2014-2015 EĞİTİM YILININ SON ZİLİ ÇALDI

2014-2015 EĞİTİM YILININ SON ZİLİ ÇALDI

17 MİLYON ÖĞRENCİ YAZ TATİLİNE GİRDİ

Yurt genelinde okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim okullarındaki 17 milyon 559 bin 989 öğrenci karne heyecanı yaşanırken, ilimizde de 963 okulda öğrenim gören 283 bin 135 öğrenci karne aldı. Talas İlçesi-Toki Şehit Levent Çetinkaya İlkokulu´nda gerçekleştirilen yılsonu karne dağıtım töreninde ise karne alan yarının büyüklerinin sevinci herkesi keyiflendirirken ülkemizin geleceği adına umut verdi?
2014-2015 eğitim öğretim dönemi bugün itibarıyla sona erdi. Son zilin çalmasıyla beraber karnelerini alan öğrenciler yaz tatiline de ilk adımı atmış olduklar. İlimizde de 963 okulda öğrenim gören 283.135 öğrenci karnelerine kavuşurken, Talas İlçesi Toki Şehit Levent Çetinkaya İlkokulu´nda gerçekleştirilen 2014-2015 eğitim yılı sonu karne dağıtım töreni ise oldukça renkli görüntülere sahne oldu.
Törene Vali Vekili Mehmet Emin Avcı, İl Milli Eğitim Müdür Bilal Yılmaz Çandıroğlu, Talas Kaymakamı Zekeriya Güney ile öğrenciler ve veliler iştirak etti.
Törene iştirak eden protokol mensupları geleceğimizin teminatı minik yüreklere karnelerini verirken, başarılı bir eğitim yılını geride bırakan yarının büyüklerinin gözlerinin içi gülüyordu.
İl Milli Eğitim Müdür Bilal Yılmaz Çandıroğlu´nun öğrencilerin sıralarına oturarak onlarla sohbet ederken yarının büyüklerinin sergilediği öz güven ve başarılı cevaplar herkesi keyiflendirdi?
Karne dağıtımı sonrasında medya mensuplarına açıklamalarda bulunan Vali Vekili Mehmet Emin Avcı böylesine güzel bir günde minik yavrularla beraber olup, onların karne heyecanını, coşkusunu paylaşmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, ?2014-2015 eğitim öğretim döneminin sonuna geldik. Bu yıl çocuklarımızın başarılarını görmek üzere karnelerini dağıttık. Bugün itibariyle bütün okullarımızda karnelerimiz hazırlandı ve öğrencilerimize verildi. Eğitim öğretim yılımızda çok iyi bir sezon geçirdik. Bütün okullarımızla bir önceki yıla göre çok daha iyi işler yapıldı ve daha iyi başarıyı yakaladı. Önümüzdeki yaz döneminde daha iyi işler yapmak için düşünme zamanı ve düşünmek için iyi bir fırsattır. Bütün okullarımızı yenilemek için ve yeni baştan program yapmak için daha çok başarının sırlarını araştırmak için bütün Milli Eğitim Camiası, okul aile birlikleri, öğretmenler ve eğitime gönül vermiş gönüllü kardeşlerimizle beraber 2015-2016 eğitim öğretim yılında daha çok nasıl başarılı olabiliriz konusunda arkadaşlarımız araştıracaklar. Zaten Kayseri eğitim öğretimde başarıda Türkiye ortalamasının üstündedir ? ifadelerini kullandı.
İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu ise değerlendirmesinde ?283 bin 135 öğrenci, 16.862 öğretmenimiz, 4 bin çalışan mermur ve işçi arkadaşlarımızla tamamlamış olduğumuz bir eğitim öğretim yılının sonuna geldik. Çok şükür Kayseri ölçeğinde başarılı sorunsuz ve öğretmen arkadaşlarımızın üstün gayretleriyle eğitim öğretimi üst seviyeye taşıyan bir yılı da geride bıraktık. Fiziki yatırımları ihmal etmemek lazım. 2,5 yılda yaklaşık 150 okulun temeli atıldı yapım aşaması tamamlandı. Kayseri´ Türkiye ortalamasının üstünde seyreden bir eğitim öğretim başarımız var. Ama son yıllarda bu Türkiye ortalamasının biraz daha yükselerek yukarıya doğru kendini göstermektedir. Burada en büyük pay öğretmen arkadaşlarımızındır. Eğitim öğretimin sonuna geldik. Çocuklarımız için 3 ay öğretmenlerimiz için 2 ay yaz tatilleri var. Çocuklarımız özellikle bu yaz tatilinde Diyanetimizin açmış olduğu yaz Kuran kursları bazı sivil toplum örgütlerin gerçekleştirmiş oldukları bir takım aktiviteler var. Buralarda sosyalleşme adına ve milletimizin geleceği ve milli ve manevi değerlerin gelişmesi adına oralarda kazanacakları birçok bilgi vardır. Oralarda hem kitap okuyarak hem de aileleriyle vakit geçirmeleri değerlendirmeleri çocuklarımız ve memleketimiz için daha iyi olacaktır? değerlendirmesinde bulundu.
Konuşmaların ardından karne dağıtım töreni, okulun önünde minik yavruların toplu halde fotoğraf çektirmesiyle noktalanırken, Eylül ayında yeniden buluşmak üzere herkes evinin yolunu tuttu?
HABER: M.Y.NACAK



27 bin 570 öğrenciye "kırtasiye" desteği sağladı

'OSB Teknik Kampüsü' için imzalar atıldı

Yıldırım Beyazıt Mahallesi'nde 2 okulu birden hizmete açacak

Kayseri'de eğitimde büyük başarı

Talas Mehmet Karamercan Kütüphanesi’nde büyük gün

Erasmus Sport Projesi’nin ilk ayağı Erciyes’te

Yarıyıl tatilini fırsat bilen öğrencilerin akınına uğradı

Melikgazi’den ikinci bir akıl küpü kütüphanesi

Kayseri’de 323 bin öğrenci karne aldı

iki ayri protokol imzalandi

Büyükşehir’in Ödev Merkezi’ni minikler çok sevdi

Osman Ulubaş İlkokulu ve Ortaokulu'nun temeli atıldı

KAYMEK, İngilizce A1 seviyesi 2. Grup kurs kayıtlarını başlattı

Kocasinan’daki tüm öğretmenlere özel hediye

Öğretmenler Günü'nde en anlamlı hediye

İl Milli Eğitim Müdürü Karaköse: “Gençlerimiz oldukça Cumhuriyet yüzyıllarca yaşayacak”