2023 İÇİN 7 MİLYAR DOLARLIK BİR HEDEF KOYDUK

2023 İÇİN 7 MİLYAR DOLARLIK BİR HEDEF KOYDUK

Ticaret Odası Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, Kayseri`nin ihracat hedefleri ile ilgili olarak yaptığı değerlendirmede "Kayseri olarak 2023 yılı için 7 milyar dolarlık bir hedef koyduk. Ümit ediyoruz 7 milyar dolarlık ihracatın yakalanmanın da ötesinde daha da

Ticaret Odası Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, Türkiye ve Kayseri`nin ihracat hedefleri ile ilgili olarak yaptığı değerlendirmede "Türkiye`nin kalkınabilmesi için ihracatın çok önemli olduğunu biliyoruz. Türkiye özellikle son 12 yılda izlenen ekonomik politikalarla ihracatını çok fazla arttırmış, 36 milyar dolarlık ihracattan 152 milyar dolarlık ihracata gelinmiştir. Bu unun yeterli olmadığını ve 2023 hedefleri olarak 500 milyar dolar ihracat hedefinin konmuş olması özellikle iş dünyası bakımından, özel sektör bakımından bu hedefe varabilmek için tüm gayretleri göstermemiz gerektiği olgusunu ortaya koymuştur. Bizde Kayseri Ticaret Odası olarak elimizden gelen tüm gayreti göstermek suretiyle Kayseri`nin dolayısıyla Türkiye`nin ihracatının artması bakımından elimizden gelen tüm gayreti gösteriyoruz. Bugün Kayseri’de 900 civarında ihracat yapabilen firma sayısının bir defa 2023 hedeflerine varabilmek için bin 500’lere çıkartılması gerektiğini düşünüyoruz. Bu manada öncelikle ihracatçımızın arttırılması gerektiğini ve bunu gerçekleştirebilmek için de oda olarak ihracata yönelik eğitimlerimizi sıklaştırdık. Kayseri olarak 2023 yılı için 7 milyar dolarlık bir hedef koyduk. Bunu Kayseri`nin geçmişteki performansına bakarak ve Kayseri`nin potansiyeline bakmak suretiyle 2023 yılında olabilecek bir rakam olarak hedef koyduk. Ümit ediyoruz 7 milyar dolarlık ihracatın yakalanmanın da ötesinde daha da artış sağlarız" diye konuştu.

Sözlerinin devamında Çevre ülkelerde yaşanan olayların ihracatlarını etkilediğini belirten Başakan Hiçyılmaz şunları kaydetti… "Tabi Türkiye`nin kendi içerisinde yapmaya çalıştığı bu ihracat rakamları elbette kendi içerisindeki düzenin sağlanması bakımından ve hem de çevresinde bulunan olayların bu konuya etkisinin azalması bakımından önemli olacak diye düşünüyorum. Çevre ülkelerimizde bulunan düzen bozuklukların ve olumsuzlukların bizim ihracatımızı etkilediği muhakkak. Biz Türkiye olarak en fazla ikinci ihracat yapmış olduğumuz Irak’a ve Kayseri olarak da birinci sırada ihracat yaptığımız Irak’a son olaylardan sonra ihracatımızın biraz azaldığını görüyoruz ancak geçen yıl 9. aya kadar olan ihracatımızla bu yılın 9 aylık ihracatını mukayese ettiğimizde Kayseri`deki ihracat rakamlarında çok az bir düşüş olduğunu memnuniyetle görmüş oluyoruz"

`Bu yılın Eylül ayında Kayseri olarak ihracat rekoru kırdığımızı özellikle belirtmek istiyorum` diyen Başkan Hiçyılmaz, "Eylül ayında 173 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdik. Tabi bu rakamların daha da artması bakımından bizim gayretli olmamız gerekiyor. İhracatçımızı çoğaltmamız gerekiyor. İhraç edebileceğimiz ürünlerimizi yurtdışında daha iyi pazarlama noktasında olabilmemiz gerekiyor. Bu manada biz Kayseri ticaretiyle köprü oluşturabilecek dış ticaret ofisleri kurma noktasında gayretlerimiz var. Bunun ilkini Kuzey Irak’ta açma noktasında epey bir gayretimiz oldu. Hatta yerimizi kiraladık fakat IŞİD olayının başlamasıyla Erbil`de ki bu ofisimizi açma imkanı bulamadık. Kuzey Irak ve diğer bölgelerdeki olayları takip ediyoruz. Bir normalleşmeye dönüldüğünde Kuzey Irak Erbil’deki ofisimizi açmak suretiyle hem o bölgeyle hem Kayseriyle köprü oluşturmak ve benim üyemin eline çantasını almak suretiyle Erbil’ gidip ürettiği veya pazarladığı mamulü orada rahatlıkla satabileceği yerleri bulmak bakımından da kendilerine yardımcı olacağız" ifadelerini kullandı.

Kayseri`nin ihracatını arttırmaya çalışacaklarını belirten Hiçyılmaz sözlerinin sonunda "Tabi Türkiye kendi içerisinde güven ve huzur ortamını sürdürmek durumunda. Biz işadamları olarak elbette ticaret yapabilmemiz için ortamın huzurlu ve güvenli olması esas. İstikrar bizim çok önemli. Bunun devam etmesi çok önemli. Bunlar devam ettiği sürece de işadamları olarak bizler işimizi daha iyi daha verimli, daha karlı yapabilme şansına kavuşacağız. Hem de ülkemizin gelişmesi ve ihracatımızın artması bakımından çok daha faydalı olacaktır diye düşünüyorum. Ümit ediyorum Kuzey Irak’ta ve kendi iç işlerimizde bir sükunet sağlandıktan sonra Türkiye`nin önü açık ve daha çok mal satmak suretiyle ekonomimizin daha iyi bir hale geleceğini ümit ediyorum" değerlendirmesinde bulundu…



Başkan Çolakbayrakdar, şükür sofrasında vatandaşlarla buluştu

Başkan Yalçın'a Örencik'te büyük ilgi

Hobim Arıcılık Projesi'nde kuralar yarın çekiliyor

Yeşilay Bisiklet Tur'u yoğun katılımla gerçekleşti

Projeler, Melikgazi Belediyesi'nde jüri karşısına çıktı

Kızılay'dan öğrencilere destek devam ediyor

Büyükkılıç'tan "Kitap Kafe" Projesi

Özdoğan; yeni hizmet binasını inceledi

Kayseri Liseliler buluştu

İşaret diliyle ‘afeti’ öğrendiler

Yıldırım Beyazıt mahallesinde kat karşılığı ihale yapılacak

Büyükkılıç'tan "Kitap Kafe" Projesi

Özdoğan; yeni hizmet binasını inceledi

Küçük Dostlar Kedi Kasabası’na bir yılda rekor ziyaret

3 milyon 700 bin TL’lik Hobim Arıcılık Projesi’nde kuralar çekiliyor

Başkan Büyükkılıç ve Üzüm’den Palancıoğlu’na ziyaret