636. EVLİYALAR GÜNÜ

636. EVLİYALAR GÜNÜ

Melikgazi Belediyesi tarafından dördüncüsü düzenlenen Mimarsinan'ı anma ve 636. Evliyalar Günü yapıldı.

Feyz ve bereketinden istifade etmek isteyen vatandaşlar 50 dev kazanda pişirilen etli bulgur pilavını 30 dakikada tüketti.Melikgazi Belediyesi Sosyal Belediyecilik anlayışını 636. sı düzenlenen Evliyalar Günü ile taçlandırdı. Melikgazi Belediyesi bu yıl dördüncüsünü gerçekleştirdiği Mimarsinan'ı anma ve Evliyalar Günü etkinliğini binlerce vatandaşın katılımı ile gerçekleştirdi.

            Bir gün öncesinden yapımı başlayan 50 dev kazan etli pilav yaklaşık seksen görevlinin çalışmasıyla öğle namazı sonrasına yetiştirildi. Etkinlik Büyükşehir Belediye Mehteran Takımının verdiği konserle başladı. Mehterana büyük ilgi gösteren vatandaşlar ellerinde kamera ve fotoğraf makineleriyle anı kaydettiler.

            Tarihimizin iki ünlü karakteri olan Hacivat ve Karagöz ise çocukların ilgi odağıydı. Melikgazi Belediyesi çocuklar için ayrıca oyun parkları kurdu. Oyun parklarında çocuklarını izleyen ailelere ise Osmanlı şerbeti ikram edildi.

            Öğle namazı yaklaştığında ise İl Müftüsü Ali Maraşlıgil, mescitte toplanan cemaate hitap etti. Burada yatan evliyalar bu bölgeye bereket getirmişlerdir diyen Maraşlıgil, onlar ümmetin en hayırlısı olmak için çalıştılar. Onların görevleri Allah'ın emirlerini insanlara anlatmaktı. O nedenle bu mertebelere geldiler. Asırlar öncesinden şu Müslümanların buralarda toplanmasın zeminin hazırladılar. O Allah dostu büyük evliyalara minnetimizi belirtiyoruz. Allah-ü Teala onları bizlere şefaatçi kılsın ve bizlere de onların izinden gitmeyi nasip etsin” dedi.

            Kılınan öğle namazının ardından AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, AK Parti Melikgazi İlçe Başkanı Timur Barlas, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Venhar Pakırtaşı vatandaşlara 50 dev kazanda pişirilen etli pilavı ikram etti.

            Pilav dağıtımı sırasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, etkinlik hakkında bilgiler verdi. Büyükkılıç, Birlik beraberliğimiz, kardeşlik ve dayanışmamıza vesile olan bu etkinliğimizde akşamdan hazırladığımız 50 kazan pilavımız pişiriliyor. Kılınan namazlar ve  yapılan dualarla evliyaların himmetine sığınarak tüm insanlarımıza dua etme imkanı buluyoruz. Buraya gelen binlerce insanımıza ve bu etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

 AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer ise evliyalar şehri olan Kayserimizde evliyalar gününün 636, sını kutluyoruz. Bu etkinliği 4 yıldır üslenen Melikgazi Belediyemize de başarılı çalışmalarından dolayı kutluyorum. Kayseri öyle bir şehir ki kamu kurum kuruluşları ve vatandaşlı ile iç içe. Bunu burada daha net bir şekilde görüyoruz. Sosyal açıdan çok önemli olduğunu gördüğümüz evliyalar günün daha nice yıllar devam etmesini diliyorum” dedi.

            Konuşmalar devam ettiği sırada dağıtılan 50 kazan etli bulgur pilavı yaklaşık yarım saat içerisinde vatandaşlara dağıtıldı.



1 Mayıs kutlamalarında yoğun güvenlik önlemleri alındı

Hobi bahçelerinin yeni sakinleri belli oldu

Melikgazi’de kentsel dönüşüm çalışmaları hızla devam ediyor

Yağmur suyu taşkını asfaltı çökertti

Domates fidesi dağıtım etkinliğine davet

Öğrenciler yaptıkları uçurtmaları gökyüzü ile buluşturdu

“Kentsel dönüşümle sosyal dönüşümü birlikte gerçekleştiriyoruz”

CHP heyetinden Başkan Büyükkılıç’a hayırlı olsun ziyareti

Büyükşehir’in hobi bahçeleri kura çekimi başladı

Başkan Büyükkılıç'tan Yeşilhisar ve Yahyalı odaklı "Turizm" istişaresi

Başkan Palancıoğlu Brüksel’de Türkiye’nin sesi oldu

Kayseri Büyükşehir'den 18 milyon TL'lik eğitim desteği

Ekmeğe zam yolda

'Dijital yaşam ve iletişim'

Vali Çiçek’ten Türkiye Şampiyonu takıma 100 bin lira ödül

‘Büyük Su Projesi’ başladı