettiler. Bi­lerde bu mağduriyetin kaldırılma­sı için gerekli çalışmayı yapıyoruz. Ankara'ya gittikten sonra ilk ola­rak yıpranma konusunda verilen önerileri inceleyip, en kısa zaman­da bu sorunu çözeceğiz. Türkiye artık eski Türkiye değildir. Fakat bu değişimde basının da büyük önemi olmuştur” dedi.

Medyanın hukuk ve ileri demokra­sinin yanında yer alması gerektiği­ni dile getiren Bozdağ, Türkiye'de darbecileri alkışlayan bir basını istemediklerini söyledi. Basın sek­törü içinde bulunan kötü niyetli kişileri dışlaması gerektiğini hatır­latan Bozdağ, siyaset güçlü oldu­ğunda medyanın da güçlü olacağı­nı ifade etti.Yapılan konuşmaların ardından ödül törenine katkılar­da bulunanlara plaket takdimi ya­pıldı. Törende son olarak Gazete­ciler Cemiyeti tarafından düzenle­nen ödül töreninde dereceye giren basın mensuplarına ödülleri ve plaketleri protokol tarafından ve­rildi



“madde bağımlılığı” eğitim programı

İhtiyaç sahibi ailelere ‘220 ton süt’ desteği

Pazar kültürü Melikgazi’de hayat buluyor

Uğurevler’e modern pazar yeri

yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik

Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı