3 AYLIK TATİL SONA ERDİ

3 AYLIK  TATİL SONA  ERDİ

Üç aylık yaz tatilinin ardından yurt genelinde 16 milyon 400 bin öğrenci ve 873 bin öğretmen ders başı yaptı… İlimizde de 285 bin minik ve genç yüreğin sınıfları doldurduğu yeni eğitim yılı ilimizde Vali Orhan Düzgün2ün çaldığı zil ile start verd

2014-2015 Eğitim-Öğretim Dönemi sabah Saat  09.00-  itibarıyla başladı. İlimiz bürokratları  yeni  eğtim yılının  startını Mehmet Sepici 60. Yıl Cumhuriyet İlkokulu’nda gerçekleştirilen törenle  verdiler...  Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın hep bir ağızdan  coşku ile  okunmasının ardından  başlangıcı yapılan  2014-2015 Eğitim Öğretim yılı  başlangıç törenlerine   Vali Orhan Düzgün, AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer, İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz, Melikgazi İlçe Kaymakamı Erkaya Yırık, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Şerafettin Akyüz, Kocasinan Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Kayseri Ticaret Odası Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, Eğitim-Bir-Sen Kayseri Şube Başkanı Aydın Kalkan,veliler, öğrenciler ve semt sakinleri  iştirak etti..                               

Törenin açılış konuşmasını yapan Mehmet Sepici 60. Yıl Cumhuriyet İlkokulu Müdürü Murat Yıldız, yeni eğitim-öğretim yılının hayırlı olmasını dileyerek, Aşık Veysel’in eğitimin gerekliliğini vurguladığı  “ Dünyanın en zengin aklını gördüm, sermayesini sordum. Dedi ki Okul.”  sözleriyle konuşmasını sonlandırdı.                          

İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz, ilimiz genelinde 965 okulda, yaklaşık 286 bin öğrenci ve 16416 öğretmenle yeni eğitim-öğretimin başladığını ifade ederek şunları ekle3di...  “Bugün itibarıyla Kayserimizde 965 okulumuzla, yaklaşık 286 bin öğrencimizle, 16416 öğretmenimizle yeni eğitim ve öğretim yılına merhaba diyoruz . Tabi eğitim sadece okullarda gerçekleşen bir süreç değil bu çevrede de ailede de takip edilecek  değerlendirecek bir süreç olarak kendini göstermekte. Ben şu konuya da değinmek istiyorum. Çocuklarınız takip edin, okullardaki rehberlik servislerimizden mutlaka istifade edin. Günümüzde gençliğin en büyük handikaplarından birisi de kötü alışkanlıklardır.Bunları lütfen  geleceğimiz için takip edin. Tabi ki burada, Kayserimizde devletimizin yapmış olduğu katkılar çok büyük . Okullarımızın yapılmasında katkıları mevcut. Hayır severlerin de okullarımızı yapmamızda çok büyük katkıları mevcut. Bugünde zaten biriside aramızda. Tabi aynı zamanda ayağının tozuyla çok büyük hizmetler gerçekleştiren  Kocasinan Belediye başkanımıza da huzurlarınızda teşekkür etmeyi hakikaten bir borç biliyorum. İnşallah devamının da gelmesini  aruzyla temenni ediyorum.”                                                                                        

Kocasinan Belediye Başkanı Mustafa Çelik ise konuşmasında, belediyeciliğin günümüzde yalnızca alt yapı, üst yapıyla ilgilenmek olmadığını belirterek, sosyal belediyeciliğin önemini vurguladığı konuşmasında şunları kaydetti.   “ Belediyeler, rutin belediye hizmetlerini yapmakla mükellef zaten. Bunlar olmazsa olmaz görevlerimiz içerisinde. Ancak belediyelerin yapması gereken farklı işler de var. Sosyal belediyecilikle ilgili ve özellikle eğitimle ilgili destekler bu işlerin başında gelmektedir. Biz bu kapsamda eğitim camiasına yönelik birçok proje gerçekleştirdik ve yaptık. Okullara olan desteklerimiz, okul çevre ve bahçe düzenlemelerini sürekli olarak yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz. Başarılı öğrencilerimizi teşvik etmek için çeşitli ödüller hazırladık. Bunların en önemlisi geçtiğimiz ay içerisinde yaptığımız Avrupa Bilim Müzeleri gezisiydi. Bu sefer farklı bir iş daha yapalım istedik. İlçemizdeki tüm ilkokul 1.2,3 ve 4. sınıflardaki öğrencilerimizin tamamına kırtasiye seti dağıttık. Bildiğiniz gibi devletimiz okulların açıldığı ilk gün kitap setini öğrencilerimizin sıralarında zaten hazır ediyordu. Biz de kırtasiyeleri de bizden olsun dedik ve bu uygulamayı yaptık. Öğrenciler kırtasiye setleriniz bizden, çalışmak sizden.”

 

Sözlerinin devamında Kocasinan Belediyesi olarak öksüz ve yetimleri sahipsiz bırakmayacaklarını vurgulayan Başkan Çelik;”   ifadelerini kullandı.

 

Ak Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer, Ak Parti hükümetinin eğitime verdiği önem ve desteğin altını çizerek Türkiye’deki gelişimin temel taşlarından biri olarak nitelediği çocukları, Türkiye’nin muasır medeniyetler seviyesine yükselmesinin en büyük teminatı olarak gösterdi.Tamer konuşmasının devamında, uyuşturucu konusunda da uyarılarda bulunarak şu ifadeleri kullandı.   “Biz, devlet olarak her türlü tedbiri alıyoruz. Son olarak İçişleri Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı uyuşturucu konusu ile ilgili ortak bir çalışma yürüttü. Ama, velilerimize de çok önemli görevler düşüyor. Çocuklarının tavır ve davranışlarında en ufak bir değişiklik hisseden velilerimiz vakit kaybetmeden devletimizin ilgili birimlerine başvurabilirler, bu konuda destek alabilirler”                                                            

Törenin kapanış konuşmasını yapan Vali Orhan Düzgün, çocukların eğitimi konusunda velilerin, eğitimcilerin, devletin büyük bir görev ve sorumluluk içerisinde olduğunu vurgulayarak şunları kaydetti.  ” Siz çocuklarımızı ne kadar iyi yetiştirebilirsek, geleceğe ne kadar iyi hazırlayabilirsek, ne kadar donanımlı olarak okullarımızdan mezun edebilirsek, gelecek hayatımızda o kadar huzur ve güven içerisinde olabileceğiz. Onun için sizleri yetiştiren öğretmenlerimize de çok büyük görevler düşüyor. Çünkü sizler geleceğin öğretmenleri, doktorları,  mühendisleri, sanatçıları ve yöneticileri olacaksınız. Bu nedenle öğretmenlerimizin de sizleri yetiştirirken mezun oldukları okullarındaki bilgilere ilave olarak kendilerini yenilemeleri, günün koşullarını takip ederek yeni donanımlarla sizlere bir şeyler aktarmaları son derece önemli. Velilerimizin, çocuklarımızın anne babalarının da çocuklara olan ilgisi ne kadar iyi olursa geleceğe hazırlanmaları da o derece iyi olacaktır. Bu nedenle anne babalara da seslenmek istiyorum.  Her gün çocuklarımıza en azından yarım saatinizi ayırarak, onlarla beraber vakit geçirerek, sohbet ederek, uyumadan önce birlikte kitap okuyarak vaktimizi değerlendirirsek çocuklarımızın da büyüdüklerinde sizlere karşı olan saygısı, sevgisi, yayarı o derece fazla olacaktır"



yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik

Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”