5. DÖNEM TOPLU SÖZLEŞMELERİ

5. DÖNEM TOPLU SÖZLEŞMELERİ

EĞİTİM BİR-SEN ŞUBE BAŞKANI KALKAN: ?TOPLU SÖZLEŞME MASASINDA YETKİLİ KONFEDERASYON BİZİZ?

Eğitim- Bir- Sen Kayseri Şube Başkanı Aydın Kalkan Toplu Sözleşme Tekliflerine dair bir basın toplantısı düzenledi.  Başkan Aydın yaptığı açıklamada, ?´ 5. Dönem Toplu Sözleşme Masasına kamu işveren heyeti ve onun şahsında yürütme erki adil bir teklifle gelmelidir.´´ Dedi.

Eğitim Bir-Sen Kayseri Şube Başkanı Aydın Kalkan Toplu Sözleşme Tekliflerine dair bir basın toplantısı düzenleyerek, toplu sözleşme masasında yetkili konfederasyonun Memur- Sen olduğunu belirtti. Şube Başkanı Aydın Kalkan 1 Ağustos´ta başlayacak görüşmelerde Kamu işvereni masaya adil bir teklifle gelmeli değerlendirmesinde bulunurken şunları kaydetti:

?Toplu Sözleşme masası ve metni; Yeni, Büyük ve Güçlü Türkiye´nin varlığını hem maaş bordrolarındaki rakamlara yansıtmalı, yasakları kaldırmalı, özgürlük alanını genişleterek fark ve umut oluşturmalıdır. Biz toplu sözleşme masasında sadece maaş ve ücretlerimizi artıracak oranlar ve tutarlar noktasında artış istemiyoruz. Biz, toplu sözleşme masasından dayatmalardan kurtulmamızı sağlayacak tekliflerle özgürlük de istiyoruz. Taleplerimiz ana hatlarıyla şu maddelerden oluşmaktadır. 2020 yılı için, 1 Ocak 2020´den geçerli olmak üzere %3 refah payı + taban aylığına 200 TL zam + Birinci altı ayda %8, ikinci altı ayda %7 zam. 2021 yılı için, 1 Ocak 2021´den geçerli olmak üzere, %2 refah payı, birinci altı ayda%6, ikinci altı ayda %6 zam artışı istiyoruz.?

Eğitim Bir- Sen Şube Başkanı Aydın Kalkan sözlerinin devamında ise şunları kaydetti:

?4. Dönem Toplu Sözleşme hükümlerinin 2020-2021 yılları içinde devamı, öğretim yılına hazırlık ödeneğinde artış yapılması; Hazırlık ödeneğinin, ek gösterge dâhil en yüksek devlet memuru aylığının %165´i oranında ve Milli Eğitim Bakanlığı kadrolarında bulunan tüm kamu görevlilerine ödenmesi. Geliştirme ödeneğinin süresinin uzatılması, Geliştirme ödeneği ödenmesine 5. Dönem Toplu Sözleşme süresi boyunca devam edilmesi. Öğretmenlere ek gösterge artışı; Öğretmenlerin ek gösterge rakamlarının 3600´e çıkarılması. Eğitim- Öğretim Tazminatında artış yapılması. Öğretmenlere ödenmekte olan eğitim- öğretim tazminatı oranlarının 30 puan artırılması.?



‘9. Uluslararası Erciyes Tıp Tıbbi Genetik Kongresi’ başladı

2 kilometrelik kuyruğu görenler gözlerine inanamadı

Spor A.Ş.'den 11. Yeşilay Bisiklet Turu

Büyükkılıç’tan bilim ve bilişim projeleri

“KAYBİS yeni sezonunu açtı”

Bisiklet Turu 5 Mayıs Pazar günü düzenlenecek

“Seçimsiz geçecek 4 yılı çok iyi değerlendirmemiz gerekiyor”

HAK-İŞ 1 Mayıs'ta taleplerini sıraladı

1 Mayıs kutlamalarında yoğun güvenlik önlemleri alındı

Hobi bahçelerinin yeni sakinleri belli oldu

Melikgazi’de kentsel dönüşüm çalışmaları hızla devam ediyor

Yağmur suyu taşkını asfaltı çökertti

Domates fidesi dağıtım etkinliğine davet

Öğrenciler yaptıkları uçurtmaları gökyüzü ile buluşturdu

“Kentsel dönüşümle sosyal dönüşümü birlikte gerçekleştiriyoruz”

CHP heyetinden Başkan Büyükkılıç’a hayırlı olsun ziyareti