65 YAŞ ÜZERİ VATANDAŞLARA ÜCRETSİZ SPOR

65 YAŞ ÜZERİ  VATANDAŞLARA ÜCRETSİZ SPOR

Büyükşehir Belediyesi, 65 yaş üzeri vatandaşlarımız için, belediyeye ait spor salonlarını ücretsiz olarak hizmete açtı. Bizde ilimizde yaşayan 65 yaş üzeri vatandaşlarımızın bu hizmetten daha bilinçli faydalanmalarını sağlamak maksadı ile 65 yaş üzeri ki

Büyükşehir Belediyesi 1 Mart 2013`den  itibaren uygulamaya koyduğu bir hizmetle  65 yaş üzerindeki vatandaşlarımızın nezih, sağlıklı ve güvenli ortamlarda spor yapabilmeleri  amacıyla, belediye bünyesindeki tüm spor merkezlerini ücretsiz olarak  65 yaş üzeri hemşehrilerimizin hizmetine sunbdu.

Peki ilimiz sakinleri  65 yaş üstü insanşlar için spor yapmak neden çok önemlidir bu konuda yeterinde bilgisahbi mi? Doğrusu  bu sorunun cevabını tam olarak bilemiyoruz.. Ancak biz her ihtimale karşı bir uzmanın kapsını çalıp detaylı bilgi aldık. 

Erciyes Üniversitesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Demir haber ekibimize yaptığı değerlendirmede ” Yaşlılarla ilgili hastalıklar toplumuzda çok sık görülmeye başlandı. Bunlardan bir tanesi Kas-iskelet sistemiyle ilgili rahatsızlıklardır. Yaşlı nüfusta, özellikle egzersiz yapmayan, spor yapmayan hastalarda kas-iskelet sistemiyle ilgili rahatsızlıklar gözleniyor.  Kemik erimeleri ve kireçlenmeleri çok sık görüyoruz. Spor yapmamanın zararları ise, başta kas-iskelet sistemi olmak üzere, kalp, solunum sistemi ve sinir sistemi rahatsızlıklarıdır. Yeterince egzersiz, spor yapılmazsa kalp fonksiyonları azalmakta, solunum fonksiyonları azalmakta. Kaslar güçsüzleşip, erir. Sinir sistemi algıları zayıflar.” İfadelerini kullandı.

Bu veriler ışığında harakete geçen haber ekibimizin ikinci durağı Büyükşehir Belediyesi Fuar Sağlıklı Yaşam Merkezi’ydi. Mikrofonlarımız aracılığıyla uygulamayla ilgili bilgilerini aktaran Spor Etkinlikleri Aş. Genel Müdürü Ali Üstünel yaklaşık bir yıldır  65 yaş üzeri vatandaşa açık olan belediye tesisleri ile ilgili olarak  bilgiler verdi.. Üstünel şunları kaydetti... ” Biz Kayseri Büyükşehir Belediyesi`nin sportif manadaki tesislerin işletme sorumluluğunu üstlenen şirket olarak kendimize şöyle bir misyon edindik, doğrusu kendimize misyon edimemizde de Büyükşehir Belediye Başkanı` mızın da öngörüleri önemli bir yer tuttu. Sosyal sorumluluklarımız kapsamında Kayseri`li vatandaşlarımızın tamamına bir şekilde ulaşıp kendi hayatlarındaki akış içerisindeki spora daha fazla yer ayırmalarını sağlamak gibi bir hedefimiz var. 65 yaş üstü vatandaşlarımıza ulaşabilme adına gücümüz yettiğince ulaşmaya çalıştık, internet sitelerinde, hazırladığımız görsellerle bu konuyu ilan ettik, vatandaşlarımızla paylaştık. Sanırım 40 civarında bay ve bayan üye buna veccüh gösterdi ve tesislerimizde 65 yaş üstü insanlara bu hizmeti vermeye başladık. Sporun her yaşta yapılabileceğini hatta ilerleyen yaşlarda aslında daha genç yaşlara oranda ilerleyen yaşlarda ihtiyaç duyulduğu vurgusunu kendilerine yapmaya çalışıyoruz ve onlardan da son derece memnuniyet veren geri dönüşlerine şahit olmak bizleri son derece mutlu ediyor.`` i



Sosyal medya fenomeni toprağa verildi

Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti