60. PANCAR ALIM KAMPANYASI BAŞLADI

60. PANCAR ALIM KAMPANYASI BAŞLADI

Kayseri Şeker Fabrikası 60. Pancar Alım Kampanyası, düzenlenen törenle açıldı… Tören de bir konuşma yapan Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, Kayseri Şeker Fabrikası sektöründe örnek alınabilecek bir kuruluş hal

Açılış törenine, Ak Parti Kayseri Milletvekili ve TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, Vali Orhan Düzgün, AK Parti İl Başkanı Hüseyın Cahıd Özden, İlçe Belediye Başkanları, Kamu Kurum ve Kuruluşlarının temsilcileri, muhtarlar, Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi ve Kayseri Şeker Fabrikası’nın Yönetim Kurulları ile çok sayıda çiftçi iştirak etti.

 

Törenin açılış konuşmasını yapan Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, Kayseri Şeker Fabrikası sektöründe örnek alınabilecek bir kuruluş haline geldiğine dikkat çekerek, “ sektöründe yatırım teklifi alan bir kuruluş haline geldi. Uluslar arası büyük kuruluşlarla Türkiye’de hizmet üreten üretim yapan büyük kuruluşlarla biz artık işbirliği yapıyoruz. Onlara üretirimiz şekeri satıyoruz” ifadesini kullandı.

 

Sözlerinin devamında Akay, “iki milyon 100 bin ton pancar almayı öngördüklerini ve üçyüz on bin ton şeker üreteceklerini belirterek, “ bu sene üretimde sorun yaşıyoruz. Boğazlıyan fabrikamız başlayalı aşarı yukarı 9 gün oldu.  Ve genel pancar oranları bu sene iklimden kaynaklanan sebeplerden dolayı şeker oranları düşük. Bu konuda ciddi sorunlarla karşı karşıyayız. Bizim dışımızda bir başka fabrika da şeker oranları yüzde on iki seviyesinde, biz hiç olmasa yüzde on altıya yaklaştık. Allah’a şükrediyoruz” dedi.

 

Akay, pancar üreticisine müjde vererek,” iki senedir Kayseri Şeker Fabrikası Türk Şekerin açıkladığı fiyattan 5 Lira fazla fiyat uygulaması sistemi getirmişti. Yine bu sene Türk Şekerin Ekim Ayı sonunda açıklayacağı fiyattan ton pancar başına 6 Lira fazla okunacak çiftçimize” dedi.

 

Vali Orhan Düzgün ise, Kayseri Şeker Fabrikası ilimizdeki firmalar arasında en büyük üçüncü firma olduğunu hatırlatarak, “ Türkiye’de ise tüm işletmeler arasında ilk yüze girebileceği dediğimiz yüz birinci sırada bulunan büyük bir firma. Bunda da tabi Kayseri şeker üretimimizin doğru bir şekilde kararlar alması verimliliğin artırılması karlılığın artırılması da son derece önemli” diye konuştu.

 

Ak Parti Kayseri Milletvekili ve TBMM Başkanvekili Sadık Yakut da, “ şeker kotasının artırılması hadisesinin Türkiye’de şeker pancarının üreticisi ilgilendiren bir hadise ki  bu toplantıdan önce Sn. Genel Başkanımızla da yaptık. İnşallah kendileri de bir dosya hazırlayarak tüm bu konuyla ilgili sendikalarımız ve çalışanlarımız birlikte gelecek, Türkiye Büyük Millet Meclisinde Türk çiftçisi için pancar üreticisi için bu en güzel şekilde nasıl çıkması gerekiyorsa bu konuda ben kendilerine yardımcı olacağıma söz verdim. Yardımcı olacağım” ifadesini kullandı.



'Dijital yaşam ve iletişim'

Vali Çiçek’ten Türkiye Şampiyonu takıma 100 bin lira ödül

‘Büyük Su Projesi’ başladı

"Türkiye'de ilk olan sistemle geri dönüşüme katkı sağlıyoruz"

Kitap Fuarı ve Şenliği ziyaretçi akınına uğradı

Hobi bahçelerinde kuralar noter huzurunda çekilecek

Kadın kooperatifleri sayısı 43'e ulaştı

“Bu fuar, iş arayan ile işverenleri buluşturacak”

Kayseri'de şimşekler geceyi aydınlattı

Pusatlı mahallesinde yağmur duası yapıldı

“madde bağımlılığı” eğitim programı

İhtiyaç sahibi ailelere ‘220 ton süt’ desteği

Pazar kültürü Melikgazi’de hayat buluyor

Uğurevler’e modern pazar yeri

yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik