402 ŞEHİT MERHAMET BEKLİYOR

402 ŞEHİT MERHAMET BEKLİYOR

I. Dünya Savaşı'nda Çanakkale cephesinden Talas Şifa Yurduna getirilen hasta ve yaralı 402 askerin defnedildiği Kayseri'nin Talas'taki ilk şehitliği, belediye meclisinin kamulaştırma kararı almasına rağmen duyarsız mülk sahibinin vicdana gelme

Yukarı Mahalle Komando Caddesindeki üzüm asmaları ve elma ağaçlarının bulunduğu arsanın belediyenin imar planında yıllardır şehitlik olarak yer almasına rağmen şimdiye kadar hiçbir adımın atılmadığını belirten Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım, "Bütün hukuki ve insani girişimlerimize rağmen maalesef mülk sahipleri vicdana gelmiyor" dedi. 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferinin 98. yıldönümü ve Şehitleri anma günü nedeniyle henüz şehitlik olarak düzenlenemeyen Kayseri'nin ilk şehitliğinde, başkan yardımcılarıyla birlikte üzüm asmalarına kırmızı karanfil bırakan Başkan Yıldırım, mülk sahiplerinden şehitlere saygı beklediklerini söyledi. Üzüm asmalarının altında dikili mezar taşı bulunmayan şehitlerin ruhuna Fatiha okuyan Başkan Yıldırım, "Şehitlerimize duyulması gereken saygı asla ve asla bu olmamalı. Bu konuda birçok görüşmeler yaptık. Belediye meclisi olarak kararlar aldık. Ama mülk sahiplerine bir türlü hukuki engelleri aşarak onların burasının şehitlik alanı olarak düzenlenmesi gereken hususta adımlarını göremiyoruz." diye konuştu.
GENELKURMAY KAYITLARINDAN ÇIKARDIK
Kimsenin hakkını elinden zorla alma niyetinde olmadıklarının altını çizen Başkan Yıldırım, "Şehitlerimize saygı noktasında burasının bir bağ haline dönüştürülmesi, rastgele çiğneniyor olması, bizim vicdanımızı çok sızlatıyor. Çok üzüntü içerisindeyiz. Burada metfun olan 402 vatan evladının ismi Genel Kurmay Başkanlığının kayıtlarında mevcuttur. Şu anda liste de elimizdedir. Talas Şifa Yurdunda yaralı ve hasta olan cephede görev yapan büyüklerimiz burada metfun. Dolayısıyla ne olursunuz mülk sahipleri, vicdana gelin, merhamete gelin. Biz buranın şuan ki bedelini de ödemeye razıyız. Burayı terk edin. Terk edin ki biz bu toprakları vatan olarak bizlere emanet eden kahraman şehitlerimize karşı en azından saygı görevini yerine getirelim." şeklinde konuştu.
BİR DİKİLİ MEZAR TAŞINI ÇOK GÖRMEYİN
Başkan Yıldırım, "Mülk sahiplerine sesleniyorum. Bu bize kesinlikle yakışmıyor. Bu yakışmayan durumu biran önce sonlandırmamız lazım. Bir dikili mezar taşını da mı şehitlerimize çok göreceğiz. Burası imar planında şehitlik. Yanındaki komşular babalarından dedelerinden şehitlik olduğuna şahitlik ediyor." ifadelerini kullandı.
Şehitlikte 8 yıldır bahçıvan olarak çalışan Mehmet Adıgüzel ise, "Buranın şehitlik olduğunu bilmiyordum" dedi.

 

 



‘9. Uluslararası Erciyes Tıp Tıbbi Genetik Kongresi’ başladı

2 kilometrelik kuyruğu görenler gözlerine inanamadı

Spor A.Ş.'den 11. Yeşilay Bisiklet Turu

Büyükkılıç’tan bilim ve bilişim projeleri

“KAYBİS yeni sezonunu açtı”

Bisiklet Turu 5 Mayıs Pazar günü düzenlenecek

“Seçimsiz geçecek 4 yılı çok iyi değerlendirmemiz gerekiyor”

HAK-İŞ 1 Mayıs'ta taleplerini sıraladı

1 Mayıs kutlamalarında yoğun güvenlik önlemleri alındı

Hobi bahçelerinin yeni sakinleri belli oldu

Melikgazi’de kentsel dönüşüm çalışmaları hızla devam ediyor

Yağmur suyu taşkını asfaltı çökertti

Domates fidesi dağıtım etkinliğine davet

Öğrenciler yaptıkları uçurtmaları gökyüzü ile buluşturdu

“Kentsel dönüşümle sosyal dönüşümü birlikte gerçekleştiriyoruz”

CHP heyetinden Başkan Büyükkılıç’a hayırlı olsun ziyareti