1.ULUSLARARASI ATT KONGRESİ`NE KAYSERİ İMZASI

1.ULUSLARARASI ATT KONGRESİ`NE KAYSERİ İMZASI

Acil Tıp Teknisyenleri ve Teknikerleri (Paramedik) Derneği tarafından Ankara`da düzenlenen 1. Uluslararası ATT (Paramedik) Kongresi`nde Kayseri`yi, ATT-DER Kayseri İl Yönetim Kurulu temsil etti.

Ankara`da bir otelde düzenlenen kongreye, Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Prof. Dr. Ali Coşkun, ATT-DER Genel Başkanı Yaşar Gökbayrak ve 40 akademisyen konuşmacı olarak katılırken, Kayseri`yi temsilen ise ATT-DER Kayseri Yönetim Kurulu İl Başkanı Enes Erken, Eğitimden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı İsmet Çelebi, Sosyal İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Esra Coşkun, Öğrenci İşlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı H.Zahid Yıldırım ve dernek üyeleri katıldı.
2 gün süren kongrede, çalışan sağlığı ve güvenliğinden acil sağlık hizmetlerine kadar birçok alanda bilgi verildi. Kongre hakkında bilgi veren ATT-DER Kayseri İl Yönetim Kurulu Başkanı Enes Erken, Kayseri`nin sağlık hizmetleri konusunda Türkiye`nin birçok ilinden ileri olduğunu söyledi. Özellikle sağlık konusunda Kayseri`ye çok ciddi yatırımlar yapıldığını kaydeden Erken, bunun da halka hizmet olarak geri döndüğünü ifade etti. Hastane öncesi acil yardımın önemine vurgu yapan Erken, gittikleri her olayda `Her kim bir canı kurtarırsa, bütün insanları kurtarmış gibi olur` düşüncesiyle hareket ettiklerini dile getirdi. Erken, "Türkiye`nin dört bir tarafından ATT ve Paramedik arkadaşlar geldiler. Biz Kayseri Yönetim Kurulu olarak, yaşanılan sıkıntıları ve bunun çözüm önerilerini sunduk. Hastane öncesi acil yardımın ne kadar önemli olduğunu bir kez daha vurguladık. Aklımızdaki sorulara cevaplar aradık. Bizlere desteklerini esirgemeyen dernek üyelerimize teşekkür ediyorum. Kayseri`yi en güzel şekilde temsil ettik ve etmeye devam edeceğiz. Her zaman `Her kim bir canı kurtarırsa bütün insanları kurtarmış gibi olur` düşüncesiyle hareket ettik ve etmeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.
Kongre sonunda katılımcılara, kongreye katıldıklarına dair sertifika verildi.



7/24 kütüphane uygulaması gençlerden tam not aldı

27 bin 570 öğrenciye "kırtasiye" desteği sağladı

'OSB Teknik Kampüsü' için imzalar atıldı

Yıldırım Beyazıt Mahallesi'nde 2 okulu birden hizmete açacak

Kayseri'de eğitimde büyük başarı

Talas Mehmet Karamercan Kütüphanesi’nde büyük gün

Erasmus Sport Projesi’nin ilk ayağı Erciyes’te

Yarıyıl tatilini fırsat bilen öğrencilerin akınına uğradı

Melikgazi’den ikinci bir akıl küpü kütüphanesi

Kayseri’de 323 bin öğrenci karne aldı

iki ayri protokol imzalandi

Büyükşehir’in Ödev Merkezi’ni minikler çok sevdi

Osman Ulubaş İlkokulu ve Ortaokulu'nun temeli atıldı

KAYMEK, İngilizce A1 seviyesi 2. Grup kurs kayıtlarını başlattı

Kocasinan’daki tüm öğretmenlere özel hediye

Öğretmenler Günü'nde en anlamlı hediye