30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI’NIN 98. YILI COŞKUYLA KUTLANDI

30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI’NIN 98. YILI COŞKUYLA KUTLANDI

ZAFER COŞKUSU

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 98. yılı coşku ile kutlandı.  Törenlere ev sahipliği yapan Vali  Şehmus Günaydın günün anlam ve önemine dair yaptığı değerlendirmede “ başta Gazi Mustafa Kemal Paşa olmak üzere tüm şehitleri rahmet ve minnetle yad ettiklerini belirterek “ Kayseri olarak şehitlerimizin huzuruna geldik. Bu cennet vatanı bize yurt olarak bırakan kimseyi asla unutmayacağız” dedi.

Cumhuriyet Meydanı’nda başlayan 30 Ağustos Zafer Bayramı programına Vali Şehmus Günaydın, Kayseri Garnizon Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Aziz Adalı, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç,  İyi Parti Milletvekili Dursun Ataş ve Kayseri Protokolü katıldı. ilimizdeki kutlamalar Atatürk Anıtı’na çelenk konulmasıyla start verdi…  Kutlamalar kapsamında ilk Kayseri Valiliği, Garnizon Komutanlığı ve Büyükşehir Belediyesine ait çelenkler Atatürk anıtına bırakılıp saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı okundu.

Ardından Üsteğmen Gizem Uğur Yılmaz, günün anlam ve önemine dair bir konuşma yaptı.

Cumhuriyet Meydanı’nda başlayan programlar Kartal Şehitliği ve Polis Şehitliği ziyareti ile devam etti. Okunan kuran-ı kerimin ardından, protokol mensupları ve vatandaşlar şehitler için dua ettiler ve kabirlerine karanfil bıraktılar.

Şehitlik ziyaretinde konuşan, Vali Şehmus Günaydın başta Gazi Mustafa Kemal Paşa olmak üzere tüm şehitleri rahmet ve minnetle yad ettiklerini belirterek “ Kayseri olarak şehitlerimizin huzuruna geldik. Bu cennet vatanı bize yurt olarak bırakan kimseyi asla unutmayacağız” dedi. Vali Günaydın konuşmasının devamında şunları kaydetti… İstiklal Harbi kahramanlarımızı, ülkemiz, milletimiz, bayrağımız ve ezanımız için canlarını seve seve veren tüm şehitlerimizi, vefat eden bütün kahraman gazilerimizi rahmetle, minnetle anıyorum. Onlara çok şey borçluyuz. Tabi ki hayatta olan gazilerimizi de unutmuyoruz. Onlara da hayırlı uzun bir hayat diliyoruz. Bizler bugünün anısına şehitlerimizi ziyaret ediyoruz. Bu cennet vatanı bize yurt olarak bırakan herkesi asla unutmayacağız. Hem kendimiz unutmayacağız hem de unutturmayacağız. Gelecek nesillere bunları anlatmak adına üzerimize düşen görevi hepimizin yapması lazım çünkü biz bunu geleceğimize iyi anlatırsak, nasıl ki biz ecdadımızdan aldığımız güç ve ilhamla her türlü zorluğu yeniyorsak, geleceğimiz de aynı bilinçle yetişmek zorunda. Çocuklarımızı da geleceğe bu anlayışla hazırlamak hepimizin ortak görevidir. Bunu önemsiyoruz ve bu nedenle çocuklarımız ve geleceğimiz adına bütün kurumlar üzerine düşeni yapıyor" dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ise yaptığı konuşmada, “30 Ağustos Zafer Bayramını tebrik ediyorum. Şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyorum. Tarihi bir kez daha tekerrür ettirmeye çalışıyorlar. Nitekim Akdeniz’de yapmış olduğumuz çalışmada bizim dışımızdakilerin tamamının bir anlayış içerisinde üstümüze geliyor olması veya birlikte hareket ediyor olması da bunu gösteriyor. Demek ki tarihten ders almamışlar diye de burada ifade etmek istiyorum. Bizim bu anlayış içerisinde birliğimizi, beraberliğimizi Ay Yıldızlı Türk Bayrağımızın altında dayanışmamızı mutlaka sürdürmemiz ve birbirimize sahip çıkmamız lazım. Ufak hesapların adamı olmamamız lazım. Biz Türk Milletine minnet duyuyoruz. Bizlere bu toprakları vatan olarak kazandıran şehitlerimizin hepsini rahmetle minnetle anıyoruz” dedi.

Kayseri Garnizon Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Aziz Adalı ise, kendilerine bu mübarek vatanı hediye eden şehitlere şükranlarını sunarak "Allah mekanlarını peygamber mekanı etsin, ruhları şad olsun." dedi.



“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”

KTO heyetini ağırlayan Başkan Büyükkılıç'a "birlik" vurgusu

Yeni dönemin ilk kırsal ziyaareti Yamaçlı'ya

Melikgazi'nin imajı kentsel dönüşümle yenilenmeye devam ediyor