6 PROJEYE ÖDÜL

6 PROJEYE ÖDÜL

Talas Belediyesi Tarihi Kentler Birliğinin düzenlediği kültürel mirası koruma ve proje uygulamalarını özendirme yarışmasında 6 proje ödülü birden aldı. Şanlı Urfa’da düzenlenen ödül törenine katılan Baş-kan Rifat Yıldırım, tarihi Talas’ı resto

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi konferans salonunda düzenlenen Tarihi kentler Birliği ödül töreninde 400 üye belediye içinden proje ve uygulama yarışmasına katılarak dereceye giren belediyelere ödülleri verildi. Proje yarışmasında Talas Belediyesinin dereceye giren 6 projesinin ödülünü Başkan Rifat Yıldırım aldı. Tol Mağbet Restorasyon Projesi, Somuncu Baba Camisi Çevresi ve Kaya Oyma Galerileri, Roma Su Kemerleri Restorasyon Projesi, Jandarma Konağı Restorasyon Projesi, Gölbaşı Meydanı Rekreasyon Alanı Düzenleme Projesi ve Zincidere Mektebi Restorasyon Projeleri ile yarışmaya katılarak ödül aldıklarını belirten Başkan Rifat Yıldırım, 10 yıldır tarihi Talas’ı ayağa kaldırmak için emek verdiklerini belirterek meyve-lerini yeni yeni aldıklarını söyledi. Talas’ın zengin tarihinden geriye kalan simge yapıların günümüze ve geleceğe kazandırılması ve aynı zamanda kentte kültürel ve ekonomik bir canlanma sağlanmasına yönelik altı projenin ödüle uygun görüldüğünü ifade eden Başkan Yıldırım, “Tarihi dokunun gün yüzüne çıkarılması için gerçekleştirdiğimiz çalışmalarda komple bir mahalleyi aslına uygun hale getiriyoruz. Her mahallede bir konağı restore ediyoruz. Yeraltı şehirleri, somut ve soyut kültürde çalışmalarımız var. Bu projelerimizin hepsi tarihi Talas`ı turizm kenti haline getirmek amacıyla yapıyoruz. Yarışmada ki ilk projemiz kayalara oyularak oluşturulmuş ibadet yapısı olan Tol mağbet`in restorasyonuydu. Bu mekanın restorasyonunu yeni tamamladık ve kültürel amaçlı olarak kullanacağız. Talas’a özgü sivil mimarlık örneklerinden Somuncu Baba Camisi Çevresi ve Kaya Oyma Galerileri projesi ile Akçakaya Mahallemizin turizm potansiyelini canlandırmayı planlanmaktayız. Kuruköprü Mahallesindeki Roma su kemerlerinin restorasyon projesi mahalle ile Talas merkezi arasında tarihi bütünlüğü sağlamayı hedeflemekteyiz. Jandarma Konağı olarak anılan tarihi binanın restorasyonunun Ali Saip Paşa caddesindeki turizm sokağımıza bir canlanma hareketi sağlaması beklenmekteyiz. Gölbaşı Meydanı Rekreasyon Alanı projesi, Kiçiköy Mahallesi kentsel sit alanı içinde bir rekreasyon alanının oluşturulmasını içermekte. Alandaki dükkânlar bölgenin özellikleriyle uyumlu ola-rak tasarlayarak, ayrıca bir kent meydanı oluşturmaktı. Çok şükür meydan çalışmalarımızın tamamlanmasıyla kendini gösterdi. Zincidere Mektebi Restorasyonunu bu yaz tamamladık. Zincidere mahallemizin tarihi dokusunu en iyi yansıtacak olan bu yapımızı da kültürel amaçlı kullanmaktayız”.
Restorasyon projeleriyle tarihi dokuyu ayağa kaldırmanın yanı sıra kültürel kalkınmanın da birlikte yaşandığını belirten Başkan Rifat Yıldırım, “tarihi dokudaki mirasımızı koruyarak sorumlu bir yerel yönetim anlayışı sergilemeyi kendimize önemli bir vazife olarak seçtik. Modern hizmetler artık ilimizde dünya markası haline geldi. Asıl olan tarihi ve kültürel mirasa sahip çıkmak. İlimizde başta büyükşehir belediyemiz olmak üzere diğer ilçe belediyeleri tarihi dokunun ayağa kaldırılması için restorasyon çalışmaları gerçekleştirmektedir. Bu çalışmalar şehrimizin turizm potansiyelini daha da artırmaktadır.”



yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik

Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”