71 Sanıklı Fetö Davası´na Devam Edildi

71 Sanıklı Fetö Davası´na Devam Edildi

Kıranatlıoğlu ,?İndirim Kazandığı İçin Çocuğumu Fetö Okuluna Gönderdim? ...

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması´nın finans kaynaklarına yönelik soruşturma kapsamında haklarında dava açılan aralarında AK Parti eski İl Başkanı Ömer Dengiz, Kayseri Ticaret Odası Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, Kayseri Sanayi Odası eski İl Başkanı Nurettin Okandan ?ın da yer aldığı 17´si tutuklu 71 iş adamının yargılanmasına Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edildi. Savunma yapan sanıklardan Mehmet Kıranatlıoğlu´nun çocuklarını indirim kazandıkları için FETÖ ile bağlantılı okullara gönderdiğini söylemesi salonda bulunanlar tarafından tebessümle karşılnadı?
Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın ikinci gün oturumuna, tutuklu sanıklar ile bazı tutuksuz sanıklar ve avukatları katıldı.
Yahyalı Ticaret Odası eski Başkanı Veyis Niyazioğlu, milletin ve devletin faydasına olduğunu düşündüğü bir çok dernek ve vakıfta gönüllü çalıştığını söyledi. Sadece Bank Asya´da parası bulunmadığını, 4 farklı bankayla çalıştığını iddia eden Niyazioğlu, "Kasıt ve talimatla hiçbir bankaya para yatırmadım." diye konuştu. Kendisine yöneltilen 1 milyon avroyu ABD´de bulunan FETÖ ile irtibatlı bir kuruma yolladığı yönündeki suçlamaların, Mali Suçları Araştırma Kurulu´ndan gelen son raporla boşa çıktığını savunan tutuklu sanık Mustafa Enes Haskaraman da "Böyle bir transferin gerçekleşmediği kanıtlanmıştır. Suçlamaları kesinlikle kabul etmiyorum? şeklinde savunma yapıp ?Bank Asya aracılığıyla ABD´ye 8 bin 100 dolar gönderdim. Bir arkadaşım ABD´de yüksek lisans yapıyordu. Kendi bankasıyla yüksek lisans ücretini yollarsa 400 dolar masraf çıkıyormuş. Bank Asya ile çok az masraf çıkıyordu. Biz de Bank Asya´dan yolladık." İfadesini kullandı? Diğer tutuklu Memiş Alemdar da Allah rızası için, Kimse Yok mu Derneği yönetiminde yer aldığını iddia ederek "Devlet büyükleri tarafından desteklenen derneğin yönetimine girmekte bir sakınca görmedim. Olayların buraya geleceğini düşünemedim? dedi?.
KHK ile kapatılan Battal Gazi Eğitim Kurumları eski yönetim kurulu başkanı tutuklu sanık Hamit Kıranatlıoğlu da "Charlie Hebdo saldırısını bir Müslüman yaptı diye bütün Müslümanları zan altında bırakmak ne kadar yanlışsa bizi bu şekilde suçlamak da o kadar yanlış."diye konuştu?
Sanıklar arasında yer alan bir diğer Kıranatlıoğlu soyadlı Mehmet Kıranatlıoğlu ise çocuklarını indirim kazandıkları için FETÖ ile bağlantılı okullara yolladığını öne sürdü. Söz konusu okulların devlet izni ile açıldığını belirten Kıranatlıoğlu, hayatı boyunca eğitime destek olduğunu kaydetti?
Ayrıca duruşmada tutuklu sanıklar Osman Köseoğlu ve Mustafa Kilci ile Mehmet Arı Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi - SEGBİS aracılığıyla duruşmaya iştirak edip savunma yaptılar? Dava 08 Haziran 2017 Perşembe günü 9.00´da devam etmek üzere ara verildi?



Yolcu treni ile hemzemin geçitte çarpışan otomobil devrildi: 1 yaralı

Otomobil belediye otobüsüne çarptı: 4 yaralı

Avukata saldıran kadına 14 yıl 14 aya kadar hapis cezası talebi

84 polis ile aranan şahıslara operasyon

Saklandığı yerde yakalandı

Kazada savrulan araç ters döndü: 3 yaralı

Propaganda yapmaktan cezası bulunan şahıs yakalandı

Suç makinesi jandarmadan kaçamadı

4 kilo uyuşturucu madde ele geçirildi:

Motosiklet yayaya çarptı: 1 yaralı

Kayseri'de veterineri şehit edip Ankara'da bombalı saldırı düzenleyen teröristlerin kullandığı paramotor bulundu

Uygulamadan kaçarak 2 araca çarpan alkollü sürücü yakalandı

Parkta şüpheli çanta paniği

Parkta şüpheli çanta paniği

Yakalanmamak için baza ile duvar arasına saklandı

Kavgada kan aktı