NEY SANATI İLE UĞRAŞAN SEYFİ GÜNAY

NEY SANATI İLE UĞRAŞAN SEYFİ GÜNAY

"NEY`İ SATMAK İÇİN DEĞİL SEVDİĞİMİZ İÇİN YAPIYORUZ"

HABERİ İZLE

Kayseri`de, emekli öğretmen Seyfi Günay 20 yıldır ney sanatıyla merakla uğraştığını belirterek, Ney`i satmak için değil sevdiği bir iş olduğu için yaptığını söyledi.
Öğretmenlikten emekli olan 60 yaşındaki Seyfi Günay 20 yıldır ney sanatı ile uğraşıyor. 2 yıldır da Hunat Kültür Sanat Merkezinde ney sanatı ile uğraşan Günay vatandaşların yoğun ilgisi ile karşılaştıklarını söyledi. Günay, "1995 yılından bu zamana kadar bu işle uğraşıyorum. Belediye Başkanımız Mehmet Özhaseki burayı Kültür Sanat Merkezi olarak açtı. Bu merkezde 2 yıldır çalışıyorum. Bu merkezde aynı zamanda diğer sanat dalları da bulunuyor. Biz burada elimizden geldiği kadar insanlara hizmet etmeye gayret ediyoruz. Ney sanatı ile yaklaşık 20 yıldır uğraşıyorum. Ney`i satmak için değil sevdiğimiz için yapıyoruz. Ney`i tam akortlu biçimde yapıyoruz. Günde en fazla 2 tane ney yapabiliyorum. Ney yapımı çok hassas bir konu olduğu için kişisel uğraşıyorum" diye konuştu.
Ney yapımını anlatan Günay, "Ney`in malzemesini öncelikle Hatay ve Adana yöresinden alıyoruz. Ney yapımına uygun kamışlar bulunup, kesildikten sonra ilk olarak dış yüzeyini kaplayan yaprakları ve budakları boğumların tam dibinden düzgünce kesilerek çıkarılır. Bu esnada kamışlar henüz çok taze olduğundan delinmemesine ve zedelenmemesine dikkat edilmelidir. Daha sonra ilk kurutma işlemi uygulanır. Bu işlemde kamışlar tamamen sararıncaya kadar güneşte kurutulur. Bu süre yöre ve iklim koşullarına göre 2-3 ay kadar sürebilmektedir. Bu şekilde uzun çeşitli işlemler sonucunda ney`imizi yapıyoruz. Yapım aşamaları zordur" ifadelerini kullandı.



Talas'ta hafta sonu ramazan dolu dolu

Artık Çekilmez Oldun Yarışması, 9'uncu kez Erciyes'te start alıyor

'Türkiye Yüzyılı Marşı'nın Bestekarı Arzen Kayserililerle buluştu

Yarım asırlık güğümün sırrı

Büyükşehir'den "çocuklara özel" tiyatro

Talas'ta Yücel Arzen Heyecanı

Türk Sanat Müziği Kent Korosu konseri

Talas'ta Yücel Arzen konseri

Bağcılık kültürü Germir'deki Bağ Müzesi'nde yeniden canlanacak

Talas'ta çocuklar tiyatro ile eğlendi

Talas'ta büyük usta Tevfik Soyata'dan musiki faslı

Talas'ta bu hafta 'Maharetli Eller' günü

Esma'ül Hüsna Hüsn-i Hat Sergisi açıldı

Kayserili Sanatçı İsmail Özbek, Yeni Şiir Klibini Çıkardı

Talas, Mehmet Akif'i sergiyle andı

Türkiye'nin en büyük kayadan oyma müzesi