2017 Yılı Lider Çocuk Tarım Kampı Yapıldı

2017 Yılı Lider Çocuk Tarım Kampı Yapıldı

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca gerçekleştirilen ?Lider Çocuk Tarım Kampı´ Sadiye Nuhoğlu İlkokulu´ndan 20 öğrencinin katılımıyla gerçekleştirildi.

İlköğretim 4. sınıf öğrencilerine doğa bilinci ve çevre farkındalığını kazandırmak, tarladan sofraya gıda üretim teknolojileri ve gıda güvenilirliği hakkında bilgi vermek amacıyla, ?Lider Çocuk Tarım Kampı´ programı gerçekleştirildi. Bu yıl dördüncüsü düzenlenen etkinliğe Sadiye Nuhoğlu İlkokulundan 20 öğrenci katıldı. 4 gün süren programın ilk gününde tanışma programının yanı sıra, öğrencilere İl Müdürlüğü konu uzmanları tarafından 20 öğrenciye küresel ısınma ve iklim değişikliği, iyi tarım uygulamaları, biyolojik ve biyoteknik mücadele yöntemleri konularında bilgiler verildi ve istiridye mantarı yetiştiriciliği yapılan tesis gezildi. Programın 2. günü İl Müdürlüğü yemekhanesinde çocuklara yöresel ürünlerden oluşan kahvaltı verilerek çocuklarla birlikte peynir yapıldı. İkinci gün etkinlikleri kapsamında Yeşilhisar´da bulunan Kuş Cenneti ve bebekleri ile ünlü Soğanlı köyüne doğa ve kültür gezisi yapıldı.
Programın 3. günü solucan projesi hakkında bilgilendirme, yeterli ve dengeli beslenme, fastfood gıdaların tüketimi, gıda satın alırken dikkat edilecek hususlar ve Alo 174 gıda hattı, konuları öğrencilere anlatıldı. Pınarbaşı´nda bulunan balık çiftliği ziyaret edilerek balık üretimi konusunda bilgilendirme yapıldı. Programın 4. günü de Melikgazi Belediyesi geri dönüşüm ünitesi gezilerek atık pil, atık yağ, çöp geri dönüşümü hakkında öğrencilere bilgiler verildi.
Kamp uygulaması sonun da çocuklara katılım belgesi ve çeşitli hediyeler verildi.


Haber Kaynak : İHA

Yıldırım Beyazıt Mahallesi'nde 2 okulu birden hizmete açacak

Kayseri'de eğitimde büyük başarı

Talas Mehmet Karamercan Kütüphanesi’nde büyük gün

Erasmus Sport Projesi’nin ilk ayağı Erciyes’te

Yarıyıl tatilini fırsat bilen öğrencilerin akınına uğradı

Melikgazi’den ikinci bir akıl küpü kütüphanesi

Kayseri’de 323 bin öğrenci karne aldı

iki ayri protokol imzalandi

Büyükşehir’in Ödev Merkezi’ni minikler çok sevdi

Osman Ulubaş İlkokulu ve Ortaokulu'nun temeli atıldı

KAYMEK, İngilizce A1 seviyesi 2. Grup kurs kayıtlarını başlattı

Kocasinan’daki tüm öğretmenlere özel hediye

Öğretmenler Günü'nde en anlamlı hediye

İl Milli Eğitim Müdürü Karaköse: “Gençlerimiz oldukça Cumhuriyet yüzyıllarca yaşayacak”

Her eve ders çalışma masası geliyor

İbrahim Kendiroğlu İlkokulu açıldı