70´LİK SEVİM NİNE

70´LİK SEVİM NİNE

TORUNLARI İÇİN AYAKTA KALMAK ZORUNDA?


Adı Sevim Kartal, yaşı 70? Damı akan iki göz kiralık gecekonduda 5 torunu, engelli oğlu ve gelini ile birlikte hayatta kalma mücadelesi veriyor? Kızından emanet yetimlere kol kanat germek, engelli oğlunun evliliğini korumak ve gelini evde tutabilmek için kırk parçaya bölünüyor. Odun ? kömür istiyor, yiyecek istiyor, kesilen suları açılsın istiyor, yetimlerin üzerine akan yağmur suları dursun diye çatı istiyor, yetimlerin karnı doysun - yüzleri gülsün istiyor. Kısacası insanca bir yaşam istiyor. Gözden ırak - gönülden ırak unutuldukları bu izbede birileri kendilerine el uzatsın, seslerini duysun istiyor?
Yavuzlar mahallesi Karadeniz Caddesi İleri Sokak No: 6´da göğü delercesine yükselen apartmanların arasına sıkışıp kalan, damı akan, suyu kesik soğuktan buz kesmiş iki göz gece konduda hayata tutunmaya çalışan 70 lik Hatice Kartal ve ailesinin dramı bir ihbar üzerine evlerine ulaştık. Yüreğimiz burkuldu?Evin ortasında aslı eski tip bebek salıncak ? beşiğin içinde daha birkaç aylık bir bebek, anneannelerinin umuduna kalmış 4 yetim, evinin geçimini sağlamaktan aciz engelli bir evlat ve onları hayata tutundurmaya çalışan 70 yaşında çileli bir Anadolu kadını Sevim Kartal?
Buz kesmiş soğuk odada sıcacık bakan yetimlerin hayat dolu kocaman gülücükleri? Yakacak yok, yiyecek yok, borcundan dolayı su kesilmiş? Elektirik faturası ödenememiş?. Hangi birine koşacağını bilemeyen çaresiz Sevim Nine haykırıyor ?Duyun Sesimi? Duyunda kol kanat olun yetimlerime?. Damımıza çatı, sobamıza odun, soframıza aş olun? Biz de bu memleketin evladıyız? Ben de bu ülkenin insanıyım?. Su faturamı ödeyemiyorum, elektirik faturamı ödeyemiyorum bu karanlık dehlizden çıkartın bizi??
Evet bizler ?Yarın hangi renk çizmemi giysem ?, Akşama hangi yemeği yapsam?, Hafta sonu hangi filmi izlesem? Fazla kilolarımdan nasıl kurtulsam? Koltuk takımına 5 yıl oldu artık değiştirmek gerek, arabanın modeli eskidi utanıyorum ?gibi hezeyanlarla hayatı kendimize zehir ederken bu şehrin bir yerlerinde hayatta kalma mücadelesi veren Sevim Nine ve yetimleri kendilerine el uzatacak hayırseverleri bekliyor?.
HABER: CEYHUN ÜSTEN

 



1 Mayıs kutlamalarında yoğun güvenlik önlemleri alındı

Hobi bahçelerinin yeni sakinleri belli oldu

Melikgazi’de kentsel dönüşüm çalışmaları hızla devam ediyor

Yağmur suyu taşkını asfaltı çökertti

Domates fidesi dağıtım etkinliğine davet

Öğrenciler yaptıkları uçurtmaları gökyüzü ile buluşturdu

“Kentsel dönüşümle sosyal dönüşümü birlikte gerçekleştiriyoruz”

CHP heyetinden Başkan Büyükkılıç’a hayırlı olsun ziyareti

Büyükşehir’in hobi bahçeleri kura çekimi başladı

Başkan Büyükkılıç'tan Yeşilhisar ve Yahyalı odaklı "Turizm" istişaresi

Başkan Palancıoğlu Brüksel’de Türkiye’nin sesi oldu

Kayseri Büyükşehir'den 18 milyon TL'lik eğitim desteği

Ekmeğe zam yolda

'Dijital yaşam ve iletişim'

Vali Çiçek’ten Türkiye Şampiyonu takıma 100 bin lira ödül

‘Büyük Su Projesi’ başladı