29 EKİM MESAJLARI

29 EKİM MESAJLARI

CUMHURİYET YENİDEN DİRİLİŞİN ADIDIR

Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, MHP İl Başkanı Serkan Tok, Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Başkanı Mehmet Büyüksimitci, Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış, Kayseri Üniversitesi (KAYÜ) Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, Kayseri Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ahmet Övüç ve Makina Mühendisleri Odası Kayseri Şube Başkanı Akif Aksoy 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

 

MELİKGAZİ BELEDİYE BAŞKANI MUSTAFA PALANCIOĞLU

Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

Başkan Dr. Mustafa Palancıoğlu, mesajında şu ifadelere yer verdi;

"96. yıl dönümünü kutladığımız Cumhuriyet, şanlı tarihimizdeki yeniden dirilişin adıdır. Milletimizin ortak iradesi ve topyekûn mücadele ederek kazandığı bir bağımsızlık ve özgürlük zaferidir. Cumhuriyeti yaşatmak, yüceltmek en büyük görevimizdir. Milli iradenin ve demokrasinin en büyük teminatı olan, Cumhuriyetimizi kuran Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarını; saygı, minnet ve rahmetle anıyoruz. Bizden istendiği gibi Türkiye Cumhuriyeti’ni ilelebet koruyacak ve daima ileriye taşıyacağız. 2023 hedeflerimiz ile 2071’e doğru emin ve güçlü adımlarla ilerliyoruz. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’mızı bu duygu ve düşüncelerle kutluyor, vatandaşlarımıza sağlık ve huzur dolu günler diliyorum."

 

KOCASİNAN BELEDİYE BAŞKANI AHMET ÇOLAKBAYRAKDAR

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, mesajında aradan geçen 96 yılda başta demokrasi, insan hakları, eğitim, sağlık, bilim, ulaştırma, enerji olmak üzere tüm alanlarda önemli mesafeler kat edildiğini belirtti.

Muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkma yolunda emin adımlarla yüründüğünü vurgulayan Çolakbayrakdar, "Birlik ve beraberliğimizle dostlarımızı sevindirmeye, düşmanlarımıza da korku salmaya devam edeceğiz. Daha güçlü ve daha güzel Türkiye için birlik, beraberlik ve kardeşlik ruhunun ilelebet devam etmesini diliyorum." ifadelerini kullandı.

 

TALAS BELEDİYE BAŞKANI MUSTAFA YALÇIN

Yalçın da mesajında Türk milletinin şanlı bir tarihe ve eşi bulunmaz bir geçmişe sahip olduğunun altını çizdi.

Egemenliğin millete ait olduğunun göstergesi olan cumhuriyetin, zorlu ve çetin geçen Milli Mücadele'nin ardından kazanıldığını anlatan Yalçın, şunları kaydetti:

"Bu mücadele 7'den 70'e herkesin varlık mücadelesidir. İmkansızlıklar içinde yapılan savaşlara rağmen milli ruh ve beraberliğin sonucunda Kurtuluş Savaşı'nın kazanılmasıyla milletimiz özgürlük ve bağımsızlığına kavuşmuş, karakterine en uygun idare şekli olan cumhuriyete 29 Ekim 1923 tarihinde geçmiştir. Tarihinde şanlı zaferler bulunan aziz milletimizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı en içten dileklerimle kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere silah arkadaşları ve aziz şehitlerimize şükranlarımızı sunuyorum."

 

MİLLETVEKİLİ BAKİ ERSOY

Milletvekili Baki Ersoy, mesajında, cumhuriyetin ülküleri, sevdaları ve gurur vesikaları olduğunu belirtti.

Yüce Türk milletinin azim, gayret, inanç ve fedakarlıkla elde ettiği ulu zaferlerin neticesi olan cumhuriyetin 96. yılında başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün şehitleri ve gazileri şükran ve minnetle andığını dile getiren Ersoy, şöyle devam etti:

"Cumhuriyet Hiç vazgeçmeyeceğimiz, varlığından rahatsız olanların korkusu olacağımız, ne pahasına olursa olsun bir değerinden, bir hecesinden, bir kelimesinden asla vazgeçmeyeceğimiz en önemli temelimizdir. Bu temelimizi ayakta tutan yegane kuvvet ise milletimizin kendisidir. Geçmişten bu yana ay ve yıldızın yan yana göklerde dalgalanması için istiklal mücadelesi veren bu millet, cumhuriyetin ilelebet ayakta kalması, nesilden nesile aktarılması için kenetlenmiştir. Bugün de aynı irade önümüzdeki engelleri aşabilmek için aynı duyguyla başlattığımız, sınırlarımızın güvenliği için elzem olan Barış Pınarı Harekatı'nda aynı duruşu sergilemektedir. Ülkemizin bekasını, milli güvenliğimizi ve milletimizin huzurunu tehdit eden hiçbir terör unsuruna müsaade etmeyeceğimizi şanlı cumhuriyetin 96. yılında tekrardan vurguluyor, bu duygu ve düşüncelerle milletimizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutluyorum."

