81 BİN KİŞİYE 72 MİLYON TL YARDIMDA BULUNULDU

81 BİN KİŞİYE 72 MİLYON TL YARDIMDA BULUNULDU

Kayseri Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfınca geçen yıl 81 bin 5 ihtiyaç sahibine 72 milyon 255 bin 164 liralık yardımda bulunulduğu bildirildi.

Kayseri Valisi ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) Mütevelli Heyeti Başkanı Orhan Düzgün, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, vakfın 2013 yılında da yardıma muhtaç vatandaşların yanında olduğunu söyledi.
Vakıf Mütevelli Heyeti kararları doğrultusunda fakire, fukaraya, engelliye, eşi vefat etmiş kadınlara, asker yakınlarına ve sosyal güvencesi olmayan ailelere yardımda bulunulduğunu belirten Vali Düzgün, maddi yardımların yanı sıra ihtiyaç sahibi kişilerin evlerinde ziyaret edilerek moral desteğinde de bulunulduğunu kaydetti.
Sosyal yardımlaşma ve dayanışma kavramlarının Türk Milleti’nin en önemli vasıflarından olduğunu ve önemini her zaman koruduğunu ifade eden Vali Düzgün, Kayseri’de 2013 yılı boyunca 81 bin 5 ihtiyaç sahibine 72 milyon 255 bin 164 liralık yardımda bulunulduğunu dile getirerek, şu bilgileri verdi:
“Vakfımızın eğitim yardımlarından 5 bin 387 öğrencimize 1 milyon 451 bin liralık destek sağlanarak eğitim hayatlarının devamı sağlanmış, başarı desteklenmiştir. Aile ve gıda yardımları kapsamında 20 bin 203 ailemize 7 milyon 638 bin TL’lik kaynak kullandırılmıştır. Değişik nedenlerle barınma sorunu yaşayan 300 vatandaşımıza ve ailemize barınmalarıyla ilgili 839 bin liralık bir harcama yapılmıştır. 14 milyon 481 bin liralık kaynak kullandığımız yakacak yardımından ise 23 bin 955 kişi yararlanmıştır. Yolda kalmış ya da geçici bir süre sıkıntıya düşmüş 830 vatandaşımıza ise toplamda 361 bin liralık tek seferlik yardımlarda bulunulmuştur. Sağlıkla ilgili sorunu bulunan, özrü nedeniyle bazı tıbbi cihazlara ihtiyaç duyan 139 vatandaşımıza ise 59 bin liralık bir harcamayla cihazlarının alınması sağlanmıştır. Muhtaç asker aileleri ile eşi vefat etmiş kadınlara yönelik yardımların yanı sıra 2022 sayılı özürlü yardımları kapsamında toplam 30 bin 191 vatandaşımıza yardım ulaştırılmıştır.”
Vali Düzgün, mütevelli heyeti üyeleri ile vakıf personelinin ihtiyaç sahibi kişilerin tespitinde hassasiyetle çalıştığını, yardımların amacına ulaşması için mahallinde tespit gibi bazı yöntemlerle ihtiyaç durumunun belgelendirildiğini belirtti.
“Vatandaşlarımızın maddi ve manevi sıkıntılarını çözmek bizim görevimizdir” diyen Vali Düzgün, açıklamasının sonunda, değişik nedenlerle zor duruma düşen ve yardıma muhtaç hale gelen vatandaşların valilik ve kaymakamlıklar bünyesindeki sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarına başvurmalarını isteyerek, yapılan inceleme sonunda ihtiyaç sahibi olduğu belirlenenlere devletin mutlaka kucak açacağının herkesçe bilinmesi gerektiğini vurguladı.



Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor