2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI DERS BAŞI YAPTI

2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI DERS BAŞI YAPTI

ilimiz`de 290 bin öğrenci 2013-2014 eitim öğretim yılı ders başı yaptı...Türkiye genelinde 17 milyon, İlimizde yaklaşık 290 bin öğrenci, ders başı yaptı.Üç aylık aradan sonra yenide okula gelen öğrenciler, arkadaşları ile hasret giderdi.

Vali Düzgün," Eğitim bir milletin geleceğinin belirlenmesi bakımından çağdaş uygarlıklar seviyesine yaklaşılması onların yakalanması hatta onların önde gelen ülkeleri arasında ülkemizin yerleşmesi bakımından eğitim önemli"dedi

Yeni eğitim yılında 290 bin öğrencinin ders başı yaptığı İlimiz`de , Ambar İlkokulu’nda açılış töreni düzenlendi. Törene,  Vali Orhan Düzgün, İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç , AK Parti Kayseri Milletvekilleri İsmail Tamer ve Ahmet Öksüzkaya, öğretmenler, veliler  ve öğrenciler katıldı.

Törende Açılış konuşması  yapan Ambar Ilkokul Müdürü Mustafa Uslu,  Melikgazi Belediye başkanı  Memduh Büyükkılıç`a okul için yapmış olduğu hizmetlerden bahsederek, "2013-2014 eğitim öğretim yılı vatanımıza milletimize hayırlı olsun"dedi.

Ambar Ilkokul müdürün ardından Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Eğitime yaptıkları yatırımları hatırlatarak,"Eğitimi önemseyen bir anlayışa sahibiz. Her yıl 5 bin öğrencimize kırtasiye ve okul çantası yardımı yapıyoruz. Bunları kendimize görev olarak görüyoruz" diye konuştu.

En değerli öğrenmelerimizi okullarda çok kıymetli öğretmenlerimiz ile birlikte başarırız diye okulun önemine değinen Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz, öğrencilerimizin pozitif bilimlerdeki başarısı ve üst öğrenimde tercih edilen okullara yerleşmekteki başarısı yanında çok daha önemli olan husus, onların ahlaki yönden, insan varlığına değer vermek bakımından topluma aidiyet duygusunu hissetmek açısından yetiştirilmelidir. Manevi değerlerine sahip çıkmayı öğrenmiş bir nesil hangi mesleği icra ediyor olursa olsun kendini gerçekleştirme ve hayatını en uygun şekilde devam ettirebilme becerisini elde etmiş bireylerden oluşacaktır"değerlendirmesinde bulundu.

Açılışta konuşan  Ahmet Öksüzkaya,  Hukumetin Milli Eğitime verdiği destekleri kaydederek, iktidara gelmeden önce  bütçeden en büyük pay savunmaya ayrıldığını belirterek, biz dedik ki insan yetiştirmemiz gerekiyor eğitime çok büyük paylar ayırmamız gerekiyor, bunu öncelikle TBMM`de bütçemizi ayarlarken Milli Eğitime ilk sırada yer verdik en yüksek büyçeyi de ayırdık.Bu halen de böyle devam ediyor.İnşallah çocuklarımızı çağı yakalayan ve çağı aşan nesiller olarak yetiştirmek en büyük arzumuz ve emelimizdir. Bu kapsamda okullarımızda Fatih projesiyle okullarımızda akıllı tahtalar, tablet Pc`ler dağıtılarak çocuklarımızı çağa en güzel şekilde hazırlamaya çalışacağız. 2013 yılı itibarıyla bütün liselerimizde akıllı tahtalar tamamlanmış olacak. Tabi bu aşama aşama da tablet bilgisyarlarımız tamamlanacak, sonra da diğer alt sınıflarımıza da gidecek. Değerli hemşehrilerim ve değerli yavrularımız ben bu sezonda daha önceden de olduğu gibi derslerinize çok daha iyi çalışarak memleketimizin geleceği olan siz yavrularımızın kendilerini yetiştirmelerini arzuluyorum."dedi.

Ahmet Öksüzkaya`dan sonra kürsüye en son olarak çıkan Vali Orhan Düzgün ise şu açıklamalarda bulundu." Bugün Kayseri`de, tüm Türkiye`de olduğu gibi Eğitim – Öğretim yılını başlatıyoruz. Geçtiğimiz hafta 30 00 yavrumuz 1. sınıf olarak okula  çevreye öğretmenlerine daha kolay alışabilmeleri amacıyla okullarına başlamışlardı. Bugün de diğer ilk orta ve lise dengi okullarımız da eğitim öğretim yılına başlamasıyla yaklaşık 290 000 öğrencimiz bugün okullarıyla snıflarıyla öğretmenleriyle buluştular.Üç aylık bir tatilin arkasından  öğretmenler öğrencilerini, öğrenciler de hem arkadaşlarını hem öğretmenlerini hem sınıflarını hem de okul bahçelerini özlemişlerdir. Bugün sabah gelirken de gördüm büyük bir heyecanla arkadaşlarıyla yeniden buluşmanın heyecanını taşıyorlardı. "ifade etti.



27 bin 570 öğrenciye "kırtasiye" desteği sağladı

'OSB Teknik Kampüsü' için imzalar atıldı

Yıldırım Beyazıt Mahallesi'nde 2 okulu birden hizmete açacak

Kayseri'de eğitimde büyük başarı

Talas Mehmet Karamercan Kütüphanesi’nde büyük gün

Erasmus Sport Projesi’nin ilk ayağı Erciyes’te

Yarıyıl tatilini fırsat bilen öğrencilerin akınına uğradı

Melikgazi’den ikinci bir akıl küpü kütüphanesi

Kayseri’de 323 bin öğrenci karne aldı

iki ayri protokol imzalandi

Büyükşehir’in Ödev Merkezi’ni minikler çok sevdi

Osman Ulubaş İlkokulu ve Ortaokulu'nun temeli atıldı

KAYMEK, İngilizce A1 seviyesi 2. Grup kurs kayıtlarını başlattı

Kocasinan’daki tüm öğretmenlere özel hediye

Öğretmenler Günü'nde en anlamlı hediye

İl Milli Eğitim Müdürü Karaköse: “Gençlerimiz oldukça Cumhuriyet yüzyıllarca yaşayacak”