2018-2019

2018-2019

ADLİ YIL AÇILDI

2018-2019 adli yıl açılışı nedeniyle Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından resepsiyon düzenlendi. Resepsiyonda konuşan Cumhuriyet Başsavcısı Abdulkadir Akın, Türkiye Cumhuriyeti´nin bir hukuk devleti olduğunu belirterek, FETÖ ve PKK olmak üzere tüm terör örgütlerine operasyon, soruşturma ve kovuşturmalar yönünden ciddi başarı elde edildiğini ifade edildiğini söyledi.

Bir otelde düzenlenen resepsiyona Vali Kamçı, Kayseri Milletvekili Taner Yıldız, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ercan Teke, 12. Hava Ulaştırma Üs Komutanı Tuğgeneral Selçuk Aygün,  Cumhuriyet Başsavcı Abdülkadir Akın, Kayseri Baro Başkanı Cavit Dursun Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Rektörü Kerim Güney, İl Emniyet Müdürü İbrahim Kulular, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Hüseyin Bekmez, Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veli Altınkaya  ilçe belediye başkanları, kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri ile hakim ve savcılar katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Kayseri Cumhuriyet Başsavcısı Abdulkadir Akın,  ?Türkiye Cumhuriyeti´nin insana dokunan en önemli niteliklerinden birisi kuşkusuz anayasamızın 2. maddesinde belirtilen hukuk devleti olmasıdır. Atatürk´ün bizlere hedef olarak gösterdiği muasır medeniyetler seviyesine ve medeniyetimizin tasavvur ettiği ideal insana ulaşmanın yegane yolu, dört başı mamur hukuk devleti inşası ile mümkün olacaktır. Ülkemizin güvenliğini tehdit eden başka ülkelerde de örgütlenmesi olup bir kısım güç odaklarından destek alan PKK, DEAŞ ve FETÖ /PDY terör örgütlerinin kendine özgü yapıları nedeniyle hukuk devleti olarak mücadele etmenin zorluklara rağmen yargımız soruşturma ve kovuşturmaları adil yargılanma ilkesinden ödün vermeden yürütmektedir. Terör örgütleri ve eylemlerine yönelik yargımızın duyduğu hassasiyetin adına karar verdiği milletimize karşı taşıdığı sorumluluğun bir gereği olduğunu bundan sonra da aynı sorumlulukla hukuk çerçevesinde Etkin soruşturma ve kovuşturmalarla bu görevini yerine getireceğine olan inancım tamdır. Uzmanlaşma ve uygulama birliği sağlanarak etkin soruşturmaların yapılması için Cumhuriyet Başsavcılığımız bünyesinde çocuk, aile içi şiddet, bilişim, anayasal suçlar, uyuşturucu ve organize suçlar büroları kurulmuş bu adli yıl içerisinde de sahtecilik ve dolandırıcılık suçları bürosunun kurulmasını planlamaktayız. Kıdemli hakim eksikliği nedeniyle geçen adli yıl içerisinde faaliyete geçirilemeyen Kayseri Bölge Adli Yargı Mahkemesi bu adli yıl içerisinde faaliyete geçirilmesi için gereken tüm hazırlıklar yapılmaktadır. Önemli bir İhtiyaca cevap vereceğini düşündüğümüz Adli Tıp Grup Başkanlığının Kayseri ilimizde faaliyete geçirilmesi için, Adli Tıp Kurumu ve bina tahsisi için Sağlık Bakanlığı birimleri ile görüşmeler ve yazışmalar yapılmıştır. Bu adli yıl içerisinde müstakil bir hizmet binasında açılışını yapmayı umut ediyorum.

Kayseri Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Dursun Büyükbaş ise yaptığı konuşmada, ?Adli yıl açılışının hayırlı olması temennisinde bulundu. Büyükbaş, Adalet mülkün temelidir, mülk yönetim demektir, idari sistem demektir, devlet demektir. Adalet ise, insanların bir arada yaşama şekli olan toplumları oluşturan ruhtur, ulaşılmak istenen kutsal amaçtır. Devleti güçlü kılan toplumsal barışı sağlayan ve birlikte yaşamı kolaylaştıran yegane değerdir. Adalet her yerde ve her koşulda aranması, yaşanması uygulanması ve korunması gereken müstesna bir değerdir. Adalet milletlerin bekası için vazgeçilmez bir unsurdur hepimiz için hava su gibi gerekli bir değerdir? dedi. Büyükbaş ayrıca  konuşmasında  bağımsız yargının önemine de vurgu yaptı.

