3. ALTIN ÇINAR FİLM FESTİVALİ

3. ALTIN ÇINAR FİLM FESTİVALİ

MUHTEŞEM GALA İLE NOKTALANDI

Valiliği, Talas Belediyesi ve Yücel Çakmaklı Film Atölyesi işbirliğiyle düzenlenen 3. Uluslararası Kayseri Altın Çınar Film Festivali, sinemanın usta oyuncularının katıldığı renkli geceyle sona erdi. Gecede aramızdan ayrılan usta oyuncu Zeki Alasya da unutulmadı.

Kadir Has Kültür ve Sanat Merkezi`nde gerçekleşen gece kokteyl ile başladı. Sinema ve tiyatronun ünlü yönetmen ve oyuncularının katıldığı program, Kayseri ve Talas`ın kısa tanıtımıyla devam etti. 

5-8 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşen ve bu yılki teması "Filistin Sineması " olan festivalin yönetmeni Akif Kaya, 124`ü kısa, 40`ı belgesel ve 26`sı animasyon olmak üzere toplam 190 filmin başvuruda bulunduğunu açıkladı….

Festival Danışma Kurulu ve Ulusal Belgesel Seçici Kurul Başkanı sinema yazarı senarist Burçak Evren, festivalin kendine özgü bir özelliğe sahip olduğunu belirterek, "Buradaki iletişim fakültesinde yetişen gençler, sinemayı burada öğrendikten sonra bu kente atölye armağan ederek borçlarını ödüyorlar" değerlendirmesinde bulundu…

Festivalin ev sahiplerinden Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, hükümetin sinema sektörüne teşvik verdiğini ifade ederek, "Özellikle animasyon sektörüne ve yurtdışı tanıtıcı filmler destekleniyor. Sinemanın bu tür fonlarla desteklenmesiyle hem sektör gelişecek, hem de istihdama katkı sağlayacak. Talas`ta başlayan bu serüvenin Kayseri, Türkiye ve uluslararası arenaya yansıması ve çınarın büyümesi çok önemli." şeklinde konuştu.  

 

Festivalin onursal başkanı ve Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Kayseri denildiğinde akla ticaret, sanayi, sucuk, pastırma ve mantının yanında artık kültür, sanat, turizm ve film festivali geleceğini kaydetti. Vali Düzgün, "Bu tür festivallerle ülkemiz kültür mirasını dünyaya tanıtma fırsatı buluyor. Ayrıca sinemamızın emektar isimlerini hayattayken onore etmeye çalışıyoruz. Bu arada Sayın Zeki Alasya`yı rahmetle anıyorum." diye konuştu. 

Konuşmaların ardından aramızdan ayrılan usta oyuncu Zeki Alasya`nın fotoğrafı ekranda yansıtılarak anıldı. Daha sonra sinemaya yıllarını veren Suna Selen, Suzan Avcı ve Yılmaz Köksal`a "Sinemanın Altın Çınarı Ödülü" verildi. Usta oyuncu Yılmaz Köksal sağlık sorunları nedeniyle gelemeyince ödülünü emektar oyunca Yusuf Sezgin aldı.

Gecede en iyi animasyon ödülü "Altın Vuruş" filmiyle Gökalp Gönen`e, en iyi belgesel ödülü "Hafsa" filmiyle Emre Karapınar`a ve en iyi kısa film ödülünü "Edifice" filmiyle Irmak Karasu`ya verildi. Irmak Karasu geceye katılamayınca ödülünü Hatice Şendil aldı.

Gece, Grup Patika`nın birbirinden güzel Karadeniz ve Kayseri yöresi türküleriyle sona erdi.



Talas'ta hafta sonu ramazan dolu dolu

Artık Çekilmez Oldun Yarışması, 9'uncu kez Erciyes'te start alıyor

'Türkiye Yüzyılı Marşı'nın Bestekarı Arzen Kayserililerle buluştu

Yarım asırlık güğümün sırrı

Büyükşehir'den "çocuklara özel" tiyatro

Talas'ta Yücel Arzen Heyecanı

Türk Sanat Müziği Kent Korosu konseri

Talas'ta Yücel Arzen konseri

Bağcılık kültürü Germir'deki Bağ Müzesi'nde yeniden canlanacak

Talas'ta çocuklar tiyatro ile eğlendi

Talas'ta büyük usta Tevfik Soyata'dan musiki faslı

Talas'ta bu hafta 'Maharetli Eller' günü

Esma'ül Hüsna Hüsn-i Hat Sergisi açıldı

Kayserili Sanatçı İsmail Özbek, Yeni Şiir Klibini Çıkardı

Talas, Mehmet Akif'i sergiyle andı

Türkiye'nin en büyük kayadan oyma müzesi