29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI KUTLAMA MESAJLARI

29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI KUTLAMA MESAJLARI

Vali Şehmus Günaydın: "Tarihte nice zaferlere imza atan kahraman ecdadımızın, Gazi Mustafa Kemal Atatürk liderliğinde çok büyük fedakârlıklarla kazanmış olduğu İstiklal Savaşımız sonucunda sahip olduğumuz cumhuriyetimizin kuruluşunun 98. yıldönümünü kutlamanın haklı gururunu ve coşkusunu yaşıyoruz. Şehitlerimizin ve gazilerimizin emaneti olan Cennet Vatanımıza sahip çıkmak, cumhuriyetimizi ilelebet payidar kılmak hepimizin görevi ve ortak sorumluluğudur. Şanlı tarihimizin her döneminde imkânsızı başararak, destanlar yazan kahraman ecdadımızdan aldığımız güç ve ilhamla bağımsızlık ruhumuzu her zaman canlı tutarak, kutlu yürüyüşümüzü sürdürmek için daha çok çalışacağız, daha çok gayret göstereceğiz. Bugün eğitimden sağlığa, insan haklarından sanayileşmeye, demokratikleşmeden ekonomiye kadar her alanda önemli çalışmalar ve gelişmeler gerçekleştirmiş olan ülkemiz köklü, büyük ve güçlü devlet olarak pek çok ülkeye örnek olmuş, örnek olmaya devam etmektedir. Aynı kararlılıkla yolumuza devam ederek, geleceğimizi öğrenci, akademisyen, işçi, memur, esnaf, tüccar, çiftçi, sanayici, kamu sektörü, sivil toplum kuruluşları kısacası Cumhuruyla birlikte inşa ederek daha büyük başarılara hep birlikte imza atacağız. Birlik ve beraberlik içerisinde ülkemizi müreffeh yarınlara taşımak için Kayseri olarak daha çok çalışıyoruz, daha çok üretiyoruz. Bu destekleri ve gayretleri için Kayserili hemşehrilerime çok teşekkür ediyorum. Bu duygu ve düşüncelerle, Aziz Milletimizin ve Kayserili hemşehrilerimin Cumhuriyet Bayramını tebrik ediyor, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere bu cennet vatanın ilelebet yaşatılması uğruna canlarını feda eden bütün şehitlerimizi ve ebediyete irtihal eden kahraman gazilerimizi rahmetle ve minnetle yâd ediyor, hayatta olan kahraman gazilerimize de sağlık ve huzurlu bir ömür diliyorum" ifadelerimi kullandı.

 

Başkan Büyükkılıç: "Cumhuriyetimizi 100. yılına çok daha güçlü taşıyacağız"

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, yorgun ve fakir düşmüş bir milletin vatanını sahiplenerek, küllerinden yeniden doğduğu Türkiye Cumhuriyeti’nin 98. yılını kutladı. Büyükkılıç, “Cumhuriyetimizi yaklaşan 100. yılına çok daha güçlü, çok daha müreffeh bir şekilde taşıyacağız” dedi.

Başkan Büyükkılıç, tüm yurtta olduğu gibi, Kayseri’de de coşkuyla, gururla kutlanacak olan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajında, “Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Cumhuriyet bedava kazanılmış değildir. Bunu elde etmek için kan döktük. Her tarafta kırmızı kanımızı akıttık’ dediği gibi, Cumhuriyet kolay kazanılmadı. Cumhuriyet, Türkiye’yi talana giren, dört bir yandan kuşatmış düşmanlara karşı savaşan, zedelenmiş, yorgun ve fakir düşmüş bir milletin vatanını sahiplenerek, geleceğini yeniden kurmasıdır” dedi. 100. yılına yaklaşan cumhuriyetin ilelebet payidar kalması için mücadeleye devam edeceklerini vurgulayan Başkan Büyükkılıç, “Bir asırlık şanlı geçmişe sahip bu necip millet, bağımsızlık ve özgürlük mücadelesini en başından en sonuna kadar kendi büyük mücadelesi ve hür iradesi ile kazanmıştır. Yediden yetmişe millet ve devlet olarak bizler de varlığımızı ve geleceğimizi korumak için mücadeleye devam edeceğiz. Birlik, beraberlik ve dayanışmamızı hiçbir şekilde bozmadan, tüm dünyaya her alanda Türk’ün gücünü göstermeye devam edeceğiz. Cumhuriyetimizi yaklaşan 100. yılına çok daha güçlü, çok daha müreffeh bir şekilde taşıyacağız. Rabbim yar ve yardımcımız olsun” diye konuştu.

Büyükkılıç, mesajını, “Türkiye Cumhuriyeti’nin 98. yılını gururla, onurla kutluyor, canları pahasına vatanlarını savunarak bu cennet vatanı bize armağan eden, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm silah arkadaşlarını, kahraman ecdadımızı ve aziz şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. Cumhuriyet Bayramı’mız kutlu olsun” diye sonlandırdı.

 

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında; "Türkiye Cumhuriyeti, aradan geçen 98 yılda başta demokrasi, insan hakları, eğitim, sağlık, bilim, ulaştırma, enerji olmak üzere tüm alanlarda önemli mesafeler kat etti. Bugün gelişme, ilerleme ve muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkma yolunda emin adımlarla yürüyoruz. Birlik ve beraberliğimizle dostlarımızı sevindirmeye, düşmanlarımıza da korku salmaya devam edeceğiz. Daha güçlü ve daha güzel Türkiye için birlik, beraberlik ve kardeşlik ruhunun ilelebet devam etmesini diliyorum. Sürekli ilerleyen, gelişen ve uluslararası alanda giderek daha fazla söz sahibi olan ülkemizin 2023 hedeflerine bir adım daha yaklaşmış olmasının sevincini yaşıyoruz. Bu vesile ile muasır medeniyetin tüm imkanlarından yararlanmamızı sağlayan cumhuriyetimizin kurucusu büyük önder Mustafa Kemal Atatürk ve onun kahraman silah arkadaşlarını, bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi sonsuz minnet, şükran ve rahmetle anıyorum. Tüm hemşehrilerimin Cumhuriyet Bayram'ını en içten duygularla kutluyorum” dedi.

 

Özdoğan: "Cumhuriyet, Ulu Önder Atatürk'ün gerçekleştirdiği en büyük devrimdir"

Hacılar Belediye Başkanı Av. Bilal Özdoğan, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 98 ‘inci yılını kutladı. Özdoğan, “Cumhuriyet, Ulu Önder Atatürk’ün gerçekleştirdiği en büyük devrimdir” dedi.

Atatürk’ün 29 Ekim 1923 tarihinde ‘Türk Milletinin karakterine ve adetlerine en uygun olan idare, Cumhuriyet idaresidir’ diyerek ilan ettiği Cumhuriyetimizin kuruluşunun 98. Yıl dönümünü, milletçe kutlamanın haklı gururu ve coşkusu içindeyiz diyen Başkan Bilal Özdoğan mesajında şu ifadelere yer verdi;

“Cumhuriyet, her türlü zorluk ve yokluğa rağmen, Türk Milletinin özünde var olan birlik ve beraberliğin, bağımsızlık ve hürriyet aşkının, muasır medeniyet seviyesine erişmiş güçlü bir Türkiye kurma azim ve kararlılığının gurur verici eseridir. Kurtuluş Savaşı, Milletimizin var olma savaşı, Cumhuriyet ise yeniden dirilişin simgesidir. 600 yıllık bir cihan devletinin mirası üzerinde yükselen Cumhuriyetimizi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün veciz bir şekilde ifade ettiği 'Muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarma' mücadelesini, ilk günkü heyecanla, azimle ve şevkle sürdürüyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyetimizin 98. kuruluş yıldönümünü ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı yürekten kutluyor, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal etmiş şehitlerimizi ve gazilerimizi sonsuz şükran duygularımla ve rahmetle anıyorum.”

 

AK Parti Kayseri İl Başkanı Şaban Çopuroğlu: "Yüce ulusumuzun emperyalist ülkeler tarafından kendisine biçilen kefeni yırtıp atarak destansı bir zaferle kazandığı bağımsızlığının cumhuriyet ve demokrasiyle taçlanışının 98. yıldönümünü kutlamaktayız. Neredeyse bir asırlık bir birikimle bugün anlıyoruz ki Türk Milleti cumhuriyete ve demokrasiye sarsılmaz bir iradeyle bağlıdır. Milletimizin yakın dönemde yaşanan 15 Temmuz hain kalkışmasındaki duruşu bunu içeride ve dışarıda ülkemiz üzerinde planları olan herkese göstermiştir. Cumhuriyet ve demokrasi, bizim için vazgeçilmez bir ideal ve ülkemizi geleceğe taşıyan yegâne vasıtadır. Biz maneviyatını ve kültürünü köklü tarihinden gücünü ise millet iradesinin meşruiyetinden alan bir devlet olarak, bağımsızlık ve egemenliğimizin korunması konusunda mücadele etmekten bir an bile vazgeçmeyeceğiz. Ekonomik ve siyasi açıdan gerek bölgesel gerekse küresel alanda etki sahibi olan, yalnızca kendine yetmeyip mazlum milletlere de el uzatabilen, kendi güvenliğini başarı ile sağlarken insani değerlerden ödün vermeyen güçlü bir devlet ideali bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da yolumuzu aydınlatacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle, büyük bir cesaret ve fedakârlıkla elde ettiğimiz Cumhuriyetimizin 98. kuruluş yılını kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşları olmak üzere Cumhuriyeti bizlere emanet eden bize emanet eden büyüklerimizi rahmet ve minnetle anıyor, milletimizin birlik ve beraberliğinin, vatanımızın bölünmez bütünlüğünün daim olmasını diliyorum" ifadelerine yer verdi.

 

Başkan Büyüksimitci: "Cumhuriyet ile Türk milleti hürriyet ve bağımsızlık içinde yaşama onuruna kavuşmuştur"

Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitci, Cumhuriyetimizin 98. yıldönümü nedeniyle yazılı bir açıklama yaparak sanayicilerin ve halkın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı.

KAYSO Başkanı Mehmet Büyüksimitci açıklamasında; “Cumhuriyet, her türlü imkansızlığa rağmen çok ağır bedeller ödenerek, milletimizin birlik ve bütünlüğünden, bağımsızlık ve hürriyetinden asla taviz verilmeyeceğinin ifadesidir. Cumhuriyet ile Türk milleti hürriyet ve bağımsızlık içinde yaşama onuruna kavuşmuştur. Cumhuriyetimizin 98. yılını kutladığımız bu günlerde, geleceğe büyük bir ümit, inanç ve gayretle yürüme kararlılığıyla daha büyük mesafeler alacağımıza inanıyorum. Ekonomik olarak en güçlü ülkeler arasında yerimizi almak için daha çok üretmek, zenginleşmek ve gelişmek zorunda olduğumuz açıktır. Gazi Mustafa Kemal’in hedeflediği, muasır medeniyet seviyesine ulaşmak için, iş dünyası olarak bizlere düşen de yeni yatırımlarla, üretimle ve ihracatla ekonomik büyümeyi sağlamaktır. Bu sorumluluklarımızı yerine getirmede tüm üyelerimizle birlikte azim ve kararlılıkla çalışmaya devam edeceğiz. Bu vesile ile Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve kahraman silah arkadaşlarını, bu toprakları vatan yapan şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı ve minnetle anıyor, sanayicilerimizin, işadamlarımızın ve tüm vatandaşlarımızın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutluyorum” ifadelerine yer verdi.

 

Kayseri OSB Başkanı Yibur: "Ülkemizin geleceğine cumhuriyet ile yön verildi"

Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Murat Yibur, cumhuriyetin kuruluşunun 98’inci yıldönümü nedeniyle bir açıklama yaparak milletimizin birlik ve beraberliğiyle Türkiye Cumhuriyeti’nin ilelebet payidar kalacağını belirtti. Başkan Yibur, cumhuriyeti korumak ve yüceltmek için üretimin ne denli önemli olduğunu vurguladı.

Kayseri Organize Sanayi Bölgesi yönetim Kurulu Başkanı Murat Yibur, 98 yıl önce bugün Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde kurulan Cumhuriyet ile Türk Milletinin kendi kaderini kendisinin belirlediğini ve geleceğine yön verdiğini kaydetti. Yokluk ve yoksunluk içerisinde kazanılan bağımsızlık mücadelesinin cumhuriyet ile taçlandırıldığını dile getiren OSB Başkanı Yibur, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘En büyük eserim’ dediği Cumhuriyet, bizlere bırakılmış en önemli mirastır. Bu mirasa sahip çıkmak ve gelecek nesillere daha güçlü bir şekilde taşımak milletimizin her ferdinin görevi olmalıdır. Çünkü, Cumhuriyet milli birlik ve beraberliğimizin çimentosudur. Milli birlik ve beraberliğimiz de geleceğimizin güvencesidir. Bu hasletleri daha da güçlendirerek Cumhuriyetimize elbirliği ile sahip çıkacağız. Daha fazla üreteceğiz, daha fazla ihracat yapacağız, daha fazla istihdam sağlayacağız ki, daha güçlü olalım. Bu anlamda Kayseri Organize Sanayi Bölgesi, ülkemizin en gözde üretim merkezlerinden birisidir. Değerli sanayicilerimiz ve kıymetli çalışanlarımız ile Cumhuriyetimiz için üretmeye ve daha fazla üretmek için de gayret göstermeye devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyetimizin kuruluşunun 98’inci yıldönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere bizlere bu mirası bırakan değerli büyüklerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Milletimizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı canı gönülden tebrik ediyorum” dedi.

 

ERÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış’ın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajı

Erciyes Üniversitesi Rektörü (ERÜ) Prof. Dr. Mustafa Çalış, Cumhuriyet’in 98. kuruluş yıldönümü münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

Rektör Çalış, mesajında şu görüşlere yer verdi:

“Türk Milleti’nin bağımsızlığının en büyük sembolü olan Cumhuriyetin 98. yıl dönümünü kutlamanın millet olarak büyük heyecanı ve gururunu yaşamaktayız. Tarihi boyunca esarete boyun eğmeyen aziz Türk Milletinin Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının önderliğinde kazandığı ve tarihe altın harflerle yazılan Kurtuluş Savaşı destanının ardından 29 Ekim 1923 de kurulan Cumhuriyetimiz; azmin, birlik ve beraberliğin sembolü olmuştur. Ülkemizin hedeflerine ulaşması için gereken azim ve kararlılıkla her zaman çalışmaya ve üretmeye devam edecek olan Türk Milleti Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün göstermiş olduğu hedefler doğrultusunda ülkesi ve milleti için var gücüyle çalışmaya devam edecektir. Bu vesileyle, Tüm vatandaşlarımızın Cumhuriyet Bayramı’nı kutlar, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve aziz vatanımız için canlarını feda eden şehitlerimizi saygı, rahmet ve minnetle anıyorum."

 

Rektör Karamustafa: "Cumhuriyet, Türk Milleti için en büyük kazanımlardan biridir"

Kayseri Üniversitesi (KAYÜ) Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, cumhuriyetin kuruluşunun 98. yıldönümü münasebetiyle kutlama mesajı yayımladı.

Rektör Karamustafa mesajında topyekûn verdiği kurtuluş mücadelesi sonucunda varlığını ilelebet devam ettirme hürriyetini elde eden Türk Milletinin, cumhuriyetin kuruluşuyla daha da güçlendiğini ve geleceğe güvenle ve emin adımlarla ilerlediğini ifade etti. Cumhuriyetin ilelebet yaşatılacağını kaydeden Rektör Karamustafa mesajına; "Tarih boyunca hür ve bağımsız yaşamış olan Türk Milleti, en zor durumlarda bile hızla toparlanarak ayağa kalkabilmiş ve daha güçlü olarak tarih sayfasında yer alabilmiştir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk komutasında başlatılan kurtuluş mücadelesinde kadını erkeği, yaşlısı genci, askeri sivili demeden topyekûn cephede yer alan bu millet, hürriyeti, istiklali, bayrağı ve ezanı dâhil tüm milli ve manevi değerleri uğruna canını seve seve feda etmekten kaçınmamış, vatan yoksa hürriyet ve bağımsızlık da yok anlayışı içerisinde mücadele etmesini bilmiştir. Cumhuriyet, Türk Milleti için en büyük kazanımlardan biridir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Ey yükselen yeni nesil! İstikbal sizsiniz. Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve yaşatacak sizsiniz’ sözlerinde vurguladığı gibi Cumhuriyet bir emanettir ve bu emaneti korumak hepimizin görevidir. Cumhuriyetimizle geleceğin güçlü ve lider Türkiye’sinin inşasında önümüze engeller çıkarmaya çalışacak olanlar olacaktır, fakat bizler bir ve beraber oldukça, ecdadımızdan bize emanet olan bu cennet vatanımız ile tüm milli ve manevi değerlerimize sahip çıktıkça, aşamayacağımız engel, kat edemeyeceğimiz mesafe yoktur. Cumhuriyetimizin kuruluşunun 98. yıldönümü, Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun. Bu kutlu bayram vesilesiyle bu toprakları bizlere vatan kılan kahraman ecdadımız ile bu vatan uğruna canını seve seve feda eden tüm şehitlerimizi ve ebediyete irtihal etmiş gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. Ruhları şad olsun" ifadelerine yer verdi.

 

Hak-İş Konfederasyonu Kayseri İl Başkanı ve Hizmet-İş Sendikası Kayseri Şube Başkanı Serhat Çelik, Türk Milleti'nin Cumhuriyet Bayramını kutladı. Çelik; cumhuriyetin ilanının 98. yıldönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada, "Cumhuriyetimizin 98 yılını büyük bir coşkuyla kutluyoruz. 29 Ekim 1923 yılında büyük zorluklar, eşsiz özveri, gayret ve kahramanlıklarla kurulan Türkiye Cumhuriyeti, dünyada eşi görülmemiş bir başarıya imza atmıştır. Türkiye Cumhuriyeti, modern bir devlet olarak siyasi, ekonomik, sosyal ve kültürel anlamda, demokratikleşme, hukuk devletini gerçekleştirme, ekonomik, sosyal ve siyasi gelişmeler gösterme noktasında önemli aşamalar kaydetmiştir. Irkı, dini, dili, inancı, mezhebi, derisinin rengi ve cinsiyeti ne olursa olsun her Türk vatandaşının ortak varlığı olan Cumhuriyet, geçmişten geleceğe uzanan bir beraberliktir. Cumhuriyetin en önemli teminatını, halkımızın cumhuriyet ideallerini sahiplenmesi ve koruma iradesi oluşturmaktadır. Bundan 98 yıl önce cumhuriyet ilan edildiğinde egemenliğin kayıtsız şartsız milletin kendisine ait olduğu, milletin gücünün üzerinde hiçbir gücün olamayacağı en açık haliyle ifade edilmiştir. Tarihten bu yana devletimizi bölmeye, parçalamaya çalışanlar, özgürlüğünden ve bağımsızlığından vazgeçmektense ölmeyi tercih eden asil bir milleti karşısında bulmuştur. En son 15 Temmuz’da milletimiz, iradesinin üzerinde tahakküm kurmak isteyenlere en büyük dersi vermiş, demokrasiden yana tavrını çok net bir şekilde göstermiştir. Gücünü geçmişten alan ve geleceğe emin adımlarla yürüyen Türkiye, şanlı tarihi birikimi ve sağlam demokrasisiyle karşısına çıkan bütün sorunların üstesinden gelebilecek güce ve imkana sahiptir. HAK-İŞ Konfederasyonu Kayseri İl Başkanlığı olarak, ülkemize, insanımıza ve bu ülkenin geleceğine güveniyoruz. Türkiye demokrasi yolunda ilerlemeye devam edecektir. Umutlarımızı kaybetmeden, geleceğe ait beklentilerimizden ve hedeflerimizden vazgeçmeden, kendimize güvenerek yaşadığımız bütün sorunların üstesinden geleceğimize inanıyoruz. Ülkemizin birliği, bekası, bağımsızlığı ve geleceği için bölgesinde etkin, güçlü, oyun kurucu ve söz sahibi bir Türkiye olma yolundaki mücadelesini destekliyoruz. Ülkemizin başarısının, aynı zamanda bölgemizdeki, küremizdeki ve bütün dünyadaki mazlum ve mağdurların yüreğinde yanan bir ışık olduğuna yürekten inanıyoruz. HAK-İŞ Konfederasyonu Kayseri İl Başkanlığı olarak, cumhuriyetimizin 98. kuruluş yıldönümünü, büyük bir coşku ile kutluyor, başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere vatan uğrunda canını feda eden bütün şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. Cumhuriyetimizin 98. kuruluş yıldönümünün, Türkiye işçi hareketine, çalışma hayatına ve tüm halkımıza hayırlı olmasını diliyoruz. Cumhuriyetimizin sosyal olarak daha çok güçlendiği, 98 yıllık şanına uygun, dünyaya örnek bir demokrasi uygulaması ile taçlandığı nice yıllar diliyoruz" ifadelerini kullandı.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Kayseri'ye şiddetli fırtına uyarısı

Başkan Büyükkılıç'a 'hayırlı olsun' ziyareti

AB fonu ile elektrikli çöp toplama aracı satın aldı

Kazakbaev’den Başkan Büyükkılıç’a ziyaret

Çocuklara Özel Şenliği’e ücretsiz ulaşım imkânı

"Kayseri, Türkiye'nin tarımsal üretim merkezi olacak"

Başkan Palancıoğlu muhtarlarla buluştu

Yalçın: “Vatandaşımızın yaşam çıtasını çok yükselttik”

Büyükkılıç'tan Pınarbaşı'nda muhtarlar zirvesi

Cumhur İttifakı belediye başkanlarını ağırladı

Büyükşehir Meclisi’nden hobi bahçesi kararı

Kayseri İstihdam Fuarı 14-15 Mayıs'ta yapılacak

Yeşil Dönüşüm Toplantısına Sanayicilerden Yoğun İlgi

Erciyes’te ağaçlandırma töreni

Melikgazi Belediyesi ilaçlama çalışmalarına başladı

Mobilyada Moda Show 20-28 Nisan’da