200 dairelik sosyal konutlar hak sahiplerine verildi

200 dairelik sosyal konutlar hak sahiplerine verildi

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Sivas Caddesi Çifte Kümbetlerin arkasında yer alan imarsız, sağlıksız hatta alt yapısı dahi olmayan gecekondularda yaşayan ailelerin bu kışı sıcak yuvalarında yaşayacaklarını söyledi.

      2009 yılında Mimarsinan Bölgesi, Bahçelievler Mahallesinde temeli atılan ve 40-60-100 m2 arasında değişen 9 bloktan oluşan 200 dairelik sosyal konutların tamamlanarak hak bahiplerine anahtarların teslim edildiğini belirten Memduh Büyükkılıç, ''Yıldırım Beyazıt Mahallesi çifte kümbetler arkasında yer alan 198 gecekondu ev sahiplerce yıkıldı, çünkü kendileri ile yapmış olduğumuz görüşmeler neticesinde tamamlanmış oturmaya hazır birer daire verdik. Kimseyi mağdur etmeden kentsel dönüşümü gerçekleştiriyoruz. Gördüğünüz gibi bugün de bu çalışmanın sonucu olarak gecekondu sahipleri imarlı, sağlıklı, alt yapısı bulunan sıcacık evlerinde oturmaktadırlar. 5 yıl önce hayaldi ama şimdi gerçek oldu'' dedi.

      200 gecekondu sahibinin önce yeni evlerine taşındığını, sonra ise eski evlerini kendilerinin yıkıma yardımda bulunduklarını ifade eden Büyükkılıç, Mimarsinan Bölgesi'nde yapımı tamamlanan 200 dairelik sosyal konut alanında çoçuk oyun alanı, basketbol sahası, otopark, dinlenme parkları, yeşil alanlar bulunduğunu kaydetti.

      Memduh Büyükkılıç, bu yıl ilk kez kışı sıcacık yuvalarında geçirecek olan mülk sahiplerine evlerinin hayırlı olması temennisinde bulunduğunu sözlerine ekledi.



Sosyal medya fenomeni toprağa verildi

Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti