2 YIL DİNLENDİĞİ ORTAYA ÇIKTI

2 YIL DİNLENDİĞİ ORTAYA ÇIKTI

TİB`de yapılan yasadışı dinlemelere ilişkin soruşturmada, eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül`e ait ve `4649` ile biten IMEI numaralı kriptolu telefonun 2 yıl dinlendiği ortaya çıktı..

Sabah`tan Aliye Çetinkaya`nın haberine göre; TİB`de yapılan illegal dinlemelere yönelik incelemeler tamamlanırken ürkütücü bilgiler ortaya çıkarıldı. Savcılık, kime ait olduğu belli olmayan ancak uzun süre dinleme yapılan kriptolu telefon numaralarının sahipleriyle ilgili bilgileri Milli Güvenlik Kurulu  Genel Sekreterliği`nden istedi. Yapılan çalışmalar sonrasında "Gizli" ibareli, mühürlü bir zarfla savcılığa hangi numaranın kime ait olduğu ve ne kadar süre kullanıldığı bilgisi gönderildi. MGK`nın savcılığa gönderdiği zarfta, 17-25 Aralık operasyonlarının ardından dinlenmediği yönünde değerlendirmeler yapılan eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül`e 2012`de verilen K2 Kriptolu telefonunun, 2014`ün Şubat ayına kadar `4649` koduyla 2 yıl süreyle dinlendiği ortaya çıktı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma dinleme skandalına yeni isimler ekledi. Kimin kullandığı tespit edilemeyen bazı kriptolu telefonlarla ilgili olarak başsavcılık, kriptolu telefonların dağıtımından sorumlu kurum olan MGK Genel Sekreterliği nezdinde girişimde bulundu. Kriptolu telefonlarda bulunan hangi IMEI numarasının kime ait olduğunun tespitini istedi.

MGK, savcılığın talebi üzerine çalışma başlatırken, kriptolu telefonların numaraları ile TİB`de bulunan IMEI`ler üzerinde eşleştirme yaptı. MGK tarafından yapılan eşleştirmede dinleme skandalına yeni isimlerin eklendiği ortaya çıktı. Kesin veriler, MGK Genel Sekreterliği`nce Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı`na kapalı ve mühürlü, "Gizli" ibareli zarfta gönderildi. MGK`nın tespitlerine göre 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül`e ait sonu `4649` ile biten IMEI numaralı kriptolu telefonun da dinlendiği anlaşıldı. Gül`e 2012 yılında verilen K2 Kriptolu telefonunun 2014`ün Şubat ayına kadar `4649` koduyla dinlendiği ortaya çıktı.  



Başkan Çolakbayrakdar, şükür sofrasında vatandaşlarla buluştu

Başkan Yalçın'a Örencik'te büyük ilgi

Hobim Arıcılık Projesi'nde kuralar yarın çekiliyor

Yeşilay Bisiklet Tur'u yoğun katılımla gerçekleşti

Projeler, Melikgazi Belediyesi'nde jüri karşısına çıktı

Kızılay'dan öğrencilere destek devam ediyor

Büyükkılıç'tan "Kitap Kafe" Projesi

Özdoğan; yeni hizmet binasını inceledi

Kayseri Liseliler buluştu

İşaret diliyle ‘afeti’ öğrendiler

Yıldırım Beyazıt mahallesinde kat karşılığı ihale yapılacak

Büyükkılıç'tan "Kitap Kafe" Projesi

Özdoğan; yeni hizmet binasını inceledi

Küçük Dostlar Kedi Kasabası’na bir yılda rekor ziyaret

3 milyon 700 bin TL’lik Hobim Arıcılık Projesi’nde kuralar çekiliyor

Başkan Büyükkılıç ve Üzüm’den Palancıoğlu’na ziyaret