4YAŞINDA 15 KİLO VERDİ

4YAŞINDA 15 KİLO VERDİ

Kayseri’de hormon eksikliği nedeniyle hızla kilo alan iki kardeşten, 3 yaşında olmasına rağmen 38 kiloyu aşan Sü¬meyye, İngiltere’de gördüğü tedavinin ardından 23 kiloya, 1 yaşında 21 kilo olan kardeşi Hamza ise 13 kiloya düştü. Artık annele

‘’LEPTIN’’ adı verilen hor­mon eksikliği nedeniyle hızlı kilo alma sorunu yaşayan Sü­meyye Kabak, 3 yaşında 37 kilo 700 grama ulaşmıştı. Er­ciyes Üniversitesi Tıp Fakülte­si Hastanesinde tedavi gören Sümeyye, dünyada bu hastalı­ğın takibini yürüten tek mer­kez olan Cambridge Üniver­sitesindeki klinik araştırma enstitüsündeki tedaviye olum­lu yanıt verdi.Tedavi için aile­siyle birlikte bugüne kadar 5 kez İngiltere’ye giden Sümey­ye, yaklaşık 1 yılda 15 kilo vermeyi başardı. 23 kiloya dü­şerek ailesi ve yakınlarını se­vindiren Sümeyye’nin iştah so­runu da düzelmeye başladı ve yeme alışkanlıkları değişti. Sümeyye’nin 2 yaşındaki kar­deşi Hamza da 1 yaşında teda­vi görmeye başladığı dönemde 21 kiloya ulaşmıştı. Ablası ile birlikte İngiltere’de tedavi altı­na alınan Hamza 8 kilo vere­rek 13 kiloya kadar düştü.

 

ÖMÜR BOYU TEDAVI

 

Çocuklarının kiloları nor­mal seviyeye ulaştığı için sevi­nen anne Çiğdem Kabak, yap­tığı açıklamada, yürümekte bile zorlanan çocuklarının kilo vermesiyle hayatlarının nor­male döndüğünü belirtti.Te­davi öncesi 38 kiloya yakla­şan Sümeyye’nin kısa süre­de yaklaşık 15 kilo verdiğini, Hamza’nın da tedaviye olumlu yanıt verdiğini ifade eden Ka­bak, şunları söyledi: ‘’Sümeyye 2,5-3 yaşlarındayken 38 kilo­ya kadar çıkmıştı. Leptin hor­monu eksikliğinden kaynakla­nan bu sorun, dünyada sadece Cambridge Üniversitesinde te­davi ediliyormuş. İngiltere’ye 5 kez gittik. Çok şükür tedaviye olumlu yanıt verdi. Şimdi 23 kiloya kadar düştü. 1 yaşın­dan itibaren de Hamza’nın te­davisi başlamıştı. O da 21 ki­lodan 13 kiloya düştü. Çocuk­larım normal kilolarına ulaş­tığı için çok mutluyum. Eski­den onları kucağıma bile ala­mıyordum, yürümekte bile zorlanıyorlardı. Şimdi hayatı­mız normale dönmeye başla­dı ama normal kilolarını ko­rumaları için ömür boyu kont­rol altında tutulacaklar.’’Baba Faruk Kabak da çocukların İngiltere’deki tedavi masrafla­rının oradaki klinik tarafından karşılandığını hatırlattı.Kendi­sinin mevsimlik inşaat işçisi olduğunu ve her zaman iş bu­lamadığını anlatan Kabak, ço­cuklarının tedavisi nedeniyle bazen masraflara yetişemediği­ni belirterek, yetkililerden yar­dım istedi.

 

DÜNYADA 12 KIŞIDE VAR

 

Sümeyye ve Hamza’nın teda­visi, İngiltere’deki klinik ile iş birliği yapan Erciyes Üni­versitesi Tıp Fakültesi Ço­cuk Endokrinoloji Bilim Da­lında yürütülüyor.Sümeyye ve Hamza’daki leptin adı verilen hormon eksikliğinin doyum­suzluk hissi verdiği ve iştahın kapanmamasına neden oldu­ğu bildirildi.Dünyada 12 ki­şide tespit edilen hastalığı ta­şıyan Sümeyye ve Hamza’nın Türkiye’de bu sorunla bildiri­len ilk çocuk hasta oldukları kaydedildi.



Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor