7 Ayda 100 Bin Ziyaretçi

7 Ayda 100 Bin Ziyaretçi

Büyükşehir Belediyesi tarafından Kayseri`ye kazandırılan Selçuklu Müzesi Türkiye`nin en çok ilgi gören müzelerinden biri haline geldi. Dijital teknoloji ile tarihi harmanlayan müzeyi yedi ayda 100 bin kişi ziyaret etti. 100 bininci ziyaretçiye günün anısı

Büyükşehir Belediyesi tarafından Kayseri`ye kazandırılan Selçuklu Müzesi Türkiye`nin en çok ilgi gören müzelerinden biri haline geldi. Dijital teknoloji ile tarihi harmanlayan müzeyi yedi ayda 100 bin kişi ziyaret etti. 100 bininci ziyaretçiye günün anısına hediyesini ünlü sunucu ve şovmen Okan Karacan verdi.

Selçuklu medeniyeti üzerine dünyada kurulan ilk ve tek müze olarak 21 Şubat 2014 tarihinde hizmete giren Selçuklu Müzesi, hem Kayseri içinden hem de Kayseri dışından büyük ilgi gördü. Selçuklu dönemine ait yaklaşık 2 bin tarihi eser ve birbirinden ilginç dijital uygulamaların yer aldığı müzenin ziyaretçi sayısı 100 bini geçti. Müzeyi gezenler arasına Ünlü Sunucu Okan Karacan da katıldı.

Bir organizasyona katılmak üzere Kayseri`ye gelen ve tavsiye üzerine müzeyi gezen Okan Karacan, tarihe sahip çıkmak gerektiğini belirterek, "Sadece okullarda değil işitsel ve görsel olarak da tarihe sahip çıkan böyle mekanlar oluşturmak lazım. Büyükşehir Belediyesi`nin böyle bir tesis yapması gerçekten insanı hayran bırakıyor. Kayserilileri canı gönülden kutluyorum. İnşallah diğer illerimize örnek olur" dedi.

Öte yandan, Selçuklu Uygarlığı Müzesi`ni gezen 100 bininci ziyaretçi müze personeli tarafından alkışlarla karşılandı. 100 bininci ziyaretçi olan Selim Kahveci`ye Okan Karaca tarafından çiçek ve hediye verildi. İstanbul`dan bir iş gezisi için Kayseri`ye geldiğini belirten Selim Kahveci arkadaşının önerisi ile Selçuklu Müzesi`ni gezmek istediğini söyledi. Müzenin, dijital ortam ve tarihi eserleri bir arada bulunduran ender müzelerden biri olduğunu dile getiren Kahveci, "Arkadaşlarımıza önereceğimizi bir yer. Bu müzeyi Kayseri`ye kazandıran Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki`ye çok teşekkür ediyorum" dedi.

Selçuklu Uygarlığı Müzesi pazartesi günleri hariç haftanın 6 günü 09.00-19.00 saatleri arasında gezilebiliyor. Öğrenciler başta olmak üzere, akademisyenler, araştırmacılar ve vatandaşların büyük ilgi gösterdiği müzeye ayrıca diğer şehirlerden müzeciler de inceleme amacıyla geziler düzenliyor.



Talas’ta bu pazar ‘Maharetli Eller’in günü

Çocuk Kitap Fuarı Ve Şenliği’nde çocuklara özel konser

Talas Musiki Cemiyeti’nde bağlama kursu

Merkez Halk Kütüphanesi 7/24 Kütüphane oldu

Talas'ta hafta sonu ramazan dolu dolu

Artık Çekilmez Oldun Yarışması, 9'uncu kez Erciyes'te start alıyor

'Türkiye Yüzyılı Marşı'nın Bestekarı Arzen Kayserililerle buluştu

Yarım asırlık güğümün sırrı

Büyükşehir'den "çocuklara özel" tiyatro

Talas'ta Yücel Arzen Heyecanı

Türk Sanat Müziği Kent Korosu konseri

Talas'ta Yücel Arzen konseri

Bağcılık kültürü Germir'deki Bağ Müzesi'nde yeniden canlanacak

Talas'ta çocuklar tiyatro ile eğlendi

Talas'ta büyük usta Tevfik Soyata'dan musiki faslı

Talas'ta bu hafta 'Maharetli Eller' günü