29 EKİM HAFTANIN ROPORTAJI

29 EKİM HAFTANIN ROPORTAJI

HAFTANIN ROPORTAJI

    29 Ekim Cumhuriyet Bayramı´nın 92´nci yıldönümü kutlama etkinlikleri kapsamında, Kayseri Valiliği´nce düzenlenen ´92. Yıl Cumhuriyet Resepsiyonu´ yapıldı.
Vali Orhan Düzgün ve eşi Gül Düzgün´ün ev sahipliğinde gerçekleşen resepsiyona, Enerji ve Tabii Kaynaklar Eski Bakanı Taner Yıldız´ın yanı sıra Kayseri Milletvekilleri Çetin Arık ve Yaşar Karayel, Garnizon Komutanı Hv. Plt. Tümgeneral İsmail Yalçın, AK parti milletvekili adayları Mustafa Elitaş ve İsmail Tamer, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Uğur Özcan, 12. Hava Ulaştırma Ana üs Komutanı Hv. Plt. Tuğgeneral Cemal Akyıldız ve üniversite rektörleri başta olmak üzere mülki ve askeri erkân ile siyasiler, sivil toplum kuruluşlarından davetliler, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile gaziler ve şehit yakınları katıldı. Bizde bu haftaki röportajımız da Kayseri protokolünün cumhuriyetimizle ilgili görüşlerini sizler için aldık.

AK PARTİ MİLLETVEKİLİ ADAYI MUSTAFA ELİTAŞ:
Cumhuriyetimizin bugün 92´nci yılını kutluyoruz, her yıl kutlamalar yapılıyor. Bu dönem devletin başı Sayın Cumhurbaşkanımız daha farklı bir konsepti gerçekleştirmeye çalıştı. Hakikaten çok önemli bir şey Cumhuriyet, millet için var olan Devlet millete hizmet etmek için var olan bir kurum. Eskiden Sayın Cumhurbaşkanımızın tarifi ile Devlet bir tarafta millet başka tarafta karşıda devleti izlerdi ama şuanda Dün Sayın Cumhurbaşkanımızın, Cumhurbaşkanlığı külliyesin de Devlet ve milleti bir araya getirip bu Bayramı Devlet Bayramı değil, Cumhuriyet Bayramı hale getirmek için yaptığı çok önemli bir girişim var. Bugün burada da onu görüyorum Kayseri´deki yapılan toplantıda önce tamamen resmi bir hava içerisinde geçen bir bayram şuanda artık milletin sahiplendiği bir Cumhuriyet haline getirilip devletin kendi sahiplenin, Aslının millet olduğunun görüntüsü ortaya çıkıyor ki önemli bir gelişme. Esas olan Cumhuriyetimizin kurulması 1923 yılında Türkiye Cumhuriyeti devletinin kurulması ve İnşallah ilelebet devam etmesi bizim için çok önemli. Bayramımızı kutluyoruz nice nice 92´nci Cumhuriyet Bayramını kutlamak bu ülke evlatlarına nasip olsun diyoruz..

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI MUSTAFA ÇELİK:
Hamdolsun şehrimizde huzur içinde birlik beraberlik içerisinde sıkıntısız Cumhuriyet Bayramını kutluyoruz. Yeter mi yetmez tabi. İnşallah Rabbimden niyaz ediyoruz Cumhuriyetin yüzüncü yılına da 2023´e de bütün coğrafyamızda bütün Ülkemiz ile aynı huzur ve birlik beraberlik içerisinde konuşmayı niyaz ediyoruz. Bu mümkün mü, Tabii ki mümkün biz kendi içimizde birlik beraberliği sağladığımız müddetçe 2023´e değil 2073´e de ulaşırız. Dünyanın en büyük Devletleri arasında çok rahat gideriz artık senaryoyu yazan durumuna geliriz, yardım alan değil,yardım eden ülke haline geliriz. İnşallah hepimizin niyeti de bu zaten ülkemizi bu hale getirebilmek huzur içerisinde büyük devletler arasına girerek 2023 hedefine ulaşmayı niyaz ediyoruz..

KOCASİNAN BELEDİYE BAŞKANI AHMET ÇOLAKBAYRAKDAR:
Bugün Cumhuriyetimizin 92´inci ikinci kuruluş yıldönümü, Bundan dolayı Cumhuriyetimizin kuruluş yıldönümü 92´nci yılını kutluyorum herhalde bu günlerde en çok söyleyeceğimiz birlik beraberliğe kardeşliğe bu topraklar içerisinde yaşadığımız Cumhuriyet döneminde yaşadığımız neredeyse Yüzyıllık Tarihimizde Birlik beraberliğimizi ne kadar çok ihtiyacımızın olduğunu bir kez daha vurgulamak gerekir. Şüphesiz bu topraklar bizim için vatan olması için çok büyük bedeller ödendi. Bugünlere gelinceye kadar da bu bedeller ödedik, artık Bundan sonra bu ödenmiş bedeller üzerinde mutlu, huzurlu, müreffeh, refah içerisinde güzel günlerde yaşamamız gerektiğine inanıyorum. İnşallah bundan sonraki yarınlarımız bizim kuşaklarımız ve bizden sonraki yaşayacak kuşaklar olan kuşaklar bu müreffeh Türkiye´de refah içerisinde huzurla mutlulukla bu topraklarda ay yıldızlı bayrağımızın gölgesi altında bayrağımızın dalgalanırken ezan sesi ve kutsal topraklarda Yaşar diye temenni ediyorum. Bu güzel dileklerle bu güzel temennilerle inşallah yarın daha güzel olacağı inancıyla bütün Vatandaşlarımızın ve hemşerilerimizin Cumhuriyet bayramını kutluyorum..

AK PARTİ MİLLETVEKİLİ ADAYI İSMAİL TAMER:
   Tabii çok mutluyuz, Türkiye Cumhuriyeti´nin kuruluşu ile birlikte 92 yıl geçmiş 92 yıl içerisindeki Atatürk´ün ulu önder Mustafa Kemal Atatürk´ün o gün kurduğunda demiş olduğu gibi ?Türkiye Cumhuriyeti muasır medeniyetler seviyesine gelmesi gerekiyor? demişti. Evet şu an itibariyle 92 yıl geçen zaman içerisinde Türkiye Cumhuriyeti büyük bir Atılım kaydetti. İnşallah en kısa zaman içerisinde de yine dünyada Osmanlı´da olduğu gibi Türkiye Cumhuriyeti de tüm etraf ülkelerle birlikte o ülkelerin yapacağı atılımlarla birlikte Türkiye Cumhuriyeti ilelebet yaşayacak. Türk bayrağı göklerden inmeyecek diyoruz. Çok mutluyuz aynı zaman içerisinde de yaklaşan seçimler var şu an itibariyle seçimlere odaklandık, Bu seçimlerde Türkiye Cumhuriyeti´ni yine ileriye götürecek sonuçların çıkması en büyük arzumuz ve dileğimiz bugün bayram olduğu için siyaset yapmayacağım ama her zaman Türk milleti büyük bir millet, Türkiye Cumhuriyeti büyük bir Cumhuriyet, Türk bayrağı da o göklerden ebediyen inmeyeceğini ifade ediyorum tüm Kayseri halkının Cumhuriyet bayramını kutluyor saygılar sunuyorum..

TALAS BELEDİYE BAŞKANI MUSTAFA PALANCIOĞLU:
   Rabbim yüzümüzden gülümsemeyi ve gülücükleri eksik etmesin bir daha bizlere İstiklal Savaşı gösterecek imkanlar tanımasın. İstiklal Savaşı olmasın, ülkemiz sıkıntı görmesin Birlik beraberliğimiz hiç bozulmasın. Ülkemizin de bütünlüğü bozulmasın inşallah birlik beraberlik içerisinde refah içerisinde, ülkemiz bu şekilde devam eder. Tabii Türkiye´ye baktığımızda Aslında refah seviyesi yeni yükselmiş bir durumda yurtdışıyla kıyasladığımızda Şu anda Türkiye´nin çevresi yine çok sıkıntılı Suriye, Irak, Ukrayna, Mısır, Lübnan, Filistin ne kadar ülke varsa şu anda sıkıntı çekmekte İnşallah bunlar Türkiye´ye sirayet etmez, sirayet etmemesi için de birlik beraberlik içerisinde kenetlenmemiz gerekiyor. Bugün önemli bir gün 29 Ekim biz aynı zamanda bugün sağlıklı yaşam yürüyüşü ve Cumhuriyet Yürüyüşü olarak adlandırdık ve 10 kilometrelik bir parkuru 250 katılımcıyla yaklaşık yürüdük ellerimizde bayraklar üzerimizde bayrak şeklinde tişörtlerimiz vardı. İnşallah bu şekilde her sene 29 Ekim´i huzur içerisinde kutlarız diyorum Herkese saygılar sunuyorum..

AK PARTİ MKYK ÜYESİ YAŞAR KARAYEL:
  Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu ülkeyi bize ülke olarak bırakılan Cumhuriyet olarak bırakan Ve bizlerin büyümesine yetişmesine vesile olan tüm geçmiş büyüklerimizin hepsini minnet ve Şükran borçluyuz, zor bir coğrafyada yaşıyoruz. Doğrusu doğu ile batı arasında bir köprü de jeopolitik ve jeostratejik bir konumda olan ülkede buraları vatan olarak elde tutmak hep meşakkat ister, hep şehit ister ama şehitlerin kanı üzerinde kurulmuş olan bu topraklara hep birlikte sahip çıkıyoruz. Bu resepsiyonlar bugünkü kutlamalar Ankara´daki devlet büyüklerinin mesajları ve buralardaki konuşulan her şey ülkemizin geleceğini ait geleceğimizin garantisi olan sözlerdir eylemlerdir. Ülkemizin güçlü olması gerekir istikrarın bozulmaması gerekir, bunların hepsinin gelecek nesillere miras olarak intikali lazım onun için de hep birlikte ülkemize devletimize ve milletimize sahip çıkacağız. Nice 92´nci yıllarda Devlet millet olarak ülkemizin yaşaması büyümesi ve gelişmesi lazım, içinde bulunduğumuz şartlar bu terör belasından ülkemizin kurtulması gerekir. İnşallah bu yıllar ve önümüzdeki yıllar içerisinde bütün musibetlerden kurtulacağız. Cumhuriyetimizin yüzüncü yılında daha büyük bir Türkiye gelişmiş bir Türkiye savunma sanayinin güçlendirmiş, ekonomisini güçlendirilmiş, sivil Siyasetini güçlendirmiş, demokratik bir anayasaya sahip olan bir ülke içerisinde inşallah Kavuşacağız. Bu düşüncelerle nice bayramlara diyorum ve Cumhuriyetimiz İnşallah ilelebet yaşayacaktır gelecek nesillere daha iyi bir Türkiye bırakmak için hep birlikte gayret edeceğiz?

OSB BAŞKANI TAHİR NURSAÇAN:
   Tabi Öncelikle Kayseri´li hemşerilerimizin ve tüm Türk milletimizin Cumhuriyetimizin 92´nci yılını kutlamanın mutluluk içersinde olmanın hemşerilerimizin de Cumhuriyet bayramını en içten dileklerimizle tebrik ediyor ve kutluyorum. Tabii ki böyle günler birlik ve beraberliğin beraberliğimizi pekiştireceğimiz günler, devletimizin de millet olmanın değerlerine sahip olduğumuz ve birbirimizi daha iyi anladığımız günleri yaşamaktayız. Tabii bu dönemde ülkemiz bulunduğumuz coğrafyada dolayı hassas bir dönemden geçmektedir. Geçtiğimiz aylarda 3 ay içerisinde ciddi manada şehitlerimiz oldu şehitlerimize Allah´tan rahmet diliyoruz ve onların kederli ailenin acılarını paylaşıyoruz yaralılarımıza ve Gazilerimize Allah´tan şifalar diliyoruz. Allah devletimize milletimize birlik ve beraberliğimizi bozmasın İnşallah tabii ki ülkemiz seçim arifesine girmek üzeredir inşallah bu seçim ülkemiz için hayırlara vesile olur. Buradan da tüm siyasi partilerimizin liderlerine de seslenmek istiyoruz, artık bu seçimlerin bir araya gelindiği birbirimize siyasi liderlerimizin üslupları Biz önemsiyoruz Çünkü biz iş dünyası olarak onların ağızlarından çıkan laflar bizim ekonomik anlamda kayıplarımıza sebep olmakta borsa ve döviz manasında dolar yükseliyor, borsa düşüyor Emeğe saygı duymak lazım alın terine saygı duymak lazım üreten Türkiye´yi önemsiyoruz biz şahsen Organize Sanayi olarak sanayicimiz ile birlik ve beraberliğimizi pekiştirmek adına her şeyi yapıyoruz İnşallah birlik ve beraberlik içerisinde daha nice Cumhuriyet Bayramı´na diyoruz dünyada gelişen ve hak ettiği yere gelen Türkiye ve Türk milleti olmanın gururunu yaşamak istiyoruz..

VALİ ORHAN DÜZGÜN:
   Türkiye Cumhuriyeti´nin kuruluşunun 92´nci yılını bütün milletimize kutlu olsun diyorum. Çünkü bu Cumhuriyeti gerçekten büyük zorluklar ve güçlükler içerisinde yokluklar içersinde kurduk. Osmanlı Devleti´nin özellikle son dönemde zayıflaması sonrası Osmanlı sınırları içerisindeki bazı unsurların maalesef devletin aleyhine dönmesi sonucu, Tabii hem doğu ve hem batı da büyük savaşlar verildi Çanakkale´de Doğu sınırlarımız da Anadolu´nun ortasında Ege bölgemizde güneyimizde ve milletimiz gerçekten canını dişine takarak cansiperane evinde elinde ne varsa onları götürerek lisedeki öğrencilerimiz savaşlara katılarak Şehit olarak biliyorsunuz Kayseri lisesi olmak üzere Türkiye´nin Anadolu´nun birçok yerindeki liseli gençlerin üniversite mezunu yetişmiş insan gücümüzü Şehit vererek bu Cumhuriyet kuruldu. Onun için bu Cumhuriyetimizin kıymetini çok iyi bilmeliyiz, ortak değerler etrafında kenetlenmeliyiz. Çanakkale´de yan yana yatan şehitleri gördüğümüzde Trabzonlu´su Van´lısı, Erzurumlu´su Kayseri´lisi İzmir´lisi Konyalı´sı Anadolu´nun bütün bölgelerinden şehitlerimiz orada yan yana yatıyoruz hatta sadece Müslüman unsurların dışında bile o dönem Osmanlı tebaası olan Gayri müslimleri de biz orada Çanakkale´de düşmana karşı birlikte aynı cephede savaştıklarını görüyoruz. Bu nedenle Cumhuriyetimizin ilelebet devamı için birlik ve beraberlik içerisinde olmalıyız son dönemlerde ülkemizde bazı dış mihrakların etkisiyle tabi milletimiz arasına nifak tohumları Serpilmeye çalışılıyor Bütün bunların farkında olarak uyanık olarak aramızdaki farklılıkları biraz zenginlik olarak görüp bir millet olarak bir bütün olarak geleceği emin adımlarla yürümemiz için bu birlikteliğimizi sürdürmemiz ortak noktalarımızı görmemiz gerekiyor. Tabii değişik dönemlerde şehit olan yakınlarımızın da şehitlerimizin yakınlarını annelerini babalarını kardeşlerini eşliğinde davet ettik tabi Bugün biz burada bu Resepsiyonu huzur içerisinde verebiliyorsak bugün bayramımızı huzur içerisinde kutlayabilseydik şehitlerimize borçluyuz, Gazilerimize borçluyuz. Ben tabi Cumhuriyetin kuruluşundan günümüze kadar başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere rahmete ve intikal etmiş olan ahirete intikal etmiş olanları rahmetle anıyoruz hayatta kalan Gazilerimize ve şehit yakınlarımıza uzun ömürler diliyoruz, tabi Burada Şehit yakınlarımızla da az öncede görüştük değişik vesilelerle kendilerini ve evlerini ziyaret ediyoruz değişik günlerde beraber oluruz Tabii onların yüreklerine bir acı düştü ama şehitlerimiz en güzel mertebeye ulaştılar Allah tabi onların hayatta kalanlarına sabır ve metanet versin bir çoğu da zaten Bu anlayış içerisinde bu düşünce içerisinde olduğunu görüyoruz Yani kendi evlatlarını eşlerini kardeşlerini babalarının Şehit vermekten gurur duyuyorlar tabi yüreklerine bir acı hissediyorlar ama bugün burada olmaları bile aslında bu cumhuriyete sahip çıkan en büyük neferlerin yakınları olarak onlar için bir gurur verici vesilesi Kendi de bunu ifade ediyorlar zaten..

ENERJİ VE TABİ KAYNAKLAR ESKİ BAKANI TANER YILDIZ:
   Kayseri valiliğimizin düzenlemiş olduğu cumhuriyet resepsiyon adı altında Kayseri´nin bütün protokolünü Öncelikle başımızın tacı olan Şehit yakınları ve gazilerin izle beraber düzenlenen Cumhuriyet resepsiyonunda bir aradayız. Türkiye´nin özellikle Cumhuriyetin kuruluşunun Yüzüncü Yıl dönümü olan 2023 yılına ve Bu hedeflere hazırlanan bir Türkiye´den bahsediyoruz, şu anda 92´nci yılı kutlanıyor ve bu bizim Önümüzdeki Sekiz yılı çok iyi şekilde değerlendirmemiz lazım Hele hele 1Kasım seçimleri öncesinde Türkiye´nin istikrarına Türkiye´nin güçlü iktidarına her zamankinden daha fazla ihtiyaç hissedildiği bir dönemdeyiz. Bunu mutlaka çok iyi değerlendirmemiz lazım Çok iyi bir şekilde Türkiye adına, tek başına iktidar ile beraber güçlü iktidar oluşturmamız lazım. Türkiye´nin milli birlik ve beraberliğinin bütünlüğünün dediğim gibi her zamankinden daha fazla ihtiyaç olduğu bir dönemdeyiz ve Türk´ün Kürt´e Kürdün Türkiye zimmetlendiği Alevi Sünni ayrımı yapmaksızın bütün etnik gruplar da bütün yapılarla bütün vatandaşlarımızla toplumun her katmanıyla beraber Edirne´den Kars´a Sinop´tan Hatay´a varıncaya kadar biriz ve beraberiz bunu özellikle Bugün bir kez daha belirtmek istedim ve bütün şehitlerimize minnet ve şükranla rahmetle andığımız bütün şehitlerimize bir kez daha Allah şefatın dan ayırmasın ve ahiret te onlarla buluştursun diyorum ve Gazilerimize de sağlık sıhhat içerisinde nice sağlıklı ömürler nasip etsin diye temenni ediyorum?


GAZETECİLER CEMİYETİ BAŞKANI METİN KÖSEDAĞ:
   Birlik beraberliğe ihtiyaç duyduğumuz Şu günlerde en önemli bayramlardan birinin kutluyoruz Tabii ki buradaki görüntüde bunun bir göstergesi, herkesin Cumhuriyet bayramını tebrik ediyorum..



Yalçın: “Vatandaşımızın yaşam çıtasını çok yükselttik”

Büyükkılıç'tan Pınarbaşı'nda muhtarlar zirvesi

Cumhur İttifakı belediye başkanlarını ağırladı

Büyükşehir Meclisi’nden hobi bahçesi kararı

Kayseri İstihdam Fuarı 14-15 Mayıs'ta yapılacak

Yeşil Dönüşüm Toplantısına Sanayicilerden Yoğun İlgi

Erciyes’te ağaçlandırma töreni

Melikgazi Belediyesi ilaçlama çalışmalarına başladı

Mobilyada Moda Show 20-28 Nisan’da

Liseli şefler hünerlerini sergiledi

Büyükşehir Meclis üyeleri belli oldu

"Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği cuma günü başlıyor"

Başkan Yalçın: “Güzel işler yaptık hep de ilkleri yaptık”

Başkan Palancıoğlu, genç çifte sürpriz yaparak nikâhlarını kıydı

Başkan Çolakbayrakdar, “Tarımsal üretimi desteklemek, gelecek için en büyük mirastır”

'Bilişim Akademisi' projesi