24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLANDI

24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLANDI

GÜNAYDIN: “ÖĞRETMENLERİMİZİ HER ALANDA DESTEKLİYORUZ”

24 Kasım Öğretmenler Günü, ilimizde  düzenlenen etkinliklerle kutlandı. Etkinlikler kapsamında Atatürk anıtına çelenk konularak saygı duruşunda bulunuldu.

24 Kasım Öğretmenler Günü etkinlikleri ilk olarak Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk anıtına İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci'nin çelenk bırakması ile start aldı.

Daha sonra saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Burada açıklama yapan il Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci dünyanın en önemli hazinesi çocuklarımız, bu hazineyi emanet ettiğimiz kişilerde öğretmenlerimiz bu günde öğretmenler gününü kutluyoruz. 24 Kasım  Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün başöğretmenlik unvanı alışının yıl dönümü Türkiye’mizin, Kayseri’mizin ücra yerlerinde fedakarca, cefakarca çalışan tüm öğretmenlerimizin öğretmenler günün kutluyorum dedi.

Etkinlikler daha sonra İl Kültür Müdürlüğü'nde düzenlenen programla devam etti. Buradaki törene Vali Şehmus Günaydın Kayseri Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Hüseyin Beyhan, Gençlik ve Spor İl Müdürü Murat Eskici, İl Kültür ve Turizm Müdürü Şükrü Dursun, İl Jandarma Komutanı Albay Nadir Çelik ve öğretmenler katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci  "Eğitim sistemimizin asli unsuru sizlersiniz diyerek başladığı  konuşmasını şöyle sürdürdü.

"Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ünde belirttiği gibi, dünyanın her tarafında öğretmenler insan topluluğunun en fedakar ve en muhterem unsurlarıdır. Bir öğrencinin her alanda iyi yetişmesi yıllar alan bir çabanın ve emeğin sonucudur. Güzel ahlakı sevgiyi, saygıyı, doğruluğu, iyiliği, barışı bütün güzel şeyleri bir öğrencinin davranışına yansıtması yıllar süren bir çabanın sonucu iken bu güzel davranışların, kazanılan iyi huyların bazen hepsinin kaybolması ve bütün emeklerin yerle bir olduğuna da şahit oluyoruz. Sabır ve azim biz öğretmenlerin zorluklar karşısında en önemli gücüdür. Hiçbir başarı kolay elde edilemez çocuklarımızı en iyi şekilde yetiştirmeli, onları en güzel şekilde geleceğe hazırlamanın mücadelesinden asla taviz vermemeliyiz. Onlar bize milletlerimizin emanetidirler. Her bir öğrencinin gelecekte değişik görev ve yetkilerde olacağını, değişik iş alanlarında çalışarak Türk milletine karşı sorumluluklarını yerine getireceğini düşünürsek gelecekteki izlerin bugünden atıldığını anlarız. Bir öğretmen görevine başladığı günden ölümüne kadar görevini yapmaya devam eder. Öldükten sonra bile fikirleri öğrencileri aracılığı ile yaşamaya devam eder. Öğretmeni ölümsüzleştiren öğrencisinin iyi bir şekilde yetişmesidir. Tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü en içten dileklerim ile kutluyorum"

Vali Şehmus Günaydın da , tüm öğretmenlerin öğretmenler gününü kutladı.

Vali Günaydın, "Fedakar öğretmenlerimizin öğretmenle gününü yürekten kutluyorum. Gazi Mustafa Kemal Atatürk öğretmenler yeni nesil sizlerin eseri olacaktır. Bu ifade ile geleceğimizin inşasında, geleceğimizin oluşmasında öğretmenlerimizin ne kadar önemli olduğunu açıkça belirmiştir. Bizlerde sabır ile sevgi ile şefkat ile ve fedakarlık ile çocuklarımızı, gençlerimizi yetiştirerek geleceğimizin inşasında emek veren, gayret gösteren, alın teri döken bütün öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz" diyerek şunları söyledi:

Bizler Kayseri de bütün öğretmenlerimizi önemsiyor ve değerli görüyoruz özellikle okul gezilerinde ve ziyaretlerinde sohbet ediyoruz ve hep şunu ifade ediyoruz bizler için şu okul, Bu okul Gözde Olayı doğru değil biz bunu doğru bulmuyoruz, çünkü bütün öğretmenlerimizin değerli ve kıymetli olduğu anlayışını dayız. Bunları farklı göstermek çok doğru değil, okul ziyaretlerimizde sizlerle sohbetlerimizde sizlerin bu konudaki düşünceleriniz in ve önerilerinizi de alıp ona göre ilimizde eğitim politikamızı oluşturmaya çalışıyoruz. Bizler öğretmenlerimizden maksimum verimi alacağımız bir eğitim modeli oluşturmaya çalışıyoruz. Çünkü az önce de ifade ettiğim gibi Ülkemizin ve milletimizin geleceği için sizin yaptığınız çalışmalar çok çok önemlidir ve bu çalışmaların daha çocuklarımızın yeni okula başladığı ilk günden doğru şekillendirmesi doğru yönlendirilmesi de çok önemlidir. Bizler çocuklarımız üniversite sınavına girdiği anda istediği arzuladığı bölümü kazanmadığı zaman eğer alternatifi yoksa farklı bir alanda kendini geliştirmemişse bunu kendi eksikliğimiz olarak kabul ediyoruz.Bu nedenle çocuklarımızı daha Okulun ilk gününden itibaren ailelerimizle birlikte  başarılı olacağı alanlara yönlendirmek hepimizin en önemli görevi, işte burada da öğretmenlerimizin yapmış olduğu çalışmaların ne kadar değerli ve önemli olduğu bir kez daha ortaya çıkıyor. Bizler hep ifade ediyoruz öğretmenlerimizin ne kadar önemli bir görev ifade ettiğini söylüyoruz, bu anlayışla öğretmenlerimizin sıkıntılarını dertlerini dinliyoruz kendilerini her alanda destekliyoruz Ayrıca inancımızın Ortaya koymuş olduğu Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum anlayışıyla bizim için önemlidir değerlidir

Konuşmaların ardından aday öğretmenler yemin töreni gerçekleşmesiyle kutlama programı son buldu.



Yalçın: “Vatandaşımızın yaşam çıtasını çok yükselttik”

Büyükkılıç'tan Pınarbaşı'nda muhtarlar zirvesi

Cumhur İttifakı belediye başkanlarını ağırladı

Büyükşehir Meclisi’nden hobi bahçesi kararı

Kayseri İstihdam Fuarı 14-15 Mayıs'ta yapılacak

Yeşil Dönüşüm Toplantısına Sanayicilerden Yoğun İlgi

Erciyes’te ağaçlandırma töreni

Melikgazi Belediyesi ilaçlama çalışmalarına başladı

Mobilyada Moda Show 20-28 Nisan’da

Liseli şefler hünerlerini sergiledi

Büyükşehir Meclis üyeleri belli oldu

"Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği cuma günü başlıyor"

Başkan Yalçın: “Güzel işler yaptık hep de ilkleri yaptık”

Başkan Palancıoğlu, genç çifte sürpriz yaparak nikâhlarını kıydı

Başkan Çolakbayrakdar, “Tarımsal üretimi desteklemek, gelecek için en büyük mirastır”

'Bilişim Akademisi' projesi