2023 ESNAFA 2023 MAVİ LADİN

2023 ESNAFA 2023 MAVİ LADİN

Talas Belediyesi, 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü’nde 2023 esnafa 2023 mavi ladin ağacı hediye etti.

Belediye önünde düzenlenen programda konuşan Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, daha yeşil bir Talas için çok büyük gayret sarfettiklerini ifade ederek, şöyle konuştu…“Şimdiye kadar 110 bin ağaç dikimi yaptık. Millet Bahçesi, Zincidere Mesire Alanı ve Ali Dağı Füniküler Hattı başta olmak üzere ilçemizdeki tüm uygun alanlara 2022 yılında da 220 bin ağaç dikmeyi hedefliyoruz. Bununla birlikte Talas’ta yaşayan hemşehrilerimizi de yeşil alan çalışmalarımıza dahil etmek istedik. Bu kapsamda Cumhuriyetimizin 100. Yılı olan 2023’e ithafen 2023 adet mavi ladin ağacını esnaf kardeşlerimize hediye ediyoruz. Her bir ağacı işyerlerine tek tek teslim edeceğiz. Onlar da uygun gördükleri yerlere dikecekler” dedi. Talas’ta kişi başına düşen yeşil alan miktarını 10.5 m²’ye çıkarttıklarını ifade eden Başkan Yalçın “Son 2,5 yılda 27 yeni park yapıp 6 eski parkı da yeniledik. Kavşak ve refüj gibi alanları da dahil edersek yaklaşık 200 bin m² daha yeşil alanı ilçemize kazandırdık. Böylece Talas’ta kişi başına düşen yeşil alan miktarı 10.5 m²’ye ulaştı. Bundan sonra da daha yeşil bir Talas için çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Programda söz alan Talas Belediyesi meclis üyeleri Murat İlhan ve Kerem Özden de Talas Belediyesi’nin yeşil alan ve ağaçlandırmaya büyük önem verdiğine dikkat çekti.

Konuşmaların ardından Atatürk Bulvarı’na çıkan Başkan Yalçın ve beraberindekiler, burada bulunan esnaflara mavi ladin ağacı hediye etti. Bununla birlikte Talas’ın değişik noktalarına dağılan 12 ekip ilçede faaliyet gösteren toplam 2023 esnafa ağaçlarını ulaştırdı.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor 

DAYANGAÇ VE DEMİR AİLELERİ’NİN MUTLU GÜNÜ