25 KASIM KADINA ŞİDDET ÖNLEME GÜNÜ

25 KASIM KADINA ŞİDDET ÖNLEME  GÜNÜ

25 Kasım "Kadına Yönelik Şiddetin Ortadan Kaldırılması için Uluslararası Mücadele Günü’’ münasebetiyle Türk kadınlar birliği Kayseri şube Başkanı Ayşe Uzunlu yaptığı açıklamada Artık kadın haklarının insan hakkı olduğu belleklere yerleştir

Türk kadınlar birliği kayseri şube başkanı ayşe uzunlu 25 kasım kadına şiddet önleme günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada şu görüşlere yer verdi.

 

    Dünya üzerinde her 3 kadından birinin her gün şiddete uğramaktadır. Tüm dünya devletlerinin ,insan hakları savunucularının çalışmalarına rağmen yıllar içinde kadına  şiddet artarak devam etmektedir.Dünya ve ülkemizde gelişen kadın dernekleri konuyu ne kadar gündemde tutmaya çalışıp mücadele etse de şiddetin azalması sağlanamamıştır.Kadına yapılan şiddetin önlenmesi için uluslar arası anlaşmalara imza atan hükümetler  imzalarına sahip çıkmamış kısacası bu konu da başarısız olmuşlardır.  Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı verilerine göre, Ailenin Korunması ve Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun kapsamında verilen tedbir kararlarına göre 4 bin 634 kadına polis koruması sağlandı, 29 bin 624 kadına yönelik önleyici tedbirler alındı. Kasım ayı itibarıyla kadınlara en fazla koruma verilen il Kayseri oldu. Kayseri’de 989 kadına koruyucu tedbirler kapsamında polis koruması verilirken bunu 974 kadınla Adana izledi. Üçüncü sırada ise 840 kadına verilen korumayla Konya yer aldı.

 

Bu veriler ilimizde de şiddetin yaygın olduğunu gösterirken diğer taraftan da bu konuda kadınların bilinçlendiğini ve haklarını aradıklarını göstermektedir.

 



Sosyal medya fenomeni toprağa verildi

Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti