79. YILINDA SEÇME VE SEÇİLME HAKKI

79. YILINDA SEÇME VE SEÇİLME HAKKI

AK Parti İl Kadın Kolları, Kadınlara Seçme ve Seçilme Hakkı verilişinin 79. yılı münasebeti ile bir kutlama etkinliği tertipledi… Emirgan Çay Bahçesi`nde gerçekleştirilen kahvaltılı programa, AK Parti Kayseri İl Başkanı Ömer Dengiz’de eşi ile

Ak Kadınların Kadınlara Seçme ve Seçilme Hakkı verilişinin 79. yılı münasebeti ile tertipledikleri etkinliğe ;Ak Parti İl Başkanı Ömer Dengiz, eşi Tuba Dengiz, İl kadın Kolları Başkanı Venhar Pakırdaşı, ilçelerin kadın kolları, kadın belediye başkan aday adayları ile kadın belediye meclis üyesi aday adayları katıldı.

Toplantının açılışında konuşan AK Parti İl Başkanı Ömer Dengiz, bu günü çok anlamlı bir gün olduğunu belirterek şunları kaydetti. "Türk kadınlarının çok önemli haklarını aldığı günün 79. yıl dönümünü kutluyoruz. Ancak, şöyle bir geriye baktığımız da bu verilen hak açısından 79 senenin, 70 senesi boşuna geçen zaman olmuş. Sadece son 5-6 senedir, kadınımız hak ettiği siyasi alandaki yerini almaya başlamış. Bu da Ak Parti sayesinde olmuştur. Gerek insan hakları, gerek sosyal haklar, gerekse hukuki haklar anlamında gerçek yönetime ancak AK Parti sayesinde kavuştuğunu unutmamalıyız. 80 sene boyunca bizim toplumumuzun, kadınların çoğunluğunun başı kapalı olduğunu düşünürsek, hangi kadın haklarından bahsedilir bu ülkede, hangi kadınların siyasi haklarından, seçme ve seçilme haklarından bahsedilir. Bunu diğer siyasi partiler önce bize açıklayacaklar. Taki Mustafa Kemal`den başlayarak bu günlere gelinceye kadar, seçme ve seçilme hakkı veren kadınlara, baş örtülü kadınların haklarını engelleyerek nasıl bir anlayış içerisinde olduklarını açıklamaları gerekiyor. Hiç kimseyi kandıramazlar. Bu konuda, 80 senedir ülkede herkes konuşuyor, fakat iş icraata gelince yapan bir tek AK Parti oldu. Konuşmaya gelince, konuşmak var. Yapmaya, saygıya, hakka gelince yok. Biz bunu kabul etmiyoruz. Bunun için mücadelemize devam edeceğiz. Bizler eğer ki kadın haklarından bahsediyorsak, seçilme ve seçilme hakkının verildiğinden bahsediyorsak, bunu gerçekçi olarak yapmalı ve baş örtülü kadınlarımıza da bu yolu açarak bunu en iyi şekilde göstermeliyiz dedik ve gösterdik."



Sosyal medya fenomeni toprağa verildi

Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti