447 ÇOCUĞUN SİGORTASI İPTAL EDİLDİ

447 ÇOCUĞUN SİGORTASI İPTAL EDİLDİ

Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Mehmet Kır yaptığı açıklamada, Kayseri'de 447 çocuğun sigortasının iptal edildiğini söyledi.

İllegal yöntemlerle çocukların sigortalanmasının yasalara uygun olmadığını ifade eden SGK İl Müdürü Mehmet Kır, 5510 sayılı yasayla ilgili 01.05.2008 tarihinden itibaren sigortalı olan herkesin 65 yaş emekliliği söz konusu olduğundan dolayı, çocuklar sigortalanarak çocuk yaşta sigortalı olmaları sağlanmıştır. Ancak bu durum illegal olmadığı için SGK Genel Müdürlüğü harekete geçmiştir.” şeklinde konuştu.
Konuyla ilgili olarak taramalar sonucu Kayseri'de 447 çocuğun sigortasının iptal edildiğini belirten Kır, Bu konuda bütün yapılan işlemler Genel Başkanımızın talimatları doğrultusunda 31.12.2010 tarihine kadar tüm 15 yaş altındaki çocuk sigortalıların taramasına başlanılmış ve bu konuda denetmenlerimiz vasıtasıyla yapılan araştırma neticesinde 447 sigortalı iptal edilmiştir.” dedi.
Çalışmayan çocukların sigortalı olmasının yasak olduğunu dile getiren Kır, Çocukların sigortalı olması yasak değildir ama 15 yaş altı çocukların çalışır görünmesi bazı özellik arz eden işlemlerde bulunulmasında gerektirebilir. Örneğin, film sanatçısı, reklam sanatçısı gibi yönlerden olabilir. Tüm denetmenlerimizi görevlendirdik onların raporlarına istinaden çocuk sigortalıların iptali sağlanmıştır.” ifadelerini kullandı.



Projeler, Melikgazi Belediyesi'nde jüri karşısına çıktı

Kızılay'dan öğrencilere destek devam ediyor

Büyükkılıç'tan "Kitap Kafe" Projesi

Özdoğan; yeni hizmet binasını inceledi

Kayseri Liseliler buluştu

İşaret diliyle ‘afeti’ öğrendiler

Yıldırım Beyazıt mahallesinde kat karşılığı ihale yapılacak

Büyükkılıç'tan "Kitap Kafe" Projesi

Özdoğan; yeni hizmet binasını inceledi

Küçük Dostlar Kedi Kasabası’na bir yılda rekor ziyaret

3 milyon 700 bin TL’lik Hobim Arıcılık Projesi’nde kuralar çekiliyor

Başkan Büyükkılıç ve Üzüm’den Palancıoğlu’na ziyaret

19 Mayıs'a özel "plaj voleybolu" turnuvası

Mahmut Arıkan: “Yerel basın kan ağlıyor”

Patent Tescil Başvurusu’nda ilk 4’te yerini aldı

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı KAYÜ’de konferans verdi