5. KAYSERİ MOBİLYA FUARI AÇILDI

5. KAYSERİ MOBİLYA FUARI AÇILDI

PAZAR GÜNÜ ÜRÜNLER %50 İNDİRİMLİ OLACAK

Mobilyanın başkenti  olarak nitelendirilen Kayseri`de, bu yıl beşincisi  düzenlenen Mobilya Fuarı kapılarını ziyaretçilere açtı… Yurt içi ve yurt dışından  onlarca firmanın ürünlerini görücüye çıkardığı fuar  mobilya sektöründe  yaşanan  değişim ve gelişmeleri gözler önüne sererken,  fuarın açılışında konuşan  Vali Orhan Düzgün ; On binlerce kişinin istihdam edildiği ve binlerce ailenin geçimini temin ettiği, şehrin ihracatının da önemli bir kısmının gerçekleştiği bir sektörde fuar açılmasının çok önemli olduğunu  vurguladı…

Mobilyanın  başkenti  olarak nitelendirilen Kayseri`de, bu yıl beşincisi  düzenlenen Mobilya Fuarı kapılarını  ziyaretçilere açtı…   22-26 Nisan tarihleri arasında açık olacak fuara profesyonel iş adamları katılırken, hafta sonu fuar halka açık olacak. Özellikle Pazar günü Halk Günü” ilan edildi ve ürünlerde %50 indirim uygulanacak. Fuarın açılışına Vali Orhan Düzgün, Melikgazi Kaymakamı  Erkaya Yığrık, Kocasinan Kaymakamı  Ali Candan, KAYSO Yönetim kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Büyüksimitçi , KTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ahmet  Övüç, Melikgazi Belediye  Başkanı  Memduh  Büyükkılıç, Kocasinan  Belediye Başkanı  Ahmet  Çolakbayrakdar, firma yetkilileri, işadamları ve vatandaşlar iştirak etti.                           

TÜYAP Fuarcılık AŞ Anadolu Fuarları Genel Müdürü İlhan Ersözlü açılış konuşmasında fuarda  144 firmanın  432 marka  katılarak  ürünlerini sergilediğini kaydetti.  Ersözlü  geçen yıl ki fuara 50 bin civarında ziyaretçi geldiğini, bu yıl da 50 bin rakamını geçmeyi hedeflediklerini ifade eden Ersözlü, şöyle konuştu:    "20 bin metrekare kapalı alanda açılan fuara Almanya, Avusturya, Bosna Hersek, Filistin, Gürcistan, Irak, İran, İsrail, Lübnan, Makedonya, Mısır, Sırbistan, Suriye, Tunus, Sudan Ürdün, başta olmak üzere 20`den fazla ülkeden iş adamları gelecek. Katılımcı firmalarımızla çok önemli iş birliği anlaşmaları gerçekleştireceklerine inanıyoruz. Geçen yıl fuarı gezen 50 bin ziyaretçinin yüzde 35`i şehir dışından gelmişti. Bu yıl da 60 ilden ziyaretçi getireceğiz. Fuarda ağırlıklı olarak ev mobilyaları, çocuk odası, yemek odası, oturma grupları, aksesuarlar ve bu işi tamamlayıcı ürünler yerini aldı. Pazar gününe kadar açık olacak fuarın son gününde halk günü düzenleyeceğiz. Vatandaşlarımız uygun fiyata mobilya alma imkanı bulacak."

KTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz;” Kayseri'de açılan fuarların en başarılarından biri mobilya fuarıdır. Tertip edenlere, tüm ekibe çok teşekkür ediyorum. Fuarın başarısının Kayseri'ye olan katkısı uluslararası düzeydedir.” İfadelerini kullandı.                    

Vali  Orhan Düzgün, Dünya Ticaret Merkezi`ndeki fuarın açılışında yaptığı konuşmada, mobilya sektörünün Kayseri için çok önemli olduğunu  vurgulayıp,  on binlerce kişinin istihdam edildiği ve binlerce ailenin geçimini temin ettiği, şehrin ihracatının da önemli bir kısmının gerçekleştiği bir sektörde fuar açılmasının çok önemli olduğunu belirterek  şunları  kaydetti..  "Firmalarımız Ar-Ge ve inovasyon çalışmalarıyla kendilerini sürekli yeniliyor. Eskiden çekyatla başlayan mobilya üretimi bugün kurulabilir, taşınabilir çok farklı modellerde tasarlanıp üretilebiliyor. İhtiyaçlara göre yeniden tasarlanabiliyor. Mobilya fuarları yeni üretilen ürünlerin sergilenmesini, farklı illerde, farklı ülkelerde geliştirilen modellerin paylaşımı adına son derece önemli. Uluslararası fuar olması, her yıl yurtdışından 20-30 civarında temsilcinin katılıyor olmasını da önemsiyoruz. Hem ihracat yapan firmalarımızın ürünlerinin tanıtımı anlamında hem de diğer ülkelerdeki ürünlerin, tecrübelerin, bilgilerin paylaşılması adına bu fuarların önemi giderek artıyor. Önceki yıllara göre hem katılımcı hem ziyaretçi sayısının artması da fuarın ne kadar isabetli bir iş olduğunun göstergesi."

Konuşmaların ardından fuarın açılışı gerçekleştirildi…

Açılışın ardından  Vali Düzgün ve açılışa iştirak eden  protokol üyeleri   fuar alanını gezerek  katılımcılarla sohbet ettiler…



Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”

KTO heyetini ağırlayan Başkan Büyükkılıç'a "birlik" vurgusu

Yeni dönemin ilk kırsal ziyaareti Yamaçlı'ya

Melikgazi'nin imajı kentsel dönüşümle yenilenmeye devam ediyor

Kayseri Büyükşehir'in kırsala desteği sürüyor

“Vize çilesi AB ile ticaretimizi durma noktasına getirdi”

Talas'ta 23 Nisan coşkusu alanlardan taştı

Batman’daki miniklere zeybek kültürünü aşıladılar

Başkan Büyükkılıç'a "TÜBİTAK" ziyareti

Kocasinan’da 3 gün sürecek olan Çocuk Şenlikleri başladı

“Meslektaşlarımızın masa başında ölmesini istemiyoruz”