2012- 2013 ADLİ YILI BAŞLADI

2012- 2013 ADLİ YILI BAŞLADI

Yeni Adli yıl Cumhuriyet Meydanında gerçekleştirilen törenlerle start verirken, törende konuşan Kayseri Baro Başkanı Murat Şirvanlı “Yeni yargı yılında hukukun üstünlüğünün, insan haklarının, evrensel hukuk ilkelerini uygun gerçekleşmesini temenni

   Cumhuriyet Meydanı’nda  düzenlenen  yeni  Adli  Yıl  açılış törenlerinde  Kayseri Baro Başkanı Murat Şirvanlı, Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet Kalpak, Başsavcı Bülent Bingöl, Vergi Mahkemesi Başkanı İlhan Barış hazır bulundu.
   20 Temmuz 2012’nde başlayan Adli tatilin bitmesinin ardından yeni dönem açılışı gerçekleştirildi. Saat 10.00’da Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtında toplanan yargı mensupları yeni adli döneme merhaba dedi.  Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından, Atatürk anıtına çelenk bırakılarak yeni adli yıla başlangıç yapılmış  oldu.
   Törenler çelenk sunumun ardından Adliye binasında gerçekleştirilen basın toplantısı ile devam etti.

 

Basın toplantısında konuşan Kayseri Baro Başkanı Murat Şirvanlı  “ Yeni yargı yılında hukukun üstünlüğünün, insan haklarının, evrensel hukuk ilkelerini uygun gerçekleşmesini temenni ediyorum. “ sözleri  ile başladığı konuşmasını şöyle sürdürdü.
   Şırnak’ın Beytülşebap ilçesine yapılan hain saldırıya da  değinen Şirvanlı “Her şeyden önce ülkemizin ve ulusumuzun birliğine ve bütünlüğüne kast eden hukukun ve insanlığın düşmanı terörün ortadan kaldırılmasını diliyor, nefret ve şiddetle lanetliyoruz. İfadelerini  kullandı. Dün gece yine Şırnak’ta  meydana gelen hain terör saldırı sonucu 10 güvenlik görevlisi daha şehit olmuştur. 7 güvenlik görevlimizde yaralıdır. Bu uğurda şehit olan vatan evlatlarımızı saygıyla anıyorum. Kendilerine rahmet ve yakınlarına başsağlığı diliyorum. Gazilerimize minnet ve şükranlarımızı sunuyoruz. Yine önü alınamayan “Kadına Şiddet” olaylarını da nefretle kınıyoruz.”dedi.
   Ülkemizde ve ilimizde yeni yargı atılımlarını da değerlendiren Baro Başkanı Murat Şirvanlı “ yeni yasama döneminde yapılacak  yeni  anayasa  ile evrensel ve çağdaş ilkelere, insan hakları ve hukukun üstünlüğüne dayalı savunmanın da yargı bölümünde yer aldığı bir anayasa yapılacağı umudunu taşıyoruz.” Sözleri  ile anayasa hazırlanması çalışmalarına atıfta bulunarak, yeni anayasadan beklentilerini  dile getirdi. Bölgesi bakımından sayın başsavcısı atanmış ve kuruluş faaliyetlerine başlamış Kayseri Bölge Adliye Mahkememizin kuruluşunu tamamlamasını bekliyoruz. İlimiz bakımından da inşası devam eden Yeni Adliye Sarayımızın Baromuza tahsis edilen bölümüyle birlikte noksansız olarak tamamlanmasını bekliyoruz.

 

Ağır Ceza Mahkemelerine dair düşüncelerine değinen erek  “İnsan haklarına   hukuka ve tabii hakim ilkesine uygun olmayan  özel yetkili görevli Ağır Ceza Mahkemeleri  tamamen kaldırılmalıdır.” İfadelerine yer verdi.
   Mesleki yeterlilik konusunu da  gündeme getiren Baro Başkanı Şirvanlı “Hukuk eğitiminde tahsil kalitesi yükseltilmeli. Avukatlık mesleğine giriş sınavla olmalıdır.” Diye  konuştu. CMK Avukatlık ücretleri avukatlık asgari ücret tarifesine yükseltilmeli. Avukat meslektaşlarımız için gelirlerini artırıcı, haksız rekabeti önleyici, ileri ülkeler düzeyinde ilkeler içeren avukatlık kanununda değişiklikler yapılmalıdır.Umutlarımızın gerçekleşmesi sorunların gerçeklere kavuşması dileklerimizle yeni yargı yılının ülkemize, ulusumuza ve yargı mensuplarına hayırlı olsun.” dedi.
   Yakın zamanda gerçekleşecek olan Baro seçimlerine  yönelik olarak da  açıklamada bulunan Murat Şirvanlı,  “ Baro başkanlığına adaylığımız devam ediyor.” Değerlendirmesinde bulundu.Baro başkanlığımıza adaylığımızın önümüzdeki zamanda grupların bir araya gelmesi, bir toplantılar yapılması suretiyle zaten bu adaylık biliyorsunuz seçim zamanına kadar başvurulabilir. O zamana kadar başka arkadaşlarda olabilir. Oluşsun onlar ileride  daha net belli olur. Bizim adaylığımız devam ediyor. Biz zaten aday değil  Baro Başkanıyız.” İfadelerini kullandı.
    Öte yandan kısa süre önce Bölge İdare Mahkemesi Başkanlığına atanan Altan Şahin’in  göreve başladığı ancak, yeni Adli yılın açılış törenlerine katılamadığı, yerine göreve vekalet eden Vergi Mahkemesi Başkanı  İlhan  Benç’tarafından temsil  ettiği  öğrenildi.

 



yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik

Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”