1MAYIS KUTLANDI

1MAYIS KUTLANDI

HARB-İŞ ÜYELERİ ŞEHİTLİKTE DUA ETTİ

1 Mayıs kutlamaları tüm yurtta olduğu gibi ilimizde de kutlandı. Türk Harb-İş üyeleri Seyyid Burhaneddin HZ türbesi önünde bir araya gelerek kartal şehitliğine yürüdüler sendika üyeleri basın açıklamasının ardından şehitler için dua ettiler.
1 Mayıs kutlamaları kapsamında Türk Harb-İş üyeleri Seyyid Burhaneddin türbesi önünde bir araya gelerek kartal şehitliğine yürüyüş gerçekleştirdiler.
Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından açıklama yapan Türk Harb-İş şube Başkanı Özgür Özsoy, tüm emekçilerin işçi bayramını kutlayarak başladığı sözlerine şöyle devam etti.
Ülkemizde de işsizlik, yoksulluk, güvencesiz çalıştırma başta olmak üzere emek karşıtı politikalarla, çalışanlar mağdur ediliyor.
Oysa emeği ile geçinen bizler, sadece insan onuruna yaraşır yaşama ve çalışma koşulları talep ediyoruz. Siyasi idarenin sesimize kulak verip bir an önce aşağıdaki taleplerimizi hayata geçirmesini istiyoruz: Çalışanlar için yapılan yasal düzenlemeler sendikaların talepleri doğrultusunda gerçekleştirilmelidir.
İş cinayeti haline gelen iş kazaları önlenmeli, iş sağlığı ve güvenliği önlemleri artırılmalı, gerekli denetim yapılmalıdır. Türkiye´de her 10 işçiden sadece 1´i sendikalı. Sendikalaşma oranının yüzde 100´e çıkartılması için sendikal örgütlenmenin önündeki tüm engeller kaldırılmalıdır. Ulusal İstihdam Stratejisi kapsamında Kıdem Tazminatı Fonu, bölgesel asgari ücret, özel istihdam büroları ve esnek çalışma modelleri öngören düzenlemeler ile çalışanların hak kayıplarına izin verilmemelidir. Taşeron uygulamasına hemen son verilerek, bu şekilde çalışan bütün emekçiler kamuda kadrolu işçi olarak istihdam edilmelidir.
Çalışanlar ağır vergi yükünden kurtularak, çalışanın Ocak ayında aldıkları maaşlarının Aralık ayında da aynı oranda alınması sağlanmalıdır.
Açıklamanın ardından sendika üyeleri şehitler için dua ederek olaysız bir şekilde dağıldılar.
Haber :SÜLEYMAN ERDOĞAN



Çölyaklılara 7 yılda 6 bin 134 çölyak paketi dağıttı

“Milli takıma en fazla sporcu gönderen kulübüz”

Kayseri Model Fabrika genç mühendislere eğitim verecek

Başkan Büyükkılıç; kuraya hak kazananların tamamına arılı kovan verdi

KAYMEK'in "tatil şenliği" rüzgarı Pınarbaşı'nda devam etti

Talas Meclisinde 18 madde görüşüldü

Başkan Çolakbayrakdar, şükür sofrasında vatandaşlarla buluştu

Başkan Yalçın'a Örencik'te büyük ilgi

Hobim Arıcılık Projesi'nde kuralar yarın çekiliyor

Yeşilay Bisiklet Tur'u yoğun katılımla gerçekleşti

Projeler, Melikgazi Belediyesi'nde jüri karşısına çıktı

Kızılay'dan öğrencilere destek devam ediyor

Büyükkılıç'tan "Kitap Kafe" Projesi

Özdoğan; yeni hizmet binasını inceledi

Kayseri Liseliler buluştu

İşaret diliyle ‘afeti’ öğrendiler