7 KİŞİNİN ÖLÜMÜNE SEBEP OLUP GÜRCİSTAN'A KAÇAN SANIĞIN AVUKATINDAN TEPKİ ÇEKEN İSTEK

7 KİŞİNİN ÖLÜMÜNE SEBEP OLUP GÜRCİSTAN

Gürcistan'a kaçtıktan bin 131 gün sonra yakalanan sanığın avukatı: "Müvekkilimin kaçma şüphesi yoktur, tutuksuz yargılansın"

Kayseri’de trafik kazası sonucu Üzüm ailesinden 7 kişinin ölümüne, 2 kişinin yaralanmasına neden olan ve bin 131 gün sonra yakalanan sanığın yargılanmasına devam edildi. Olayın ardından kaçtığı Gürcistan'da yakalanarak gözaltına alınan sanık avukatının "Müvekkilimin kaçma şüphesi yoktur" diye savunma yapması da aile yakınlarından tepki gördü.

Kayseri 3. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada, kazanın ardından Gürcistan’a kaçan ve bin 131 gün sonra teslim olan Adnan Ö., tutuklu bulunduğu Artvin Kapalı Cezaevinden Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile duruşmaya katıldı. Müştekilerin de katıldığı duruşmada, taraf avukatları da yerini aldı. Cumhuriyet savcısı daha önce vermiş olduğu mütalaayı tekrar ederek, sanığın 'taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma' suçundan cezalandırılmasını ve sanığın tutukluluk halinin devamına karar verilmesini istedi.

Mahkeme heyeti tarafından söz verilen sanık Adnan Ö., “Tutuksuz yargılanmak istiyorum” diye savunma yaparken, sanık avukatının "müvekkilimin kaçma şüphesi yoktur, tutuksuz yargılanmasını istiyoruz" sözleri de duruşmada yer alan aile yakınları tarafından tepki çekti.

Mahkeme heyeti, eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

Olay

25 Mart 2018'de saat 23.00 sıralarında Mehmet Üzüm’ün idaresindeki 38 E 4730 plakalı otomobil Melikgazi ilçesi Gaffar Okan Bulvarı istikametinden Nalçık Bulvarı istikametine gittiği sırada görgü tanıklarının beyanına göre 38 KY 432 plakalı Adnan Ö.'ye ait otomobil, aniden Mehmet Üzüm’ün kullandığı araca sağ kısmından çarptı. Çarpmanın etkisiyle Mehmet Üzüm’ün hakimiyetini kaybettiği aracı refüjden karşı istikamete geçerek A.H. yönetimindeki 41 BD 308 plakalı ambulans ile kafa kafaya çarpıştı. Kazada sürücü Mehmet Üzüm, Hamza Üzüm, Safiye Nur Üzüm, Zehra Üzüm, Soner Üzüm, Mustafa Üzüm ve Kader Üzüm hayatını kaybetti. Ambulansta bulunan Atilla H. ile Ertan D. ise yaralandı. Kaza sonrası olay yerinden kaçan Adnan Özdemir’in 27 Mart’ta Artvin Hopa Sarp Sınır Kapısı’ndan ülkeyi terk ederek Gürcistan’a kaçtığı belirlenirken, aracı ise hasarlı ve terk edilmiş şekilde Talas ilçesinde bulundu.


Haber Kaynak : İHA

Firari emniyet müdürü gizli geçitten kaçarken yakalandı

5 DEAŞ’lı yakalandı

Çalıntı otomobilden uyuşturucu ele geçirildi

Yabancı uyruklu şahsı bıçaklayarak öldürdü

işçi servisi tarlaya girdi: 1 ölü, 5 yaralı

Torbacılara 52 personelle şafak operasyonu

3 kişinin öldürüldüğü olayın davasına devam edildi

Koltuğun arkasında yakalandı

102 polis ile operasyon: 13 gözaltı

32 yıl hapis cezası bulunan firari şahıs yakalandı

Aranan şahıs polisten kaçamadı

Ağacı söken 4 kişiye ceza

Kendini asarak yaşamına son verdi

19 yıl kesinleşmiş hapsi bulunan hırsız çatıda yakalandı

Kayseri’de çeşitli suçlardan aranan 3 şahıs yakalandı

Kayseri'de tarihi eser operasyonu: haç motifli anahtar ele geçirildi