Baro Başkanı Cavit Dursun da ?Siyasî irade ve devlet yöneticilerinin, yargı erkinin eşitler arasında birinci erk olduğuna, Kuvvetler Ayrılığı, Hukukun Üstünlüğü ve Hukuk Devleti ilkelerine, adalet, liyakat, savunma ve eşitlik kavramlarına ve evrensel yargı kurallarına inanmaları ve saygı göstermeleri şarttır. Bu uğurda, Hakim ve Savcılarımızın teminat ve güvenceleri tam olarak sağlanmalı, savunma hakkının önündeki tüm engeller kaldırılmalı, kanunlar yapılırken yargı organlarının görüş ve önerileri öncelikle dikkate alınmalı, Barolar ve Avukatların tam bağımsızlığı sağlanmalı, liyakat ve ehliyet öncelik taşımalıdır. Hâkim, cumhuriyet savcısı ve avukatların ise, aynı yolun yolcusu ve hizmetkarları olduklarını unutmadan, hukukun tüm evrensel ilkelerini benimseyerek, karşılıklı saygı ve meslek kurallarına tam bir inanmışlık ve adanmışlıkla, beşer olan hiçbir şeyin önünde eğilmeden, korkmadan ve çekinmeden görevlerini ifa etmeleri gerekmektedir. Tüm Hukukçuların hiçbir menfaat, makam, ikbal, siyasi görüş, güç, tarikat, cemaat ve mezhepsel konu, grup ve subjektif  hususlara bakmadan ve takılmadan, sadece ve sadece evrensel ve mesleksel adalet, savunma ve yargı ilkelerine inanmaları ve bu uğurda yılmadan, usanmadan ve cesaretle mücadele etmeleri, en temel kural ve ilkemiz olmalıdır. Tüm insanlarımız, kendileri ya da grupları için değil, herkes için evrensel ve ilkesel adalet anlayışını benimsemeli ve istemelidir.

Güvenilir, saygın, adil ve iyi işleyecek bir yargının en önemli şartlarından birisi de, hukuk eğitimidir. Hukuk eğitimi kaliteli ve nitelikli olmayan bir ülkenin, yargısından da hiçbir şey beklenemez. Bunun için hukuk fakültelerinin sayılarının ve kontenjanlarının bir an önce azaltılması, yeni hukuk fakültesi açılmasının önüne geçilmesi, mevcutların sayısının 10´a kadar düşürülmesi, yüzde 1´lik dilime giremeyenlerin hukuk fakültesine girememesi, hukuk eğitiminin 6 yıla çıkartılması, ezberci sistem ve anfi düzeninden vazgeçilmesi, analitik, tartışan, sorgulayan, özgürlükçü ve evrensel sistem ağırlıklı hukuk eğitimi modeline geçilmesi, avukatlık staj süresinin 3 yıla çıkartılması, hakim ve savcı alımının sadece ve en az, 10 yıl fiili avukatlıktan sonra yapılması, hakim yardımcılığı sisteminin getirilmesi, avukatlık sınavının derhal uygulanmaya konulması, her türlü sınav ve seçmelerde, sadece liyakat ve ehliyete dayanılması gerekmektedir. İdari hakimlikte son yapılan düzenlemeden derhal vazgeçilerek, sadece hukuk fakültesi mezunlarına idari hakimlik imkanı getirilmelidir? dedi.



SMA TİP 1 Hastası ‘ÖYKÜ’ İçin Kritik Süreç

Başkan Çolakbayrakdar Erkilet sakinleriyle buluştu

Büyükşehir’in Engelsiz Yaşam Merkezi, ‘ikinci yuva’ oldu

Çocuklar yeteneklerini bu üniversitede keşfedecekler

KAYÜ Rektörü; çok kitap okuyan öğrencileri ödüllendirdi

Melikgazi’de sağlık turizmi projesi ile iyileşirken keşfedin, keyif alın, dinlenin

Büyükkılılç; Nakliyeciler Sitesi esnafına yeni projesi "lojistik merkezini" anlattı

Başkan Palancıoğlu hakemler ile bir araya geldi

Kayseri’de 27 Mart Tiyatro Günü için tören düzenlendi

“Çok kıymetli bir hazine Talas'ta”

Başkan Büyükkılıç, Felahiye’ye verdiği kombi sözünü tuttu

Başkan Yalçın ‘Bizim Semtin Gençleri’ ile buluştu

Murat Cahid Cıngı: “Biz inşaat kısmını hallettik bundan sonra beyinlere yatırım yapmak lazım”

Başkan Gülsoy: “Tüm üretici ve tüccarlarımızı yılsonuna kadar fiyat arttırmamaya davet ediyorum”

İntiharı Önleme İl Koordinasyon Kurulu Vali Çiçek Başkanlığında Toplandı

Başkan Palancıoğlu: "Melikgazimize 'Dahiler Kolejini kazandırmak istiyoruz"