 

MHP İL BAŞKANI SERKAN TOK

 

MHP İl Başkanı Serkan Tok, mesajında, Türkiye Cumhuriyeti'nin 96. yıl dönümünü karşılamanın ve kutlamanın eşsiz heyecan ve coşkusunu yaşadıklarını bildirdi.

Cumhuriyetin, bağımsızlık ülküsü etrafında mutlak anlamda buluşan ve birleşen aziz milletin, örneğine az rastlanır bir irade ve cesaret ile zafere ulaştırdığı Kurtuluş Savaşı'nın neticesi olduğunu belirten Tok, şunları kaydetti:

"Aziz şehitlerimizin kanlarıyla suladığı vatan topraklarında, kişilere, ayrıcalıklı kesimlere, elitlere veya zümrelere dayalı yönetim yerine, milletin hakimiyeti kurumsallaştırılmış ve kararlaştırılmıştır. Türkiye Cumhuriyeti ülke, millet ve egemenlik unsurları ve bunun yanında yasama, yürütme ve yargı organları bakımından teklik özelliği olan bir üniter devlet olarak ilelebet payidar kalacaktır. Cumhuriyet üzerinden geçinen istismarcılar ile cumhuriyet karşısında mevzilenen inkarcılar Türk milletinin yüksek erdemi sayesinde emellerine inşallah muvaffak olamayacaklardır."

 

KESOB BAŞKANI AHMET ÖVÜÇ

Övünç, mesajında istiklal ve özgürlüğün sembolü Cumhuriyetin 96'ncı kuruluş yıl dönümünü milletçe kutlamanın sevinci içerisinde olduğunu belirtti.

Cumhuriyetin her bir ferdin üstün mücadelesi ve azimli duruşuyla elde edildiğini vurgulayan Övüç, şöyle devam etti:

"O gün milletimizin ortaya koyduğu birlik, azim ve kararlılık bugün de ülkemizin güçlü bir devlet olarak dünya milletleri arasında her geçen gün yükselmesinin en önemli kaynağıdır. Dün olduğu gibi bugün de iyi ve kötü günde bir arada olan milletimiz aştığı tüm zorluklarla ve karşısına çıkan engellerle yaptığı mücadelesiyle, atalarından aldığı mirası yeni nesillere bırakarak, yarınlara emin ve kararlı adımlarla yürümeye devam edecektir. Daha güçlü ve lider bir Türkiye, hepimizin vereceği ortak çaba ve özveri ile mümkün olacaktır."

 

MAKİNA MÜHENDİSLERİ ODASI KAYSERİ ŞUBE BAŞKANI AKİF AKSOY

Makina Mühendisleri Odası Kayseri Şube Başkanı Akif Aksoy, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 96. Yılı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

Cumhuriyetin, yaşanan her türlü zorluklara rağmen, Türk Milleti’nin birlik ve beraberliğinin eseri olduğunu söyleyen Başkan Aksoy, “Cumhuriyetin değerlerine sahip çıkmak ve bu değerleri gelecek nesillere aktarmak hepimizin en temel görevidir.Bizler, 96. yıldönümüne ulaştığımız Türkiye Cumhuriyeti’ni ilelebet payidar kılmak için var gücümüzle çalışmayı sürdüreceği” dedi.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, "Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır, fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır" şeklindeki sözlerini de hatırlatan Başkan Aksoy, "Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun'a çıkarak Milli Mücadeleyi başlatıp, 29 Ekim 1923 tarihinde de ‘Türk Milletinin karakterine ve adetlerine en uygun olan idare, Cumhuriyet idaresidir’ diyerek ilan ettiği Cumhuriyetimizin kuruluşunun 96. yıldönümünü, milletçe kutlamanın haklı gururu ve coşkusu içindeyiz. 600 yıllık bir cihan devletinin mirası üzerinde yükselen Cumhuriyetimizi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün veciz bir şekilde ifade ettiği 'Muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarma' mücadelesini, ilk günkü heyecanla, azimle ve şevkle sürdürüyoruz. Bugün Türkiye Cumhuriyeti devleti sadece kendi vatandaşlarının değil, aynı zamanda bölgemizdeki ve dünyada ki tüm mağdurların, mazlumların, soydaş ve kardeş toplulukların da umut kaynağı olmuştur.Medeniyet yarışında bizleri en ileriye götürecek olan Cumhuriyetimizi korumak ve gelecek nesillere aktarmak hepimizin en büyük vazifesidir. Daha güçlü bir Cumhuriyet için daha çok çalışmaya ve üretmeye devam edeceğiz. Bu vesile ile Atatürk olmak üzere, Cumhuriyetin kuruluşundan günümüze kadarki süreçte vatan için gözünü kırpmadan hayatın veren tüm şehitlerimizi ve ebediyete intikal etmiş gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor, mekanları cennet olsun diyoruz" ifadelerine de yer verdi.

 

KAYSO BAŞKANI MEHMET BÜYÜKSİMİTCİ

KAYSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitci ise tüm halkın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı kutladı.

Ülkenin 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine ulaşması için 96. yıl dönümünü gururla kutladıkları cumhuriyeti, millet olarak birlik ve beraberlik içerinde hak ettiği yere taşıyacaklarını vurgulayan Büyüksimitci, "Gazi Mustafa Kemal’in hedeflediği, muasır medeniyet seviyesine ulaşmak için, özel sektör olarak ekonomiye yapacağımız katkıların, istihdam sağlamadaki görev ve sorumluluklarımızın bilincindeyiz. Bu sorumluluklarımızı yerine getirmede tüm üyelerimizle birlikte azim ve kararlılıkla çalışmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

 

ERÜ REKTÖRÜ PROF. DR. MUSTAFA ÇALIŞ

ERÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış, cumhuriyetinin ilanının 96. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Çalış, mesajında, Türk milletinin karakterine en uygun yönetim biçimi olan cumhuriyetin değerinin en iyi şekilde bilinmesi ve gelecek nesillere en iyi şekilde aktarılması gerektiğini kaydetti.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün kendilerine mirası cumhuriyetin, Türk milletinin ilerlemesinde en büyük rehber olduğunu belirten Çalış, "Cumhuriyetin sağlam temelleri üzerinde her geçen gün büyüyen ve gelişen, geleceğin güçlü Türkiye'sini en iyi şekilde inşa edeceğiz. Bu uğurda hiçbir zorluk bizi yıldırmayacaktır. Türk milleti olarak birlik ve beraberliğimize her zamankinden daha fazla sahip çıkarak, ülkemizin hedeflerini bir bir yerine getireceğiz.Türk Milleti, cumhuriyeti sonsuza kadar koruyacak ve yaşatacaktır." açıklamasında bulundu. 

 

KAYÜ REKTÖRÜ PROF. DR. KURTULUŞ KARAMUSTAFA

KAYÜ Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa da yayımladığı mesajda, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün millete en büyük mirası olan cumhuriyete her zamankinden daha çok sahip çıkmaları gerektiğini belirtti.

Demokrasi ilkesinin en yeni ve en akılcı uygulamasını sağlayan yönetim biçimi olan cumhuriyetin temel dayanağının millet olduğunu ifade eden Karamustafa, Türk milletinin cumhuriyeti sonsuza kadar yaşatacağını kaydetti.

Rektör Karamustafa, "Cumhuriyetimizin kuruluşunun 96. yıl dönümünde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve bu vatan uğruna canlarını seve seve feda eden tüm şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi şükran ve minnetle anıyoruz. Ruhları şad olsun." ifadelerini kullandı.



İhalelerde 50 milyon 905 bin TL gelir elde etti

Çim alanını 1 günde biçebilen aracı temizlik filosuna kattı

Şeffaf Oda'da 120. buluşma

Esnaf odalarından Özdoğan'a hayırlı olsun ziyareti

"Tarımda iyi bir noktaya geldik"

Çölyaklılara 7 yılda 6 bin 134 çölyak paketi dağıttı

“Milli takıma en fazla sporcu gönderen kulübüz”

Kayseri Model Fabrika genç mühendislere eğitim verecek

Başkan Büyükkılıç; kuraya hak kazananların tamamına arılı kovan verdi

KAYMEK'in "tatil şenliği" rüzgarı Pınarbaşı'nda devam etti

Talas Meclisinde 18 madde görüşüldü

Başkan Çolakbayrakdar, şükür sofrasında vatandaşlarla buluştu

Başkan Yalçın'a Örencik'te büyük ilgi

Hobim Arıcılık Projesi'nde kuralar yarın çekiliyor

Yeşilay Bisiklet Tur'u yoğun katılımla gerçekleşti

Projeler, Melikgazi Belediyesi'nde jüri karşısına çıktı