1 MİLYON 350 BİN FİDAN DİKİCEĞİZ

1 MİLYON 350 BİN FİDAN DİKİCEĞİZ

ilimizdeki ağaçlandırma çalışmalarını haber ekibimize değerlendiren Orman Bölge Müdürü Ahmet Kara, İlimizde ağaçlandırma çalışmalarının son derece hızlı bir şekilde devam ettiğini vurgulayarak “Kayseri’de yaşayan 1 milyon 350 bin nüfusuna

ilimizdeki ağaçlandırma çalışmaları konusunda  bilgi  almak maksadı ile kapısını  çaldığımız  Orman Bölge Müdürü Ahmet Kara,  2014 yılı  başından beri  ilimizde  ne kadar ağaçlandırma yapıldığını ve Erciyes eteklerinde ne kadar fidan dikildiği konularında haber ekibimize  bilgiler verdi.

Orman Bölge Müdürü Ahmet Kara, Kayseri Orman  Bölge Müdürlüğü olarak 2003-2013 yılları arasında 53 milyon fidanın  Kayseri’de toprakla buluştuğunu hatırlatarak,  bunun da yaklaşık 57 bin hektarlık alana tekabül ettiğini  hatırlatarak“Yıllık ortalama 4 milyon 800 bin fidan dikilmektedir.  Yıllık ağaçlandırma programı kapsamında  bu rakam ortalama 5 bin hektarlık alanı kapsamaktadır.  Bazı yıllar 5 bin, bazı yıllar 6 bini bulmaktadır. Son 11 yılda 5 bin hektarlık yıllık ortalamamız mevcuttur”  ifadesini kullandı.                                                                     

Sözlerinin  devamında  Kayseri’de yöreye uygun olarak sarı çam, kara çam, sedir, kuş fidan türleri başta olmak üzere yöre halkının geçimini temin etmesine yönelik mahlep, ceviz ve badem  fidanlarını uygun yerlere diktiklerini ifade eden Orman Bölge Müdürü Ahmet Kara,  “Vatandaşlar bu ağaç türlerinden faydalanıyor. Yer devletin. Yeri vermiyoruz ancak mevcut fidanları halkımıza tahsis ediyoruz. Aile başı 50-100 fidan olmak üzere yöre halkı bakımını üstleniyor ve meyvelerinden faydalanıyorlar. Sarız İmirzağa Köyü’nde mahlep fidanlarına kiraz aşılayarak halkımız faydasına sunduk” diye konuştu.                                                                 

İlimizde ağaçlandırma çalışmalarının son derece  hızlı bir şekilde devam ettiğini vurgulayan Kara, “Özellikle Erciyes eteklerinde Kayseri’de yaşayan 1 milyon 350 bin nüfusuna ithafen, 1 milyon 350 bin fidan projemiz var.  Şuan da 700 bine ulaştı. 2015 yılı sonuna kadar 1 milyon 350 bin fidan dikimini gerçekleştirmiş olacağız” değerlendirmesinde bulundu.              

Orman Bölge Müdürlüğü sadece fidan dikimi faaliyetleriyle uğraşmadığına dikkat çeken Kara sözlerini şöyle noktaladı…  “Halkımıza Orköy kredisi desteği veriyoruz. Köylülerimizin bir takım çevrelerini ağaçlandırırken, onların hayvan otlattıkları alanlar azalırken onlara besin hayvancılığına yönelik süt sığırcılığı, süt koyunculuğu, arıcılık, güneş enerjisi gibi krediler vermekteyiz. Yaklaşık her yıl  bu anlamda  ilimize 1 milyon TL’ye yakın kredi tahsilatı yapılmaktadır. Ayrıca bu ağaçlandırmamız sadece dağlık alanlar ve ormanlık alanlarımızda olmayıp, cami bahçeleri, mezarlıklar, okul bahçeleri, karayolu kenarı ağaçlandırma şeklinde de devam etmekte.  Belediyelerimizin, kamu ve kuruluşlarımızın  fidan taleplerini yine Genel Müdürlük olarak karşılamaktayız”



yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik

Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”