95 YIL SONRA TÖRENLE KUTLANDI

95 YIL SONRA TÖRENLE KUTLANDI

Ata’nın ilimize gelişi 95 yıl sonra coşku ile kutlandı…..Kurtuluş Savaşı başlangıcında ilimize gelen büyük devlet adamı Atatürk’ün ilimize gelişinin 95. Yıldönümü törenlerle kutlandı. Cumhuriyet Meydanındaki Atatürk anıtına çelenk sunum

Gazi Mustafa Kemal Atatürk`ün 19 Aralık 1919`da Kayseri`ye gelişinin 95`inci yıl dönümü törenle kutlandı. Cumhuriyet Meydanında Valilik, Garnizon komutanlığı ve Büyükşehir Belediye Başkanlığının çelenklerinin Atatürk anıtına sunumu gerçekleştirildi. Hemen ardından saygı duruşunda bulunup, İstiklal marşımız hep bir ağızdan coşku ile okundu.

Günün  anlam  ve önemini belirten konuşmayı ise Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki yaptı. Başkan Özhaseki, “bir ticaret şehri olarak kurulan şehrimiz, yaklaşık 6 bin yıllık tarihinde ticaretten ekmeğini çıkarmış, ticaret ekonomisi bir seyir takip etmiştir. 20 yüzyılın başları Cumhuriyetimizin ilk yıllarından itibaren Kayseri, ticaret şehri olmanın yanı sıra yeni bir kimlik daha kazanmaya başlamıştır. Anadolu’nun adeta üretim üstlerinden biri olmuştur. Tayyare fabrikası, Sümer bez fabrikası, şeker fabrikası daha sonra kurulan çinkom ve şimdilerde sayısı 4’e çıkmış sanayi bölgelerimiz, serbest bölgenin varlığı ve kapasitesi ve ekonomik kalkınmışlık seviyemiz, ihracat rakamlarımız Kayseri’nin üretim ekonomisindeki geldiği seviyeyi anlatmaktadır. 21 Yüzyıl ise bize ticaret ve üretim ekonomisi olarak, kültür ve turizm enstitü olarak iddialı bir konumda olacağımızın müjdesini vermektedir” değerlendirmesinde bulundu…

Cumhuriyet Meydanı tören alanındaki etkinlik Atatürk’ün Kayserililere yazdığı mektubun okunması ile noktalanırken, törene iştirak eden başta Protokol üyeleri ve beraberindekiler olmak üzere katılımcılar Atatürk Evi`ni ziyaret ettiler.

 Atatürk Evi’nin önünde Ata`yı temsili karşılama töreni gerçekleşti. Ardından öğrencilerin hazırlamış olduğu folklor gösterisiyle devam etti. Sonrasında ise ressam tarafından Atatürk’ün posteri yapıldı. Öğrenciler tarafından yapılan resim sergisini gezildikten sonra kutlamalar noktalandı.



yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik

Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”