3. ENERJİ ZİRVESİNE EV SAHİPLİĞİ YAPIYORUZ

3. ENERJİ ZİRVESİNE EV SAHİPLİĞİ YAPIYORUZ

İki Gün sürecek olan enerji zirvesi süresince tüm dünyanın gözü ilimizde olacak. üzerinde olacak. Kayseri'de 13 Ekim'e kadar sürecek 3. Türkiye Enerji Zirvesine 30 ülkeden çok sayıda yerli ve yabancı delegenin katıldığı Gas Power ve Kayseri Büyük

Dünya Ticaret Merkezinde iki gün boyunca sürecek olan 3. Enerji Zirvesi protokol konuşmalarıyla başladı. 3. Enerji Zirvesi ana sponsoru Sabancı Holding Enerji Grup Başkanı Selahattin Hakman, ZİRVENİN İstanbul ve Ankara dışında Kayseri’de yapılıyor olmasının kendisi açısından anlamlı olduğunu belirtti.

 

EWE Yönetim Kurulu Başkanı Dr.Williem Schoeber’de “EWE-nin dünya çapında sahip olduğu elektrik ve gaz üretimi, gaz depolama, şebeke yönetimi, bilgi teknolojileri ve enerji verimliliği uygulamaları tecrübelerini Türkiye için seferber etmekten mutlu olacağız" dedi.

 

Rekabet Kurumu Başkanı Prof.Dr. Nurettin Kaldırımcı’da “Enerji piyasalarında politikaların kararlıkla uygulanması, rekabet açısından da önemli bir işlevdir. Bu konuda kanunla tanımlanmış görevler çerçevesinde, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu ile birbirimizi tamamlıyoruz" şeklinde konuştu.

 

EPDK Başkanı Hasan Köktaş ise enerji sektörünün dört temel konusunu Kayseri'de ele aldıklarını belirterek sektördeki bir çok düzenlemeyi teknik verilerle yaptıklarını söyledi.

 

TBMM Sanayi Ticaret Enerji ve Tabii Kaynaklar Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Malatya Milletvekili Mücahit Fındıklı, ise TBMM'de gündeme gelecek olan enerji piyasasını ilgilendiren yasaların Türkiye'nin 10 yılını etkileyeceğini dile getirdi.

 

Protokol konuşmalarında son olarak konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız "Son 10 yılda, yap işlet hakkı olanlar da dahil özel sektörün payı yüzde 60'la ulaştı" dedi. Kömürün önemine değinen Yıldız, dünyanın toplam enerjisinin yüzde 30'unun kömür olduğuna dikkat çekerek Türkiye'nin kömür rezervini iki katına çıkardığını belirtti.

 

 Yıldız, "Gerçek yatırımcıya kömürü 30 yıllığına veriyoruz. Tüm çantacıları, sektörün tüm kalemlerinden silmemiz gerekli. Burası lisansların alınıp, satıldığı bir yer değildir. Yatırım süresi içinde gerek uluslararası sermayeye yük olmayacak, gerek yatırımcıyı sıkıntıya sokmayacak derecede ürettiği elektrikten pay almasını sağlıyoruz. Türkiye'de 25 milyar dolarlık bir yatırıma denk gelen çalışma yapıyoruz. Siyasi istikrar içinde genişletilebilir yapıyı bunda görüyoruz. Etrafımızdaki siyasi sıkıntıları izole edecek, yerli kömürü her zaman tercih ediyoruz" diye konuştu.

 

Konuşmaların ardından protokol üyeleri fuar alanının açılışın gerçekleştirdi. Bakan Yıldız ve beraberindeki heyet stantları gezerek çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

 



Kayseri'ye şiddetli fırtına uyarısı

Başkan Büyükkılıç'a 'hayırlı olsun' ziyareti

AB fonu ile elektrikli çöp toplama aracı satın aldı

Kazakbaev’den Başkan Büyükkılıç’a ziyaret

Çocuklara Özel Şenliği’e ücretsiz ulaşım imkânı

"Kayseri, Türkiye'nin tarımsal üretim merkezi olacak"

Başkan Palancıoğlu muhtarlarla buluştu

Yalçın: “Vatandaşımızın yaşam çıtasını çok yükselttik”

Büyükkılıç'tan Pınarbaşı'nda muhtarlar zirvesi

Cumhur İttifakı belediye başkanlarını ağırladı

Büyükşehir Meclisi’nden hobi bahçesi kararı

Kayseri İstihdam Fuarı 14-15 Mayıs'ta yapılacak

Yeşil Dönüşüm Toplantısına Sanayicilerden Yoğun İlgi

Erciyes’te ağaçlandırma töreni

Melikgazi Belediyesi ilaçlama çalışmalarına başladı

Mobilyada Moda Show 20-28 Nisan’da