92. YILINDA COŞKUYLA KUTLANDI

92. YILINDA COŞKUYLA KUTLANDI

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 92. yıl dönümünde, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve vatan savunması uğruna şehit olan kahramanlar saygıyla anılırken 92 yıl önce kanla yazılan zafer coşku ile kutlandı. İlimizdeki kutlamalar Cumhuriyet Meydanı&

30 Ağustos 1922 tarihinde  Dumlupınar’da, Mustafa Kemal Atatürk’ün başkumandanlığında zaferle sonuçlanan Başkomutanlık Meydan Muharebesi neticesinde vatan, düşman işgalinden tamamen temizlenmiş ve ülke toprakları üzerinde dalgalanan şanlı bayrağımız   zaferi müjdelemiştir.                                          

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 92. Yıl dönümünde Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve vatan uğruna şehit olmuş kahramanlar saygıyla anıldı. Program, Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk konulmasıyla başladı. Vali Orhan Düzgün, Garnizon Komutanı Tümgeneral Ali Demiral, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, İlçe Belediye Başkanları, Parti İl Başkanları, askeri erkan ve vatandaşlar katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Atatürk Anıtı’na çelenk konuldu

Atatürk Anıtı’na çelenk konulmasının ardından Valilik’e geçildi. Burada bir bayramlaşma gerçekleştirildi.                                              

Valilik’in ardından Nato Caddesi’ne geçildi. 7’den 70’e Türk bayraklarıyla donanmış vatandaşlarımız ve evini, apartmanını Türk bayraklarıyla süsleyen hemşerilerimiz caddeyi tam bir bayram yerine çevirdi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından başlayan resmi geçitte Vali Orhan Düzgün, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Ali Demiral vatandaşlarımızı selamlayarak bayramlarını kutladı.

Resmi geçit ise vatandaşlar tarafından büyük ilgiyle takip edildi. Özellikle gazilerimizin geçişleri sırasında duygu dolu anlar yaşandı.                  

Tören sonunda bir açıklama yapan Vali Orhan Düzgün;” 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın bu yıl 92.sini kutluyoruz. Yaklaşık 1000 yıl kadar önce Anadolu toprakları Türk yurdu oldu. Ama 20. Yüzyılın başlarında maalesef, Türk’leri Anadolu’da çok dar bir yere hapsetmek için batıdan ciddi saldırılar oldu. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün komutasında Türk askeri, tekrar Anadolu yurdunun ilelebet Türk yurdu olarak kalacağının müjdesini bu zaferle tüm dünyaya ilan etmiş oldu.” İfadelerini kullandı.                                            

Sözlerine Büyük Zafer’i kutlayarak başlayan Garnizon Komutanı Tümgeneral Ali Demiral;”Zafer Bayramı’nın 92. Yıl dönümünü kutluyorum. Bu zaferi bize emanet eden ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasında emeği geçen başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere ebediyete intikal etmiş şehitlerimizi tekrar minnet, rahmet ve şükranla anıyorum. Ne kadar zor şartlarda dahi olsa Türk Milleti’nin bağımsızlığının elinden alınamayacağının en güzel göstergesidir bu zafer. Bayramımız tüm milletimize kutlu olsun.” diye konuştu.                                        



yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik

Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”