3 ÇOCUK ZORUNLULUK DEĞİL, TAVSİYE

3 ÇOCUK ZORUNLULUK DEĞİL, TAVSİYE

AK Parti Grup Başkan Vekili ve Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş, memleketi Kayseri’de katıldığı bir açılışta şarkı söyledi. Aile planlaması ile ilgili konuşan Elitaş, Başbakan Erdoğan’ın "3 çocuk" açıklamasının zorunluluk değil, tavsiye old

Memleketi Kayseri’de bir gelinlikçi açılışına katılan AK Parti Grup Başkan Vekili Mustafa Elitaş, ‘Bir Şarkısın Sen’ adlı şarkıyı seslendiren müzisyenlere eşlik etti. Elitaş, açılış konuşmasında, Başbakan Erdoğanın "3 çocuk" açıklamasına değindi. Söz konusu açıklamanın bazı kesimler tarafından çarpıtıldığını ifade eden Elitaş, şu ifadeleri kullandı:
“Evlenmek Türk milletinin ve inancımızın gereği olarak en önemli unsurlardan birisi. Toplumun en önemli çekirdeği aile. Bu ailenin de temeli evliliklerle, nikahlarla pekiştiriliyor. Bunların da en güzel meyvesi yavrularımız. Gelişmiş ülkelerin nüfuslarında geriye gidiş var, yaşlı toplumlar olmaya başladı. Dünyanın en büyük gücü ABD, her yıl başka devletlerden en az 50 bin kişiyi kendi nüfusuna katmaktadır. 150 bin kişiyi çağırırlar, bunlardan 5 bini azalan nüfusu telafi için yaptıkları en önemli katkıdır. Bu, kendi vatandaşlarına daha güçlü bir devlet olabilmenin yollarını anlatamadıklarından dolayıdır. Avrupa’nın en önemli devletleri nüfus azalmasıyla kaşı karşıya ve onların verdiği büyük sıkıntıları birlikte yaşıyor. Gelişmiş ülkelerde bir kadın hayatında 2.7 doğum yapıyor ortalama. Sayın Başbakanımızın söylediği; çocuk sevgisini içine yaşamayan, aile olgusunun kutsal bir değer olduğunu unutmuş olan bazıları tarafından, 'Kadına ve aileye niye karışıyorsunuz?' diyerek tepkiyle karşılandı. Oysa kendisi bunu bir talimat, bir yasal yükümlülük, zorunluluk değil, sadece bir tavsiye niteliğinde, milletimizin çoğalması ve gelişmiş ülkelerin yaşadığı durumu yaşamaması anlamında ifade ediyor. Yani bir kadın 3 çocuk dünyaya getirdiğinde nüfusumuzda çok az bir değişiklik meydana gelecek ve genç nüfusumuz artacak.”


Sosyal medya fenomeni toprağa verildi

Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti