24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJLARI

24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJLARI

ÖĞRETMENLER GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN

VALİ GÜNAYDIN’DAN 24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJI

“ÖĞRETMENLERİMİZ, DEĞİŞİMİN, GELİŞİMİN VE BAŞARININ ANAHTARI DURUMUNDADIRLAR”

Kayseri Valisi Şehmus Günaydın, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Kayseri Valisi Şehmus Günaydın, mesajında şunları söyledi:

“Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Başöğretmenlik” unvanının kabul edildiği 24 Kasım tarihi, 1981 yılından beri her yıl ‘Öğretmenler Günü’ olarak kutlanmaktadır. Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk “Öğretmenler Yeni Nesil Sizin Eseriniz Olacaktır” sözüyle öğretmenlerimizin, geleceğimizin inşa edilmesinde ne denli önemli bir görev üstlendiklerini çok açık bir şekilde ortaya koyarak öğretmenlerimize tarihi bir görev ve sorumluluk vermiştir. Öğretmenlik; büyük fedakârlık ve özveri göstererek geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı ve gençlerimizi yarınlarımıza hazırlayan, gücünü sevgiden alan, emek, sabır ve hoşgörü isteyen, bedeli hiçbir maddi karşılıkla ölçülemeyecek kadar değerli ve saygın bir meslektir. Her zaman, her koşulda bilginin üretilmesi, geliştirilmesi ve geleceğe aktarılması aşamasında çok önemli bir role sahip olan öğretmenlerimiz, geçmişte olduğu gibi bugün de değişimin, gelişimin ve başarının anahtarı durumundadırlar.

Bizler de “Bana bir harf öğretenin, 40 yıl kölesi olurum” anlayışıyla ülkemizde eğitim öğretim veren saygıdeğer öğretmenlerimizin her zaman yanlarında olacağız. Dün olduğu gibi, bu gün ve yarın da tüm öğretmenlerimizi ve eğitimi, bütün imkânlarımızla desteklemeye devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle geleceğimize yön veren, bizlerin yetişmesinde büyük emeği olan tüm öğretmenlerimizin gününü tebrik ediyor, başta Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, hain terör saldırıları sonucu şehit düşen öğretmenlerimizi ve ebediyete intikal etmiş öğretmenlerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyor, hayatta olanlara sağlık ve mutluluklar diliyorum.”

 

BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ’TAN ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJI

“İSTİKBALİMİZİN MİMARI ÖĞRETMENLERİMİZİN HAKKINI ÖDEYEMEYİZ”

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutlayarak, “İstikbalimizin mimarı öğretmenlerin hakkını ödeyemeyiz. Sadece eğitim ve öğretim değil, aynı zamanda tecrübe ve irfanla çocuklarımızı ve gençlerimizi geleceğe hazırlayan öğretmenler başımızın tacıdır” dedi.

Başkan Büyükkılıç, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı. 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutlayan Başkan Büyükkılıç, “Yavrularımızın insanlığa daha faydalı bireyler olarak yetişebilmeleri için öğretmenlerimiz hayati bir görev üstlenmektedir. Fedakârlıkların en büyüğünü gösteren, eğitmeyi ve öğretmeyi bir ideal olarak benimseyen öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyorum” dedi.

Her şartta mesleğini hakkıyla ifa etmeye çalışan fedakâr öğretmenlerin olduğunu dile getiren ve öğretmenliğin dünyanın en kutsal mesleklerinden biri olduğunu kaydeden Başkan Büyükkılıç, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Müreffeh bir Türkiye hedefiyle görevlerini yerine getiren, geleceğin aynası olan gençlerimizi ülkenin kalkınmasında öncü olması için vatanına ve bayrağına bağlı bireyler olarak yetiştiren tüm öğretmenlerimiz başımızın tacıdır. Geleceğimize yön verecek gençlerimizin daha nitelikli bir eğitim alması ve ülkemizi her alanda daha iyi, daha güçlü temsil edilebilmeleri için yetişmiş bireyler olmaları gerekiyor. Gençlerimizin insanlığa daha faydalı bireyler olabilmeleri için de öğretmenlerimize hayati derecede görevler düşüyor. Bu görevleri hakkıyla yerine getiren, şefkatin ve sevginin bir arada olduğu mesleği icra eden sizler, ülkemize ve dünyamıza faydalı olacak nesiller yetiştireceksiniz. Bizler de bu mukaddes mesleğin saygınlığının korunması için elimizden gelen tüm gayreti göstereceğiz. Biliyorsunuz, salgınla mücadele kapsamında eğitim-öğretim online sisteme geçmiş durumda. Bu şartlarda bile yavrularımız için canla başla gayret gösteren ve işini hakkıyla yerine getiren tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü’nü tebrik ediyor, millet mekteplerinin açıldığı ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e başöğretmenlik unvanının verildiği bu anlamlı günde tüm eğitim camiasının 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutluyorum. Görevi esnasında şehit edilenler başta olmak üzere, vefat eden tüm öğretmenlerimizi rahmetle anıyorum.”

 

BAŞKAN ÇOLAKBAYRAKDAR’DAN ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJI

“ÖĞRETMENLER MUASIR MEDENİYETİN ŞEKİLLENDİRİCİLERİDİR”

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Çolakbayrakdar mesajında; “Çocuklarımızın ve gençlerimizin eğitilerek geleceğe hazırlanmasını sağlayan öğretmenler, muasır medeniyetin şekillenmesinde en önemli paya sahiptir.” dedi.

Öğretmenlerin daha güzel ortamlarda eğitim verebilmeleri, öğrencilerin ise daha iyi şartlarda eğitim alabilmeleri için birçok projeye imza atan Başkan Çolakbayrakdar, Öğretmenler Günü mesajında şu ifadeleri kullandı: “İslam’ın ilk emri ‘Yaratan Rabbinin adıyla oku’ olan dinin mensupları olarak, milli ve manevi değerlerimizin bilinciyle yetiştirilmesi konusunda çocuklarımızın ve gençlerimizin eğitilerek geleceğe hazırlanmasını sağlayan öğretmenler, muasır medeniyetin en önemli şekillendiricileridir. Bu kutsal görevi en iyi şekilde yerine getirmeye çalışan öğretmenlerimiz, tarihimiz boyunca bilginin, eğitimin sembolü ve gençlerimize ışık tutan örnek insanlar olmuştur. Kocasinan Belediyesi olarak bizler de vatanını, milletini seven, milli ve manevi değerlerine sahip çıkan nesiller oluşması noktasında bu zamana kadar olduğu gibi bundan sonra da eğitim ve öğretime destek olmaya devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle, tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü en içten duygularımla kutluyorum. Ebediyete intikal etmiş bütün öğretmen ve eğitimcileri rahmetle anıyor, tüm Milli Eğitim camiasına eğitim ve öğretim çalışmalarında başarılar diliyorum.”

 

BAŞKAN YALÇIN’DAN ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJI

“ÖĞRETMENLİĞİN RUHUNDA FEDAKARLIK YATIYOR”

Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Öğretmenliğin ayrıcalıklı bir meslek olduğunu belirten Başkan Yalçın, mesleğin ruhunda fedakarlığın yattığına dikkat çekti.

Başkan Yalçın öğretmenlerin, bireylere yol gösteren birer rehber olduğunu vurgulayarak, “Öğretmenlik ayrıcalıklı bir meslektir. Bu mesleğe sahip olanların emeklerine, çaba ve gayretlerine karşılık biz ne yapsak azdır. Bu nedenle her gün öğretmenler günü olsa bile öğretmenin hakkını yerine getirmiş olamayız. 24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle tüm öğretmenlerimizi tebrik ediyorum. Ahirete göçenlere rahmet, hayatta olanlara sağlıklı uzun ömürler diliyorum. Hepimize rol model olan öğretmenlerimize sevgi, saygı ve selamlarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.

 

HACILAR BELEDİYE BAŞKANI ÖZDOĞAN’DAN ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJI

“ÖĞRETMENLERİMİZ EĞİTİMİN SEMBOLÜDÜR”

Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle bir mesaj yayımlayarak, bütün öğretmenlerin gününü kutladı.

Başkan Özdoğan açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Yurdumuzun dört bir yanında fedakârca görev yapan öğretmenlerimize ne kadar teşekkür etsek azdır. Bir toplumun geleceğinin biçimlenmesinde en büyük rolü öğretmenlerimizin omuzlarında olduğunu unutmamamız gerekir. " Günümüzde eğitimin önemini gün geçtikçe daha da iyi anlıyoruz diyen Başkan Özdoğan şöyle devam etti: "Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ünde belirttiği gibi, dünyanın her tarafında öğretmenler insan topluluğunun en fedakar ve en muhterem unsurlarıdır. Öğretmenlerimiz, tarihimiz boyunca bilginin, eğitimin sembolü ve geleceğimiz olan gençlerimize ışık tutan örnek insanlar olmuştur. Donanımlı öğretmenlerin yetiştireceği yeni nesiller, toplumu medeniyet yarışında en ileriye götürecek gücümüzdür. Gelecek nesilleri en iyi şekilde ve çağdaş bir donanımla yetiştirmek adına umut bağladığımız gerçek güç olan öğretmenlerimizin çok büyük fedakârlıkla çalıştıklarını görmekteyiz.

Bu vesile ile Geleceğe ışık tutan tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutlarım"

 

BAŞKAN TOK’TAN ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJI

“EĞİTİMCİ, EBEDİYETE HÜKMEDEN İNSANDIR”

Milliyetçi Hareket Partisi Kayseri İl Başkanı Serkan Tok, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla yayınladığı mesajında hayatını eğitime ve öğrencilerine adayan tüm eğitimcilerin gününü kutladı.

Bir milletin çağdaş ülkeler düzeyine erişebilmesi, eğitim ve öğretimin bilinçli, kaliteli ve bilimsel yöntemlerle yürütülmesi ile mümkün olabileceğini belirten Milliyetçi Hareket Partisi Kayseri İl Başkanı Serkan Tok, eğitimcilerin, Türk Milleti’nin geleceğinin teminatı olduğunu söyledi. Dünyada her şeye değer biçmenin mümkün olduğunu, fakat öğretmenin eserine değer biçilemeyeceğini ifade eden Başkan Tok; “Yetiştirilen her öğrenci kıyamete kadar devam edecek olan bilgi ve eğitim zincirinin bir halkasıdır. Bu özelliği ile bir eğitimci ebediyete hükmeden insandır. Bir milleti bağımsız ve gelişmiş bir toplum olarak yaşatan da köleliğe, yoksulluğa düşüren de eğitimdir. Ulus olabilmek için mutlaka eğiticilere, öğretmenlere ihtiyaç vardır. Toplumdaki her mesleğin oluşması ve gelişmesi öğretmenlerin elinden geçmektedir. Askerlik, adalet, ekonomi, hukuk, muhasebe, ziraat, hayvancılık, esnaflık, serbest meslek, zanaat ve sanat gibi ana meslek konularından oluşan bütün meslek dalları öğretmenler eliyle oluşur ve gelişir. Bu da demek oluyor ki Türk Milleti öğretmenler eliyle gelişecek ve yükselecektir. Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi, ‘Ülkemizi gerçek hedefe, gerçek mutluluğa kavuşturmak için iki orduya ihtiyaç vardır: Biri vatanımızı kurtaran asker ordusu, diğeri ulusumuzun geleceğini yoğuran irfan ordusudur. Toplumların uygarlık düzeyi, öğretmene verdiği değerle ölçülür. Ülkemizin fedakar öğretmenleri, sizler her şeyin en güzeline layıksınız. Gelecek gençlerin, gençler de öğretmenlerin eseridir. Bu vesile ile bir kez daha Türk Milleti’nin kıymetli öğretmenlerinin bu şerefli ve kutsal gününü tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyorum” dedi.

 

BAŞKAN GÜLSOY’DAN ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJI

“ÖĞRETMENLERİMİZ, ÜLKE GELECEĞİNDE İZ BIRAKAN İSİMSİZ KAHRAMANLARDIR”

Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Gülsoy, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Başkan Gülsoy mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Yetiştirdiği öğrenciler ile ülke geleceğinde iz bırakan isimsiz kahramanlar olan öğretmenlerimiz, insanlık tarihinin en anlamlı mesleklerinden birini icra etmektedir. Geleceğimizin güvencesi çocuklarımızı yetiştirmek için özveri ve sevgiyle görev yapan değerli öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutlarım.

Bu yıl 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını nedeniyle öğrencilerinizden uzak ve buruk bir şekilde kutluyorsunuz. Covid-19 pandemisi ne yazık ki ülkemizde pek çok alanda olduğu gibi eğitimi de olumsuz etkiledi. Ancak bu zorlu süreçte dahi gerek uzaktan, gerekse yüz yüze eğitim vererek özveriyle çalıştınız.

Eğitim, yalnızca belirli bir alanda değil, toplumumuzun, sosyo-ekonomik yaşantımızın her alanında ciddi bir öneme sahiptir. Eğitim alanına yapılacak her türlü katkı, ülkemizin geleceği adına yapılan en büyük yatırımdır. Çünkü eğitim ve öğretime gerekli önemi vermeyen toplumlar, hiç bir kazanımlarını ellerinde tutamazlar. Dolaysıyla daha güzel yarınlar için her bakımdan güçlü yeni nesillere ihtiyacımız var. Bu kapsamda fikri hür, vicdanı hür nesillerin yetişmesinde emeklerini esirgemeyen kıymetli öğretmenlerimize şükran borçluyuz.

Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Öğretmenler, sizin başarınız Cumhuriyetin başarısı olacaktır' sözüyle de ifade ettiği gibi yeni nesiller sizlerin ellerinde şekillenecek.

Bu duygu ve düşüncelerle Başöğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün aziz hatırası önünde saygıyla eğiliyor, beni yetiştiren ve bugünlere gelmeme vesile olan öğretmenlerim başta olmak üzere sevgi, emek ve özveri ile yeni nesillere yol gösteren tüm öğretmenlerimizin ve eğitim camiasının 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutluyorum.”

 

OSB BAŞKANI NURSAÇAN’IN 24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJI

“ÖĞRETMENLİK, BEDELİ HİÇBİR MADDİ KARŞILIKLA ÖLÇÜLEMEYECEK KADAR DEĞERLİ VE SAYGIN BİR İDEALDİR”

Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan Öğretmenler günü münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

Nursaçan mesajında şu ifadelerde bulundu: “Öğretmenlik yalnızca bir meslek olmayıp, gücünü sevgiden alan, emek, özveri, sabır ve hoşgörü isteyen, bedeli hiçbir maddi karşılıkla ölçülemeyecek kadar değerli ve saygın bir idealdir. Bu onurlu mesleğin malzemesi insandır. İnsana yapılan her yatırım, insanın yetişmesine verilen her emek kutsaldır.

Yüce Rabbimizin Peygamberimize 'oku' şeklindeki emri, 'Bana bir harf öğretenin 40 yıl kölesi olurum' diyen ilmin kapısı Hz. Ali’nin düsturu, okumanın, okutmanın ve insanı insan yapan yüce değerlere sahip çıkmanın ne denli önemli olduğunu yeterince açıklamaktadır.

Bir milletin milli, ahlaki ve kültürel yönden güçlü ve medeniyet bakımından kalkınmış olması öğretmenlerinin üstün çalışmalarına bağlıdır.

Bizim öğretmenlerimiz bir harf öğretmesi için kendilerine emanet edilmiş çocuklarla, kendi çocuklarından daha fazla ilgilenir. Onların içindeki bu sevgi, geleceğimizin teminatı çocuklarımıza da geçecektir.

Bu vesileyle cefakâr ve fedakâr öğretmenlerimizin; mutlu, başarılı ve huzur içinde bir hayat geçirmelerini temenni ediyorum.”

 



Yalçın: “Vatandaşımızın yaşam çıtasını çok yükselttik”

Büyükkılıç'tan Pınarbaşı'nda muhtarlar zirvesi

Cumhur İttifakı belediye başkanlarını ağırladı

Büyükşehir Meclisi’nden hobi bahçesi kararı

Kayseri İstihdam Fuarı 14-15 Mayıs'ta yapılacak

Yeşil Dönüşüm Toplantısına Sanayicilerden Yoğun İlgi

Erciyes’te ağaçlandırma töreni

Melikgazi Belediyesi ilaçlama çalışmalarına başladı

Mobilyada Moda Show 20-28 Nisan’da

Liseli şefler hünerlerini sergiledi

Büyükşehir Meclis üyeleri belli oldu

"Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği cuma günü başlıyor"

Başkan Yalçın: “Güzel işler yaptık hep de ilkleri yaptık”

Başkan Palancıoğlu, genç çifte sürpriz yaparak nikâhlarını kıydı

Başkan Çolakbayrakdar, “Tarımsal üretimi desteklemek, gelecek için en büyük mirastır”

'Bilişim Akademisi' projesi